FX Airguns или как се прави шведска тройка-аз, тя и вибратор (саундмодератор)

Колеги, има ли някой от форума, който да може да ми изработи срещу заплащане този "пластмасов" детайл?

След поредния ми неуспешен опит да се правя на Ърнест Роу,май си прецаках клапана.
Изпуска ми през цевта въздух. Смених всички оринги в пауър блока, но продължава да изпуска. Върнах стария пленум, но и с него същата работа. Остана като вариант само клапана, ако и той не е причината, си купувам Вулкан и да се свършват мъките

Мога да го пробвам на 3д принтер , ако ще ти свърши работа 0878979634 пиши във вайбър

Този Импакт не е онзи от неделя. Ако искаш да ти го дам да си го правиш, но не знаеш в какво се забъркваш! :lol:

Как така да те набутам! Малко ли е да се докоснеш до съвършенството, макар и без да стреляш? :lol:
Нека да ти припомня:
20250518_135216.jpg
Виж колко си щастлив на снимката! :p

Как така да те набутам! Малко ли е да се докоснеш до съвършенството, макар и без да стреляш? :lol:

Виж колко си щастлив на снимката! :p

О, да..
По същия начин Пешо гледаше МОРА-та ;)

......................Малко ли е да се докоснеш до съвършенството, макар и без да стреляш?............
Калояне, не се връзвай. Той има предвид стойката за прострелка Coldwell, до която си се докоснал :lol:

След успешно завършен курс на лечение при психолога ( заради един софийски Вулкан), събрах сили и смелост и реших да се направя на Ърнест Роу.
Смених клапана благодарение на колегата @MilenBerov , благодаря му още веднъж за помощта!
След смяната му, пущината продължава да изпуска през цевта. Вече не знам какво да сменям, защото всичко смених и размених по няколко пъти, сейм шит така да се каже!
Сложих друг пленум- изпуска, смених блока- пак изпуска.
При едно от многото разглобявания изпадна ей този пръстен:
20250528_163527.jpg
Убеден съм, че той е причината, но там където разглабях няма такъв, поне не и на схемата.
Иначе, както е видно на снимките, има разлика освен в дебелината и в дължината на клапаните при различните версии на Импакт.
20250528_160712.jpg20250528_160814.jpg
Някой, ако реши да се прави на Ърнест Роу да го има в предвид.
Приемам идеи за причина на теча, защото моите се изчерпаха!

Сигурен ли си, че новия клапан затваря добре? Принципно цевта се храни с въздух само през него. Не мога да се ориентирам от снимката какъв е размера на тоя о-пръстен? И откъде горе-долу изпадна?

Пръстенът е между 3-4 мм, а дебелина към 1мм.
Падна май от пленума, но може и от блока, видях го в последствие.
Ще поръчам нов клапан, вариант е и да взема от другия Импакт за проба, за да съм сигурен преди да поръчам.
Най- много да прецакам и другата пушка, като се знам ....
За сега отпадат блока и пленума като причина, поне в това съм убеден.

Това е пленум от МК2 нали така? Погледни отвътре в "пишката" на пленума(тази която влиза и се стяга в рамата), в дъното има точно такъв подложен пръстен и върху него има втори само че от бял по-твърд силикон. Двата действат и уплътняват спицата заедно. И правят проблеми. Аз ги бях сменил с един - по спомен 3х3.

Последна промяна:
Пръстенът е между 3-4 мм, а дебелина към 1мм.
Падна май от пленума, но може и от блока, видях го в последствие.
Ще поръчам нов клапан, вариант е и да взема от другия Импакт за проба, за да съм сигурен преди да поръчам.
Най- много да прецакам и другата пушка, като се знам ....
За сега отпадат блока и пленума като причина, поне в това съм убеден.
Не се тревожи,ще ти дам Маверика да стреляш, аз ще взема един Херкулес в 35 калибър Сливенски, с хеви лайнер 800 мм, ши стрелям с чашки ;)

Макс, пробвах различни комбинации. Имам и от големия пленум на МК3, просто този е на снимката. Размерът на този пръстен е 5.5х 1.5мм. Първо за него се сетих, но е доста по- голям от снимания, а и когато той е причината, изпуска от друго място.

Има такава вероятност, макар че визуално не се вижда. То май само тази вероятност остана. Утре ще пробвам и нея.

Back
Нагоре