Kral Arms

Колеги, някой може ли да помогне с намирането на задната част на приклада за БигМакс?

Поръчах си нова задна бутилка, но явно е с 1мм по-широка от ориг. и не се събира на мястото на старата, а като гледам колко е тънка пластмасата, не виждам смисъл да се пробвам да пиля приклада.

Виждал съм от снимки тук, че някои от вас са си сложили друг, но нещо не мога да намеря нищо подобно в интернет....
Аз имам задна част от Kral Puncher One T и не я използвам понеже съм с карбонова бутилка и си направих карбонови чаркове за приклад.Ако искаш мога да я измеря какъв диаметър е и да ти я пратя.
Това отдолу е което използвам аз.Тежат общо около 30-тина грама в сравнение с оригиналния приклад който е 325гр ...

Attachments

• IMG_20240306_201024.jpg
    IMG_20240306_201024.jpg
    575 KB · Прегледи: 47
  • IMG_20240306_201012.jpg
    IMG_20240306_201012.jpg
    731.5 KB · Прегледи: 47
Колеги, някой може ли да помогне с намирането на задната част на приклада за БигМакс?
Мерих моя приклад и в тясната част е 60.5мм.Незнам дали може да се хване на 4 челюстен голям струг и да се разстърже.Другия вариант е да се отреже пластмасата по дължина там където влиза бутилката и с малко силикон да се залепи да не се върти бутилката спрямо приклада.
Ако искаш да ти пратя моя да експериментираш?

Благодаря на kokodjambo & wakafaka!
Ето снимка на резултата от новата бутилка и приклада:
IMG_20250801_172833[1].jpg

Влиза 2-3 см и повече не ще - ни с плюнка ни с нищо :)
Ако включа гуменият...чук мисля, че ще се сцепи.

Сега тъкмо мисля да се метна към морето, но като се върна със сигурност ще се възползвам от предложенията.

Поздрави!

Въпрос към колегите пробвали цев Alfa Precision на безредукторна пушка:
при стрелба с промяна на скоростта попаденията местят ли се едно от друго като при стрелба с цевите на FX?

По принцип очаквах вертикално изместване но наблюдавам че групата се разкарва и ме интересува дали това е от промяната в скоростите или проблема е другаде.Имам случай на 50м от 10 изстрела 4 от тях да са в една дупка а другите са пръснати по на 1-2 см един от друг в произволна посока.Като падне налягането започват да мърдат вертикално на долу.

при стрелба с промяна на скоростта попаденията местят ли се едно от друго като при стрелба с цевите на FX?
И при моя bigmax x е така почне ли да спада налягането и скоростта падне под 275 м/с групите вече тотално се изменят и то не само по вертикалата ами и на страни. А също така и точността колко е тясна групата също зависи и от скоростта. При мен забелязах че групата е най тясна ако скоростта е около 290-295 м/с и слъговете да са тежки 3.5 грама но пък моята пушка това и е максимума 150j и харчи адски много въздух със 6.8Л водолаз прави към 81 изстрела/9 пълнителя по 9 съчми. Намалих я на 281 м/с с 3.5 грама слъгове и сега прави към 18 пълнителя /162 изстрела със една бутилка 6.8Л на 300 бара до 200 бара. Точността не съм я замерил все още като група но е прилична на 100 метра мисляче е около 4-5см понеже до момента само тенекии съм целил последните 3 месеца.

По принцип очаквах вертикално изместване но наблюдавам че групата се разкарва и ме интересува дали това е от промяната в скоростите или проблема е другаде.Имам случай на 50м от 10 изстрела 4 от тях да са в една дупка а другите са пръснати по на 1-2 см един от друг в произволна посока.Като падне налягането започват да мърдат вертикално на долу.
При мен няма подобни измествания на групата. Единсвено ако е ветровито се мести леко групата според това на къде духа вятъра, което си е нормално. Нагласил съм пушката да работи на средни налягания между от 215 до175 бара (4-5 метров коридор) със скорост 291-295 м/с (97 джаула). Мислех да гоня по високи скорости преди време заради по бързата стъпка 406 на Алфата , но нещо не ми се разбутва пушката понеже на 50 метра прави отлични групи с 36 грейна слъг HN.

Ясно благодаря за информацията.Ще търся къде е проблема тия дни.Но за сега съм впечатлен от Алфа-та.И моята стреля по-добре с .250 отколкото с .249.

Ясно благодаря за информацията.Ще търся къде е проблема тия дни.Но за сега съм впечатлен от Алфа-та.И моята стреля по-добре с .250 отколкото с .249.
Желязко,при мен Алфата се съчетава страхотно с HN .250 42 gr скорост 292-295. С нея 210 точки в дисциплината Екстрийм бенчрест 100 метра не са рядкост.

При мен Алфата също среля по добре с по голям субкалибър .250

Последна промяна:
Е, най сетне и аз наврях карбонова бутилка 0.48L ,26 см Х 62 мм в приклада на моя биг макс. След смяната и на двете бутилки с карбонови , олекна значително, пък и 300 бара вече не са проблем, не че я надувам на толкова - няма смисъл предвид платото. Навряхме я като лисица у лозе ,но си стана като македонска наденица , баш как си требе , естествено с помощ от колега.

Здравейте, колеги , имам следния проблем - счупи ми се вилката към сайдлевъра на Empire XS. Реално пръстена е скъсан ,вижда се на приложената снимка .Някой имал ли е подобен проблем и съответно решение?
Търсих в интернет дали се предлага като резервна част ,но без успех. Самото рамо за зареждане се предлага ,но вилката - не.
Не е сложно като детайл , в краен случай ще си играя да го побългаря с някаква пластина ,но ако някой има предложения ,ще бъда благодарен.

Поздрави!

Attachments

• 17652184404688740786062631122519.jpg
    17652184404688740786062631122519.jpg
    182.1 KB · Прегледи: 72
Здравейте, колеги , имам следния проблем - счупи ми се вилката към сайдлевъра на Empire XS. Реално пръстена е скъсан ,вижда се на приложената снимка .Някой имал ли е подобен проблем и съответно решение?
Търсих в интернет дали се предлага като резервна част ,но без успех. Самото рамо за зареждане се предлага ,но вилката - не.
Не е сложно като детайл , в краен случай ще си играя да го побългаря с някаква пластина ,но ако някой има предложения ,ще бъда благодарен.

Поздрави!
Слагаш нещо кръгло по средата и се прикапва и заваря на МИГ или ТИГ. След което се почиства с дремел. Всичко е възможно стига да имаш време и въображение. Аз така си заварих счупения болт на оптиката и още държи.

Back
Нагоре