Epic airgun

Ас си взех epic two lite 6.35 300mm cfb. Още миналата година. Дошел с барабан 4.5, и регулатор настроен на 80бар. Писах много на производител писма, барабан обещали но така и не испратили. Регулатор не държи, аку го настроиш на 170бар, то всичко ок, докату не го оставиш без работа за 2-3 дена. Той натича и са блокира в затворено състояние. Съобщих за проблем на производител, предложиха ми да го настройвам трети път. Намерил сам подходящи шайби пружини, смених ги. Станало по стабилно, но след време без работа пак забелязах сищия проблем с налягане. Наново настроих регулатор на 170бар, ще изчакам няколко дни без да го пипам... Карабина на мен ми харесва. Не очаквах такъв сервиз от страна на производител... Според мен много странно. Не очаквам помощ от epic, трябва сам да си реша проблем с регулатор. Барабан си купих принтиран, още по функционален от оригиналния.

Отделен разговор за цев cz - реално това е полигонал без шок, анодирован в черно отвътре и отвън. Канал цеви е качествен и плътен. Фаска не ми харесваше, прилича на хатсанска) Но най странно направена входна част, прикалено дълга - смятана или за дълъг слаг на 3-4грам. Jsb 2.2 чашка не става на нарези, слаг 2.2грам сищо стои далече от нарези и остава в дълга цилиндрична част. Сищата ми напомня входове за полуавтомати стрелящи от барабан) Ще я поправя тая cz, след кату са постигна стабилна работа на регулатор.

Ама... Приличи много на полигонал. Край този полигонал има някакви много тясни нарези, тях не смятам за нарези. Ще има и снимков материал.. После)

Цев нарезна, но приличи на полигонал повече от алфа с нейните м нарези.
На регулатор наредих шайби ((())) (()), оригинално било)) (()) (()), мисляче го поуправих с нови шайби.
Пробвах и обратно))) ((()) ((, не ми харесваше.

Attachments

• DSCN2436.JPG
    DSCN2436.JPG
    179.7 KB · Прегледи: 64
  • DSCN2437.JPG
    DSCN2437.JPG
    174.1 KB · Прегледи: 62
  • DSCN2448.JPG
    DSCN2448.JPG
    196.9 KB · Прегледи: 64
  • DSCN2470.JPG
    DSCN2470.JPG
    120.2 KB · Прегледи: 63
  • DSCN2472.JPG
    DSCN2472.JPG
    130.1 KB · Прегледи: 63
Шайбите трябва да се подреждат по еднакъв начин, по двойки или по тройки , но не и смесено. Както са ти наредени по две и по три, ще работят само тези, които са по две. Другите просто заемат място.

Цев нарезна, но приличи на полигонал повече от алфа с нейните м нарези.
На регулатор наредих шайби ((())) (()), оригинално било)) (()) (()), мисляче го поуправих с нови шайби.
Пробвах и обратно))) ((()) ((, не ми харесваше.
Това , което веднага прави впечатление е , че нарезите са много тесни , а полетата съответно много широки.Вижда се как полетата не са се врязани в слъга, защото са прекалено широки. Вместо това са го деформирали твърде много според мен.Що се отнася до материал на czub цевите има и черни , има и неръждаеми.

Знам за шайби, че не е редно така)
Пробвал съм и ((())) ((())), не са получило, то по дълго от щока цал пакет става, и не са настройва. Друг път пробвам пак, аку не стане.
Със стандартния пакет голяма разлика даваше от температура, и без работа под налягане са натичал и блокирал.
Питал съм chatgpt преди да ги наредя, той ми подържал идея. Ас му викам че трябва да ги подпирам по слаби пакети. Той ми казал че в моя случай дюзата и настройки са ограничават и ще стане без подпиране.)

Attachments

• 9-Spirol-June-2022-load-curves.png
    9-Spirol-June-2022-load-curves.png
    141.8 KB · Прегледи: 15
Не цев стреля, фаски особенно входна не адекватни. Ще ги поправя и ще стане за лек слаг, особено кату ас не вярвам на без шокове цеви особенно за слаг, но можеби е това ми първа коята ще може без шок)

Знам за шайби, че не е редно така)
Пробвал съм и ((())) ((())), не са получило, то по дълго от щока цал пакет става, и не са настройва. Друг път пробвам пак, аку не стане.
Със стандартния пакет голяма разлика даваше от температура, и без работа под налягане са натичал и блокирал.
Питал съм chatgpt преди да ги наредя, той ми подържал идея. Ас му викам че трябва да ги подпирам по слаби пакети. Той ми казал че в моя случай дюзата и настройки са ограничават и ще стане без подпиране.)
Chatgpt не трябва да се ползва за такива процедури, да го питаш за времето навън е ок, ама пак е хубаво да погледнеш през прозореца за по-сигурно. Има доста информация във форума, стига да знаеш какво търсиш. Ето ти насока къде да попрочетеш малко конкретна информация как се определя какви и по колко тарилачати пружинни за да работи регулатора на определени барове.
Там някъде даже има и насоки как може да намалиш значително температурната зависимост.
Натичането не би следвало да е от подредбата на пружините.

Как да ги подредя, щом пробвал всички стандартни варианти? И още повече, скриншота ми доказва че възможен и такъв вариант, с различни пакети..
Натичане след дълго време и блокироне в затворен режим, според мен идва от пружини работещи в претоварен режим. Epic затваря клапана кату дига штока и освобождава топка под него. При други регулатори, штока са притиска дюза и я затваря. Не ли така..

Как да ги подредя, щом пробвал всички стандартни варианти? И още повече, скриншота ми доказва че възможен и такъв вариант, с различни пакети.. Натичане след дълго време и блокироне в затворен режим, според мен идва от пружини работещи в претоварен режим. Epic затваря клапана кату дига штока и освобождава топка под него. При други регулатори, штока са притиска дюза и я затваря. Не ли така..
Epic редуктора е по различен наистина, но и той има сработване и напасване. Моя спря да натича сам след доста изстрели. Но дори и когато натича е по следния начин . Оставям го на 180 бара след 3 дни е 187бара и спира до там след това и година да мине не мърда. Въпреки това по време на сстрелба е безупречен, най добрия който съм виждал. Под 1 бар разлика между 260 и 180бара!!! Това е важното. По време на стрелба отсича до 0,1бара точност. Рефрешва стабилизира за 1сек. Ако е само натичането , остави го с времето ще се подобри сам!!!

Как да ги подредя, щом пробвал всички стандартни варианти? И още повече, скриншота ми доказва че възможен и такъв вариант, с различни пакети..
Натичане след дълго време и блокироне в затворен режим, според мен идва от пружини работещи в претоварен режим. Epic затваря клапана кату дига штока и освобождава топка под него. При други регулатори, штока са притиска дюза и я затваря. Не ли така..
Подреждаш си оригиналните по двойки, това ти е и оригиналната подредба, ако не са смачкани вече.
Още с първото ровене в Гугъл веднага излиза тази тема:
Прегледай си всичко о-рингове и леглата на които лягат, от там идват проблемите.

Затова ас и пиша тука, защоту нямам адекватна реакция от производител, барабана не могат да ми изпратят... Сега става и цев ми менте - ще им напиша и за цев сищо.
Преди да си купя карабина, четох airgunnation половин година, това който ви показвате за стар модел регулатор. И кату пуснали нов модел клапан и регулатор - чак тугава си реших да я взема.
Шайби сим сменил с нови, стари оригинални подредени по двойки работили още по зле.
Ас очаквах проблеми с клапан и добра поддържка от производител, такива били отзиви по форуми.
Сигурно за БГ специален режим и менте цеви)

Attachments

• Screenshot_2026-02-25-08-10-04-282_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2026-02-25-08-10-04-282_com.whatsapp.jpg
    217.8 KB · Прегледи: 19
Здравей колега, доколкото виждам от чата, не пишеш на производителя, а на дистрибутора от Испания.
Явно от него си взел оръжието. Четох за оплаквания от него по някои форуми. Много е важно от къде се купува.

От тука съм купил на черен петък, това производител който няма деректна продажба, попадаш на волфикгруп испания. Пиша на този сайт в форма, поща и ватсап.
Говорих с знаящти хора за epic, да им намеря директен контакт. Расказаха ми че фирма състои от 3ма чувека само, затова нямат директна продажба. Дадоха ми ватсап на Франциско, писах на него - без отговор.

Attachments

• Screenshot_2026-02-25-09-29-28-973_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2026-02-25-09-29-28-973_com.whatsapp.jpg
    235 KB · Прегледи: 12
Последна промяна:
Витя, напиши един мейл до- complaints@balistas.com със всичките проблеми свързани с този им дистрибутор и проблемите на пушката която си получил, адресиран до пан Марек Денгл (Marek Děngl).
Той е производителя.

Последна промяна:
Back
Нагоре