EDGUN

Дискусия в 'Компресионна Пневматика' започната от Anonymous, 6 Август 2010.

 1. Sen

  Sen Редовен Потребител

  Публикации:
  894
  от:
  Варна
  Ами, комплектът си включва по-голяма задредукторна камера, но очевидно не достатъчно... Какво имаш предвид да се прави по клапана?
   
 2. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,978
  от:
  Русе 0897860296
  Намалява се сечението на полиамидната шапка или се изработва нов клапан. Може да се изтъни и металният стержен-водач. Така клапанът става по-пъргав и се увеличава пропускливостта му. Това в комбинация с по-широки проходни отвори ще отпуши пушката.
   
  Sen харесва това.
 3. anibis

  anibis Редовен Потребител

  Публикации:
  2,800
  от:
  Варна 0899/859-831
  Ники бъркаш,на тоя вид клапани,не може да се намали диаметъра на клапана,защото полиамида е в бронзова шапка.
  Ето стария клапан на 7-цата остана в мене, защото му направих съвсем друг клапан олекотен.Водача няма смисъл да се намаля,защото клапана ще се счупи,прави се от алуминий
  То имаше снимки назад в темата, ама вече ги няма.
  И още куп работи има докато се направи да стреля с тия скорости,които съм посочил става въпрос за 7.62мм Едган.
  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Последна промяна: 22 Март 2018
 4. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,978
  от:
  Русе 0897860296
  Никакъв проблем няма да се престърже бронза и клапанът да се олекоти. Важното е полиамидът да не е от кашкавал. Ако не е хубав полиамидът никакъв не е проблемът да се направи нов клапан.
   
 5. anibis

  anibis Редовен Потребител

  Публикации:
  2,800
  от:
  Варна 0899/859-831
  Точно и аз така си мислех да намаля самото /Ф на бронзовото тяло,и да вкарам вече с по-малък диаметър полиамид,да ама не,не ще да затваря.
  Какво ли не го правих не ще и не ще да затвори.Направих го със същите параметри като стария клапан,но от алуминий,и веднага си затвори.
  То за полиамида, няма как да работим с калпав,то веднага си проличава като се надуе пушката.
   
  Gadnqra харесва това.
 6. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,978
  от:
  Русе 0897860296
  Възможно е и гърловината на клапанното тяло да иска полиране или не харесва диаметъра на клапана. Направил си най-доброто решение. Хем си запазил размера, хем си олекотил.
   
 7. Sen

  Sen Редовен Потребител

  Публикации:
  894
  от:
  Варна
  Миро, на последното поколение R3 и R3M е точно полиамидна шапката, не е облечена в бронз... По-рано като сменях редуктора направих снимка и на него, прикачам я, пак; то вярно, че голямо спамене спамих със снимков материал, загуби му се края :D Чудя се дали новите R5 и те са така, ще погледна.
   

  Прикачени Файлове:

 8. anibis

  anibis Редовен Потребител

  Публикации:
  2,800
  от:
  Варна 0899/859-831
  Бъркаш на 4.5,5.5 и 6.35мм клапаните не са в обков,само на 7-та е такъв клапана с обков.
  И без проблем ако искаш ми го донеси,да ти направя един с по-малък диаметър/шапка/ малко ще скочи скоростта,после има едни други занимавки.
   
  Nevian Nedelchev, SvilenP and Gadnqra like this.
 9. Sen

  Sen Редовен Потребител

  Публикации:
  894
  от:
  Варна
  Е, да, никакви наблюдения нямам на 7.62.
   
 10. anibis

  anibis Редовен Потребител

  Публикации:
  2,800
  от:
  Варна 0899/859-831
  Много грозна пушка, а пък така стреля с 1.64гр направо съм изненадан!

   
  Nevian Nedelchev and Emp like this.
 11. Sen

  Sen Редовен Потребител

  Публикации:
  894
  от:
  Варна
  То е субективно, на мен ми харесват, но не ми се нрави колко тежки ги направи всички Матадори от 5та серия.
   
 12. Sen

  Sen Редовен Потребител

  Публикации:
  894
  от:
  Варна
  Не че нещо важно, но Ед е поръчал нови калъфи, вече с външни джобове и допълнителна плънка да не се удря дръжката на оръжието при поставяне върху твърда повърхност - отрицателна черта, която веднага се забелязва при старите калъфи. Дано ги пусне серийно:
   
  Nevian Nedelchev харесва това.
 13. Sen

  Sen Редовен Потребител

  Публикации:
  894
  от:
  Варна
  Поствам нещо за редукторите на ХУМА тук, тъй като е в пряко отношение с марката Едгън. Почти по едно и също време ми изпратиха линка колегата SvilenP и френският дистрибутор на Едгън:
  https://www.airgunnation.com/topic/r5m-34-grain-tune-long/

  Още когато купих моята ХУМА френският дилър ме предупреди, че разминаването между реалното работно налягане на редукторите и маркировката на стикера-скала, стига по негови наблюдения до 10 бара.
  "Признанието" от страна на дилъра на марката за САЩ (май Браян се зовеше) по отношение на това разминаване, най-сетне е факт - изведнъж стикерът се оказа само нещо като "guide", отправна точка с други думи. А ето какво казват ХУМА за стикера си, можете да го видите и на уебсайта им: "- Easy to adjust due to the pressure scale, so you can do all the fine tuning yourself."
  Когато при закупуването ги помолих да ми го настроят те на 140 бара (предлагат безплатно те да правят настройката и така да пращат), бях уверен, че не е необходимо, тъй като мога да разчитам на лепнатата скала изцяло. И редукторът дойде на 130 по показание на стикера, не знам защо го предлагат като опция изобщо, щом не им се занимава.

  Реших да направя една съвсем груба рудиментарна проверка с рогатото хрони и едгъна с ХУМА на "140 бара" (показание пак по въпросната скала). Пак казвам, че осъзнавам напълно, че не може да се разчита на това да бъде метод за проверка, но всеки път скоростта започваше да пада след като стрелката на манометъра паднеше под 130 бара. А манометъра на Едгъна ми съвпада по показания с този на бутилката ми, закупен от Bestfittings - което ме изненада приятно, тъй като на други пушки, които имам и съм имал разминаването с манометъра на бутилката е до около 10 бара, което за мен не е проблем, особено когато си го зная (и други колеги съм виждал да споделят същото за манометрите на своите пушки).
  Това за мен дава груба представа, че и на моя редуктор стикера със скала не отговаря на истината и то с доста.

  Получих една информация от кухнята - този Браян и собственика на ХУМА били дружки. Нищо лошо, кооперация са направили хората за общодостъпен тунинг в някаква степен. Но трябва да се внимава с рекламната кампания покрай всичко това, тъй като сега в този линк Браян се опитва да убеди народа да си закупи и по един тестер за редуктори на ХУМА.
  Писах му на въпросния янки малко остри коментари под видеата му в youtube, обясних, че заблуждава и не се постигат посочените резултати. Опита се да ми изкара вода от не знам си колко кладенеца - да съм измерел колко се подава иглата на клапана, 3.5 мм трябва да е - измерих, толкова беше. После трансферния порт, щото ми казва, че имало разлика в порта на 5.5 и 6.35, и имало случаи, в които на 6.35 порта бил с ширина за 5.5 - силно ме съмнява тая работа, но и там всичко се оказа наред след замерване. Едва накрая по мое предположение стана реч за скалата на редуктора и той призна, че може да има разминаване. Иска ми се да мисля, че и други като мен са му обърнали внимание на този факт и най-сетне е решил да го помества като информация, която обаче е удобна реклама и за друг продукт на бранда.
  Отново ще споделя, че редукторът дава много добри резултати и еднаквост в скоростите. Но, колеги, при закупуване на ХУМА имайте предвид доколко точно може да разчитате на лепнатата върху него скала.
   
  Nevian Nedelchev and SvilenP like this.
 14. Dominus

  Dominus Редовен Потребител

  Публикации:
  2,635
  Не е сериозно да разчиташ на някаква скала. Това не е часовник. Освен това един манометър с клас на точност 10% ч, при 140бара може да даде грешка до 14бара. Всеки работил с редуктори ипознаващ принципа на действие е наясно, че е нужен стенд за точна настройка.
  Колкото до рекламата. Тя е продала доста стока.
   
  Gadnqra and zograffa like this.
 15. Sen

  Sen Редовен Потребител

  Публикации:
  894
  от:
  Варна
  С други думи, беше много несериозно да се доверя на думи на търговец. Тоест пак реклама ;) Винаги съм знаел, че е нужен „стенд” (не знам откъде произлиза тази дума в този ѝ смисъл) за настройка на редуктор. Хума ме спечелиха с твърдението си, че за техните не е. Е, и с по-голямата задредукторна камера също.
  Манометъра на бутилката ми го дават с клас на точност 1.6%, но наистина не искам да обсъждам повече това, защото осъзнавам, че не е критерий.
  Излиза, че не трябва да вярваме ни на една дума изречена от търговец.
   
 16. lynx

  lynx Редовен Потребител

  Публикации:
  7,622
  от:
  Старата София
  Имайте предвид, че всеки манометър би трябвало да ходи веднъж в годината да го "кордисват", за да се гарантира неговата точност посочена от производителя.
  Това са ми го казвали нашенските "индженерчета" от представителството на Вика за България.
   
  Gadnqra харесва това.
 17. Sen

  Sen Редовен Потребител

  Публикации:
  894
  от:
  Варна
  Подхождащ малко саркастично и на мен това ми дойде объркващо, значи добре се справяш :D
  Щом не ги бива тея типове (сигурно са от новото поколение "инженери"), според теб трябва или не трябва да се проверява веднъж годишно манометъра?
  Питам, макар че моят е само на 4 месеца.
   
 18. lynx

  lynx Редовен Потребител

  Публикации:
  7,622
  от:
  Старата София
  Съжалявам ако е прозвучало саркастично, не съм искал да обиждам никого.
  Имах предвид, че би трябвало всеки манометър да се носи за проверка веднъж годишно, но никой от нас не го прави.
  Инженерчетата бяха млади, няма да се учудя ако са се дипломирали някъде навън, където нивото е по-добро от нашето.
  Във фирми като Вика предполагам, че не назначават кадри от трудовата борса :)
   
  Gadnqra and Sen like this.
 19. peko

  peko Редовен Потребител ФТКС

  Има си изисквания за измервателни уреди със съответен клас на точност, които подлежат на тариране през определен период. Това е, ако си задължен да ползваш определени стандарти. За домашна употреба, е както с кантарчето - теглиш, мериш и верваш само на твоя.
   
  Gadnqra and Sen like this.
 20. Sen

  Sen Редовен Потребител

  Публикации:
  894
  от:
  Варна
  Рачо, аз лично не съм се обидил, реших, че нареждаш пичовете от wika :D
  Пеко, тва беше добро :D
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена