FX Airguns или как се прави шведска тройка-аз, тя и вибратор (саундмодератор)

Така дойде време за представяне след 6 месеца разработки. Къстъм овърбарел заглушител без аналог на пазара (даже освен Мат Дъбър и още един пич свързан с него не знам дали има друг в света), който е страшно лек само 170 грама за размери- 60мм дебелина и 250мм дължина. Страшно тих и красив и много точен. Предстоят още тестове и ще ви държа в течение. Хубав ден!

Attachments

• IMG_8997.jpeg
    IMG_8997.jpeg
    210.5 KB · Прегледи: 93
  • IMG_8996.jpeg
    IMG_8996.jpeg
    202.2 KB · Прегледи: 85
  • IMG_8999.jpeg
    IMG_8999.jpeg
    263.2 KB · Прегледи: 85
  • IMG_9001.jpeg
    IMG_9001.jpeg
    409.6 KB · Прегледи: 88
  • IMG_9003.jpeg
    IMG_9003.jpeg
    331.7 KB · Прегледи: 88
  • IMG_9002.jpeg
    IMG_9002.jpeg
    410.3 KB · Прегледи: 92
  • IMG_8998.jpeg
    IMG_8998.jpeg
    382.1 KB · Прегледи: 97
  • IMG_8995.jpeg
    IMG_8995.jpeg
    556.9 KB · Прегледи: 97
Е хубава работа, първо ни подпали чергите с muzzle breaka, сега и за такова ще трябва да се мисли! :p:p
Щом гуруто на сектата Мат Дубър има ( Да се свети името му! ) , значи всеки уважаващ себе си сектант трябва да заприходи такъв!

Е хубава работа, първо ни подпали чергите с muzzle breaka, сега и за такова ще трябва да се мисли! :p:p
Щом гуруто на сектата Мат Дубър има ( Да се свети името му! ) , значи всеки уважаващ себе си сектант трябва да заприходи такъв!
Мъзълбрейка гледам колеги се опитват да го изкопират, макар че и там има много скрити детайли. Тук поне няма как да го копират защото вътрешността е специална разработка от сериозен инженер и само той знае как е направил активните клапи ;)

Фх стандартно правеха такива(не толкова.дебели), само че телескопични, което беше още по-голям пиниз!
Имам такъв .....под леглото.
Като се засечем на някоя сбирка ще е интересно да се види и чуе, и ще ти пиша май.

Мъзълбрейка гледам колеги се опитват да го изкопират, макар че и там има много скрити детайли. Тук поне няма как да го копират защото вътрешността е специална разработка от сериозен инженер и само той знае как е направил активните клапи ;)
Това нещо като клапан на Тесла ли е? Аз пробвах да поръчам един модератор от американските от този тип ама отказаха да ми го пратят(имало проблеми с износа с митниците им). Но по тестовете на дизайнера изглежда супер като звук.

Последна промяна:
Това нещо като клапан на Тесла ли е? Аз пробвах да поръчам един модератор от американските от този тип ама отказаха да ми го пратят(имало проблеми с износа с митниците им).
Не виждам къде виждаш нещо общо между това което показвам аз и това което ми пращаш ти?

Screenshot_20260504_121209.jpg

Завъртане на 360° спрямо надлъжната ос и поставяне на 3 или 4 опори с аеродинамично сечение за образуваните островчета... Експерименти с размерите и пропорциите... Занимавка за 3D, от която може да има голяма полза.

Accipiter от линка на колегата wakafaka е също с модел на клапан на Тесла. Но той е с пасивен клапан, на трапера бил с активен ..... Не се заяждам - това значи ли, че има активни (т.е. движещи се) части или нещо друго се има впредвид

Стар клип,но ми направи впечатление в началото (около 0:30),Ърнест казва ,че е отстранил втория редуктор на маверика си.Някои от собствениците на ФХ Маверик във форума правил ли е това упражнение.Ако да ,има ли смисъл от него?Питам,защото имам резервен хума-регулатор ,обявен като "високо налягане/100-200 бара" и се чудя,дали да не пробвам само с него.

Стар клип,но ми направи впечатление в началото (около 0:30),Ърнест казва ,че е отстранил втория редуктор на маверика си.Някои от собствениците на ФХ Маверик във форума правил ли е това упражнение.Ако да ,има ли смисъл от него?Питам,защото имам резервен хума-регулатор ,обявен като "високо налягане/100-200 бара" и се чудя,дали да не пробвам само с него.

Аз съм само с първия регулатор, вместо втори имам пленумната тръба, стреля се с 39 грейна при 165 бара, скорост възможна до 298-300 м/сек. Всичко работи безупречно.

Стефко, звънни на Гошето от Русе @Sax
Неговият Маверик също е с един редуктор и с по голяма пленумна тръба. Около 125 джаула го беше нагласил последно в 0.25 калибър.

Надявах се нова тръба да не трябва
Трябва.С новата тръба пленума става много голям.Редуктор на Хума съм сложил.Дава 1-2 м/с.При 170 бара ZAN 45 грейна стрелям с 305 м/с,135 джаула,цев Алфа.На 50 м пет изстрела са 1 стотинка.

Back
Нагоре