FX Airguns или как се прави шведска тройка-аз, тя и вибратор (саундмодератор)

А някой пробвал ли е на наско слъговете в 5.5 с хеви лайнер 700мм? Взех от него 2.2, 2.3, 2.4 и 2.5 грама. На примависта да настроя оптиката тествах 2.5 - на 50м бяха зле - над 3см група, но след това пробвах 2.4 и имаше 6 изстрела в 1ст и то от двунога от капака на колата, което ми даде някаква надежда. Тази седмица ще се тестват всичките на стрелбището без вятър, на станока да избегнем максимално човешкия фактор, като всеки един грамаж слъг ще го тествам с точно 290мс.

Чоби: "До сега с каква пушка си стрелял,че скачаш на Импакт?"
Предполагам,колегата има предвид,че това е пушка с доста сложно устройство и иска да те предупреди.
В случай на нужда от ремонт,много от собствениците на импакти не могат да се справят сами и разчитат на оръж.майстори,или на по-опитни колеги,понатрупали практика след придобиването на модела.
Не съм притежател на Импакт,нямам представа дали е така,но съм чувал да казват,че дори разглобяването и сглобяването на пушката не било никак лесно...

Последна промяна:
На същото място, на същото разстояние, Алтарос 50 грейна, .25, сефте стрелям с тях. Пушката е Снайп 2,, един път вадена до сега, като си е от кашона, с Цз цев 600 мм, на 150 бара редуктор, скорост 258 м/с, вятър променлив, на пориви, на моменти силен, с мараня. 13 изстрела, 2 пробни, да видя дали ходят на чисто място по мишената и после 11 бързи( 1 барабан под 30 сек).
Ако беше гонг, дори и в този вятър щеше да дрънчи всеки път.

Attachments

• IMG_20250914_165702.jpg
    IMG_20250914_165702.jpg
    186.3 KB · Прегледи: 45
Последна промяна:
Нищо не казвам...Новият колега,
просто има върху какво да помисли! Има пушки различни от Импакт,които стрелят добре,не чак толкова добре,но пък не е необходимо да се "ъпгрейдват".

Последна промяна:
Ето стрелба на 105м. с Вулкан.Квадратчетата са 5см.
За да се ориентира по-ясно колегата.
Вулкана 3 hp също е доста добра пушка. Тя е една от тези на които съм хвърлил око също.

Пушката си го може и без доработки. Някой беше писал в темата, че тунинга си е чесане на крастата и егото, и е прав! С него разбира се е по- добре, но да се твърди , че без такъв не може да стреля е доста подвеждащо.20250814_094329.jpg
Тази мишенка е правена със "стокова" пушка без тунинг и със стандантен лайнер. Вятър 6 и пориви до 10 м/с. В темата за далечни дистанции съм качил всичките мишени, които са подобни на тези.

Пушката си го може и без доработки. Някой беше писал в темата, че тунинга си е чесане на крастата и егото, и е прав! С него разбира се е по- добре, но да се твърди , че без такъв не може да стреля е доста подвеждащо.View attachment 127629
Тази мишенка е правена със "стокова" пушка без тунинг и със стандантен лайнер. Вятър 6 и пориви до 10 м/с. В темата за далечни дистанции съм качил всичките мишени, които са подобни на тези.
Не случайно по всички състезания стрелят с фх, мисля че съм видял само веднъж един вулкан. :D

Има Епик,Мора,Вулкан ,Калибърган,Тайпан и още пушки,които доставят удоволствие на собствениците си без доработки.Fx несъмнено е добра пушка,но не познавам някой,който да не я е бъзикал,без значение дали ходи или не по състезания.За поддръжката и проблемите въобще не говоря.Като отвориш страницата за FX в сайта е като роман на Достоевски.Нека спрем с хвалбите и плюнките и се радваме на хобито,кой с каквото и колкото може!

Има Епик,Мора,Вулкан ,Калибърган,Тайпан и още пушки,които доставят удоволствие на собствениците си без доработки.Fx несъмнено е добра пушка,но не познавам някой,който да не я е бъзикал,без значение дали ходи или не по състезания.За поддръжката и проблемите въобще не говоря.Като отвориш страницата за FX в сайта е като роман на Достоевски.Нека спрем с хвалбите и плюнките и се радваме на хобито,кой с каквото и колкото може!
Аз нито се хваля, нито оплювам, щом показването на резултати е хвалба няма проблем ще спра. А за проблеми с не мога да кажа защото моя го имам от средата на януари и вече е малко над 20000 изстрела. Колегите където ги имат по отдавна да кажат на колко изстрела започват проблемите.

Back
Нагоре