FWB 601 на PCP

• Автор на темата Автор на темата Yasho
  • Начална Дата Начална Дата

Yasho

Потребител
Днес гледах едно клипче, на младеж който тренираше спортна стрелба с FWB 601 обърнато в PCP. Резултатите от стрелбата бяха невероятни. Та да питам някой колега дали го е правил това. Преди време имаше готови китове за такова преобразуване но сега не намирам..

Правили са,но не виждам вече смисъл в това. Посоченият модел е рядък и скъп, а ще вкараш пари и за части и трансформация.
Защо не погледнеш тази пушка:

Има заводски модели пцп. Не мога да разбера, каква е идеята една прекрасна класическа компресионна пушка, да бъде съсипана и направена на пцп. Ако пък някой иска да ме убеди, че правеното е по-добро от заводското или пък, че при конверсията няма да се съсипе...няма шанс просто.
Преди време възстановявах една подобна преработка на Хенел 550.
Пцп-то беше такава жалка картинка, добре че не беше съсипан материала, та пак стана класическа компресионна пушка.
За колекционерската стойност изобщо не коментирам.
Та по темата, да си съсипеш хубавата 601 - на вкус и цвят..и на лудост..

Правили са,но не виждам вече смисъл в това. Посоченият модел е рядък и скъп, а ще вкараш пари и за части и трансформация.
Защо не погледнеш тази пушка:
Колега виж какви резултати прави трансформирано фани като хората, естествено няма да съсипя читаво фани...

И според теб, друга не може да постигне такива резултати (а и не са нещо особено резултатите)...та трябва да е конвертирано 601...от моделът с60, ще е много по-лесно даже, но...
Не ми се спори за такива неща.
За мен е безумие, понеже са много доводите.
Който, както иска, така го прави.
Освен това ми прилича на кал.22.
Все пак, за да не звуча като някой, който вечно отрича, мисля че правилната конверсия е от СО2, да се мине на въздух.
Има заводски китове за някои модели на СО2, които са на достъпна цена и пушките и пистолетите се конвертират без никаква интервенция.

Последна промяна:
Който иска да преработва да взема оня Валтер на СО2, който мярнах да се продава тук, и да го преработва на РСР. Да развалиш 601 с преработка на РСР...подобна глупост си заслужава як пердах.

Той няма да има нужда дори от сериозно преработване.
Има една система, "Медуза", която представлява цилиндър за капсули ЦО2. Поставя се на мястото на резервоара.
Така може пак да се стреля на ЦО2.
Това е особено полезно за всички фенове на ЦО2-то, които не желаят да помпят и т.н.

И според теб, друга не може да постигне такива резултати (а и не са нещо особено резултатите)...та трябва да е конвертирано 601...от моделът с60, ще е много по-лесно даже, но...
Не ми се спори за такива неща.
За мен е безумие, понеже са много доводите.
Който, както иска, така го прави.
Освен това ми прилича на кал.22.
Все пак, за да не звуча като някой, който вечно отрича, мисля че правилната конверсия е от СО2, да се мине на въздух.
Има заводски китове за някои модели на СО2, които са на достъпна цена и пушките и пистолетите се конвертират без никаква интервенция.
Къде видя да пише според мен какво може или не може. А и колега стрелял съм над 15 г спортна стрелба, мислиш ли, че не знам, кое колко може, а въпроса беше някой дали може да се справи с такова преправяне, а не колко хубава пушка ще се съсипе.

Yasho, преди повече от 10 години преработвахме спортни СО2 пушки в ПЦП.
Някои колеги преработваха дори и компресионни, което се водеше като "висш пилотаж" заради сложните промени в конструкцията.
Основната причина за тия занимавки беше, че на пазара липсваха достатъчно качествени ПЦП на приемливи цени.
А тези качествени заводски ПЦП, които тогава се продаваха бяха с наистина неприятни цени и стигаха трудно до БГ.
Сега положението е друго, пазара предлага всичко и за всички, според финансовите възможности.
Ясно е, че евтините и качествените стоки се продават в различни магазини.
Но това винаги е било така.

Това, че си тренирал стрелба нищо не означава в случая. Би трябвало дори да ти казва, че ако искаш да имаш инструмент за постигане на високо спортно майсторство или самоосъвършенстване, е добре да се ориентираш към нещо истинско.
Вчера по повод коментарите тук, специално разгледах обявите във форума и мога да кажа, че дори в момента има оферти за спортни пушки на ЦО2 или пцп, от порядъка на до 1200-1500 лева.
Мисля, че всяка друга калкулация не се връзва.
Колкото пък до моженето някой да конвертира, Ами има колеги, които ще ти свършат работата...
Аз съм се специализирал в реставрацията, така че съм следваща инстанция, означава когато нещо е вече било преработено, да му върна първоначалния вид.

Последна промяна:
Yasho, преди повече от 10 години преработвахме спортни СО2 пушки в ПЦП.
Някои колеги преработваха дори и компресионни, което се водеше като "висш пилотаж" заради сложните промени в конструкцията.
Основната причина за тия занимавки беше, че на пазара липсваха достатъчно качествени ПЦП на приемливи цени.
А тези качествени заводски ПЦП, които тогава се продаваха бяха с наистина неприятни цени и стигаха трудно до БГ.
Сега положението е друго, пазара предлага всичко и за всички, според финансовите възможности.
Ясно е, че евтините и качествените стоки се продават в различни магазини.
Но това винаги е било така.
И като дойдоха суматрите рязко цените по магазините паднаха от 3к на 1.2к помня.:) Помня и за правени и преправяни, ама това няма нищо общо, има едно Фани което няма как да се възстанови а не ми се изхвърля, разтърсих се и се оказа че се получава доста ок, ще си има нов живот като пцп:)
И ми се ще качествено да стане, иначе другото ясно...

Това, че си тренирал стрелба нищо не означава в случая. Би трябвало дори да ти казва, че ако искаш да имаш инструмент за постигане на високо спортно майсторство или самоосъвършенстване, е добре да се ориентираш към нещо истинско.
Вчера по повод коментарите тук, специално разгледах обявите във форума и мога да кажа, че дори в момента има оферти за спортни пушки на ЦО2 или пцп, от порядъка на до 1200-1500 лева.
Мисля, че всяка друга калкулация не се връзва.
Колкото пък до моженето някой да конвертира, Ами има колеги, които ще ти свършат работата...
Аз съм се специализирал в реставрацията, така че съм следваща инстанция, означава когато нещо е вече било преработено, да му върна първоначалния вид.
Колега спирам явно не си разбрал, правилно.

Не, напротив. Разбрахме се прекрасно.
Написал съм всичко, което касае преработването, написал съм и какво е препоръчително.
Обясних и от каква система става лесна трансформацията, като дори посочих и алтернатива.
Споделих ти и дори, че и за следващата стъпка, да си ремонтираш класиката също има надеждни колеги.
Само не каза какво е това Фани, което има проблем, за да ти помогнем със съвети да го съживиш.
Ако е 601, има всички части за него и ремонтът не е труден.
Може би аз това само не разбрах.

Не, напротив. Разбрахме се прекрасно.
Написал съм всичко, което касае преработването, написал съм и какво е препоръчително.
Обясних и от каква система става лесна трансформацията, като дори посочих и алтернатива.
Споделих ти и дори, че и за следващата стъпка, да си ремонтираш класиката също има надеждни колеги.
Само не каза какво е това Фани, което има проблем, за да ти помогнем със съвети да го съживиш.
Ако е 601, има всички части за него и ремонтът не е труден.
Може би аз това само не разбрах.
Колега нищо не разбра пак! Какво е заглавието на темата в която пишем?

Да, никъде не беше казал, че имаш проблем със 601-цата ти и затова искаш да я съсипваш.
Достатъчно внимание ти отделих, а ти дали ще се възползваш...
Ако нещо друго имаш на сърце, можем на лични да си говорим, за да не тъпчем форума с излишни коментари

Колега аз проблем нямам и няма какво да съсипвам, питах конкретно за FWB 601 някой дали е трансформирал. Това е, но по стар български обичай, темата отиде съвсем другаде!

Цитирам те...Помня и за правени и преправяни, ама това няма нищо общо, има едно Фани което няма как да се възстанови а не ми се изхвърля, разтърсих се и се оказа че се получава доста ок, ще си има нов живот като пцп:)
И ми се ще качествено да стане, иначе другото ясно...

Иначе е ясно

Ако колегата случайно не е видял тази обява, а още се двоуми по въпроса, та...

Мисля, че офертата е повече от прекрасна и едва ли една преработка ценово ще бъде по-изгодна.
И успехи в начинанията

Back
Нагоре