FT тренировка Стара Загора 12.07.2015

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
След като се отложи двудневното състезание от Софийската група, пък с Милко ни сърбят ръцете решихме да направим състезание по скоро като тренировка и който желае и има мишени е добре дошъл, за момента имаме само един проблем имаме 15 мишени и който има допълнително мишени да ги носи. Ще се минава трасето поне два пъти според броя мишени които се събере. Тези дни ще се огледа терена и ще преценим на коя поляна точно да се стреля. Ориентировъчно казвам, че поляните се намират до Старозагорски Бани ще дадем и координати скоро. Такси - ьок ......преди всичко нека се забавляваме, но от сега казвам ще се стреля по правилата!
Ограничения за мощност за сега няма да казвам, защото е редно да се съобразим с хората които евентуално ще носят допълнително мишени, и ще помоля, който ще го прави да се свърже с мен или Милко без значение и да забием ограничение 35 или 45 джаула както и бройка мишени.
Скара бира и стрелби и още пръста ме сърби :D
Заповядайте да се позабавляваме даже и на масата да е ще се радваме да се съберем повече хора.
Който ще идва, може свободно да пише и в темата ..... спама е позволен :D
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Забравих да спомена, става въпрос за Неделя 12.07.2015 г.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Дай да видим пък.. С Павката имаме мишени, но не зная дали ще се съберем достатъчно редачи за 50 мишени. Можем да го направим 2х30...
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Оги ако ми пратите мишените по рано няма да има нужда от редачи на деня.Ще се погрижа да са наредени когато и където трябва.Може да го направим 2х25 ако ни помогнете с 10 мишени.Ако искаш утре да се чуем хем да се разберем за тая другата хава.:cheers:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Дай да видим пък.. С Павката имаме мишени, но не зная дали ще се съберем достатъчно редачи за 50 мишени. Можем да го направим 2х30...
2x30 най-много по-скоро за 50 мишени няма смисъл за сега при нас ;)
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Доста мислих понеже не можах да заспя до късно и го измислих че най добре като за първо "мероприятие" на наша територия ще е най добре да не прекаляваме с подготовката и организацията.Нека това си е наистина тренировка и за нас като организатори и за другите които мислят да дойдат като стрелци.За момента имаме 15 готови функциониращи мишени и мисля само това да са,ще минем трасето 3 пъти и ето ти 45 зачетени изтрела.Ще има карти за попълване на резултатите ще се опитам да поръчам и медали все пак да има стимул,дано да успеят да ги изработят до неделя.С хронометрите ще видя какво ще направим но ще се оправим някак.Правилата по които ще се стреля мисля тая вечер да ги синтезирам и да ги пуснем тук в темата.
Пак казвам че идеята за това мероприятие ни дойде вчера вечерта и няма време да организираме нещо по сериозно но който има желание и мерак за стрелба е добре дошъл ще се постараем да си изкарате един чудесен ден сред добра компания.
Приемаме всякакви "разумни" предложения,забележки и критики понеже мислим да се заемем с организацията на по сериозни мероприятия в близко бъдеще така че всякакви съвети са ни добре дошли.
Ами това е от мен:cheers:
Надявам се нашия град скоро да стане дестинация за ФТ мероприятия.


ПП.Заралии и Любо;) мислете име на клуба :D:D:D
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Еее стига бе 15 мишени са крайно недостатъчно ако някой донесе ще сложим и тях !
 

kid

Редовен Потребител
ФТКС
Ние имаме 9 мишени които можем да донесем. Хронометрите ни са 2 бр.

Опа... Хронометъра е само един... другия е дал фира. :sorry:
 
Последна промяна:

sts1969

Редовен Потребител
Приемаме всякакви "разумни" предложения,забележки и критики понеже мислим да се заемем с организацията на по сериозни мероприятия в близко бъдеще така че всякакви съвети са ни добре дошли.
Милко, по мое мнение, ако напълните масите с мезета и бира...няма да има нито една забележка към организаторите на тренировката независимо от броя на мишените. :D:D:D:cheers:
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
15 мишени са малко. Поне 25. Стандартно го правим 2х30. Не вярвам да няма място на терена. Само маркирайте с колчета и кажете с каква УЗ да са мишените. Ще ги надлагаме за 15 мин като дойдем, няма страшно. Хронометри ще вземем.
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Име - Павлин Павлов
Ник - pavloff
Пушка - Air Arms EV2 m4
оптика - Falcon T50FT
чашки - JSB Exact
клас до 16 джаула
 
Последна промяна:

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Така ще станат нещата,няма да са само 15 мишени.До четвъртък вечер ще гледаме да има точни и ясни правила и условия.Благодаря на всички за съдействието.Утре ще се огледа терена как ще са коридорите и колко мишени ще бъдат точно и ще се обадя на всички които ще помагат.За сега това е няма смисъл да пиша повече действам по въпроса и така.:cheers:
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
ПРАВИЛА ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ И ВОДЕНЕ НА
СЪСТЕЗАНИЯТА:
І. СЪСТЕЗАТЕЛНО ТРАСЕ
1. Дистанции до мишените: от 8 до 50 метра.
2. Мишените се разполагат по 2, или 3 в коридор и се номерират последователно по посоката, в която се развива трасето.
3. Броят мишени, които ще се стрелят от задължително положение за стрелба не следва да надвишава 20% от всички мишени. Задължителната поза за стрелба важи за всички мишени в коридора. Максимална дистанция до мишената при задължителна поза – 40м.
4. Всеки състезател прави само по един изстрел в мишена.
5.Всеки изстрел без чашка се зачита като изстрел и състезателя е правилно да стреля по следващата, като за пръзният изстрел получава 0.
6. Намалените УЗ не трябва да превишават 25% от общият брой. 15мм се слагат до 20м. 25мм се слагат до 35м.
Задължителни позиции. Не повече от 20% от които три коридора прав и два коляно. 15мм не се слагат на коридор със задължителна позиция. 25мм се слагат до 20м, а 40мм до 40м.
ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ


За успешно попадение се присъжда една точка, за пропуск – нула точки. Успешните попадения се отбелязват с „Х”, пропуските с „О”. За успешно попадение се счита, когато мишената падне изцяло до задната си позиция, освен ако е препятствана от странични фактори (клони, дънер, дърво, камък и пр). Всяко движение на лицевия панел, което не води до падане на мишената, се счита за пропуск. В случай, че е необходимо да се нанесе поправка в състезателната карта на участник в състезанието, е необходим подпис на Главния съдия или помощник съдия. Допуска се, и ако всички участници в групата се подпишат до поправката.


ІІ. СЪДИЙСТВАНЕ:
1. Старт на стрелбата: две изсвирвания. Прекратяване на стрелбата: едно изсвирване. Окончателен край на стрелбите: три изсвирвания - две продължителни и едно още по-продължително.
2. При необходимост от надстрелване съдийстващият избира коридор. Състезателите стрелят последователно по всички мишени в коридора – първо от ФТ поза. При равенство – от коляно, и накрая прав. При ново равенство – само прав по една мишена до излъчване на победител.
ІІІ. МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ:
1. Зона прострелка се разполага по възможност на място с видимост за контрол от съдийстващия, но не в непосредствена близост до съдийската маса.
2. Всеки Старозагорец и Любо;)– маршал: При необходимост от техническо прекъсване, забелязване на преминаващи хора, или опасна проява всеки маршал може да спре стрелбата. След отстраняване на причината стрелбата се подновява от същия маршал

Б. СЪСТЕЗАТЕЛНИ ПРАВИЛА:
І. ЕКИПИРОВКА И ОБОРУДВАНЕ:
1. Без електронни устройства за измерване на дистанции и силата на вятъра. Без допълнителни колани, прикрепящи оръжието към тялото. Допуска се използването на единичен ремък.
2. Седалки с височина до 10см. Наколенки и налакътници с равна горна повърхност и дебелина до 3см.
3. Максимална енергия на PCP пушките: до 16,3J и до 45J.
ІІ. СТРЕЛБА:
1. Всички изстрели да се извършват като дулото на цевта се намира изцяло пред линията за стрелба, а спусъкът се намира зад нея.
2. Ограничения при позите за стрелба:
а/ „легнал”: пушката и ръцете от лакътя напред да не допират до естествена, или изкуствена опора.
б/ „прав” и „седнал”: без допиране на тялото, или пушката до странична естествена, или изкуствена опора.
в/ „от коляно”: задното стъпало да е изправено вертикално. Седалката може да се използва за опора на коляното, или глезена. Свободна китка на водещата ръка.
3. Време за стрелба: за две мишени в коридор – 3 минути, за три мишени – 4 минути. Времето се стартира при сядане, коленичене или поглеждане през оптиката.
4. Мишените във всеки коридор задължително се стрелят в последователността, в която са номерирани.

5. Многозарядните пушки се зареждат в зачетното време и само с необходимия брой проектили за съответната позиция.
6. Към следваща позиция по трасето да се преминава само, ако тя е освободена от предишната състезателна група.
7. Мобилните телефони да бъдат с изключен звук по време на участие по трасето.
ІІІ. ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНОСТ:
1. Забранена е стрелбата извън състезателното трасе и зоната за прострелка.
2. Оръжието се пренася незаредено в района на състезанието, с насочена надолу към земята цев. Многозарядните пушки се пренасят без барабан, или с отворен сайдлевър / болтов затвор.
3. При прекратяване на стрелбата по време на състезанието с едно съдийско изсвирване зареденото оръжие се изпразва с изстрел в земята непосредствено пред състезателя и цевта се държи насочена надолу в безопасна посока. Забранява се прицелване в мишените до подновяване на стрелбата с две съдийски изсвирвания.
4. Забранява се пресичането на линиите за стрелба по трасето, и на зоната за прострелка, освен с разрешение на Главния съдия, или на маршал.
5. След приключване на последния кръг състезателите предават експедитивно картите си на съдийската маса. След предаване на последната карта се дава сигнал за край на състезателния ден - три продължителни изсвирвания . След този сигнал стрелбата е абсолютно забранена за цялата територия на състезанието.
ІV. ОБЩИ УСЛОВИЯ:
1. Участие в състезание на двама стрелци с една пушка се допуска само при следните условия:
- Резултатите и на двамата не участват в класирането за състезанието и в годишното рейтингово класиране. Точките им се публикуват след края на състезателния списък с указание: "Незачетно участие:"
2. Състезатели, неявили се на трасето до сигнала за сбор при съдийската маса за брифинг и откриване на срещата не се допускат до участие в първи кръг на състезанието.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Мускетарите ще ви черпя като се видим че малко ви откраднах правилата.:cheers:
Ами все пак ще стреляме по правила и призовавам всеки да прочете текста по горе.Някои от тях съм напраил по видими защото те се коментират най често като нарушавани и апелирам за тяхното спазване за да няма сърдити после.Все пак да не забравяме че това не е състезание а ТРЕНИРОВКА и ще е добре да потренираме да свикваме и с правилата.

Малко за мястото на което ще се проведе мероприятието това на 90 процента е сигурно че ще е нашата полянка на която си стреляме по принцип не е много голяма но има сянка от която мисля ще се наложи да се възползваме.Утре преди обед ще пусна координати и карти на мястото.Ще гледаме да наредим така трасето че да е максимално интересно и трудно в същото време.Можеби дистанциите няма да са толкова крайни но ще гледаме да ви затрудним по друг начин.;)Утре ще отида да огледам за последно с една рулетка и ще кажа колко мишени ще редим но най вероятно ще са 2 х 25.Също така и ще начартая няколко карти за хората които не са идвали друг път.

Ще помоля който иска да участва нека да се запише предварително тук в темата като пише - (Име,ник,пушка,оптика,чашки) за да може да направим все пак някакво класиране както си му е реда а и да улесним записването и да предвидим колко голяма маса да взимаме.:-[
Медали за жалост няма да има защото няма време,ще се постарая да има поне дипломи за двата класа.
Състезателните двойки ще определим чрез жребий в деня на мероприятието.

За начален час ще кажа ориентировъчно към 10:30 някъде да сме се събрали за да може към 11:30 да почваме за да не ни хване все пак най голямата жега към 3-4 часа.Ако се организираме и по навреме и сме се събрали всички може и по рано да почнем ще видим.

За безопасност мисля няма смисъл да говоря всеки знае че трябва да внимава полянката е малка и трябва да спазваме най вече правилата за безопасно боравене с ВО.

Ами май това е от мен.До неделя :cheers:


ПП.Ето линк с правилата и на Софийската група http://www.ft-sofia.com/?page_id=339 интересно четиво е има какво да се научи.:cheers:


За следващото мероприятие ще се постарая да има ясни и точни правила съобразени със световните за да може като правим нещо да е като хората.Но сега ме извинете че така крада от тук от там но за толкова време толкова мога.
 
Последна промяна:

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Те правилата са уеднаквени почти със Софийските и световните. Изключваме само допустимите 45 джаула, като в София те са 35 а на международни мероприятия не са допустими въобще над 16,3..
 

kid

Редовен Потребител
ФТКС
Нашите мишени са със следните УЗ:

40мм - 4бр.
25мм - 3бр.
15мм - 2бр.
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Само да кажа че ще има въздух.Който има фостер конектор на щуцера не е проблем да зарежда.:cheers:
Аз отивам на полянката.
 
  • Харесвам
Reactions: kid
Нагоре