AGN Technology - VULCAN

Може, разбира се, но само ако е дефектна цевта. Тогава сменят без да питат. Само трябва да върна старата.
От самото начало, Дмитрий (Kalibrgun) и Евгени (AGN) казваха, че няма да се занимават с къстамизиране на изделията.
Искат да произвеждат изделия, стрелящи от кашона, дълго и без проблеми, с над средното ниво на точност.
От там нататък, всеки ентусиазиран собственик може да се разпростира колкото иска в доработки, ъпгрейди и т.н.
Разводняването не им харесва. Имат правото да си определят сами какво и как да произвеждат.
Винаги съм афиширал изделията им, споделяйки тяхната визия, предполагам, че Павката и той я разяснява на потенциалните купувачи. Както се казва, за всеки влак си има пътници.
Който го сърбят ръцете, има поле за действие да се чеше с изделията на много други производители, и евтини и скъпи..

Последна промяна:
И днес ми остана малко време час да речем да пострелям. Извадих вулкана и първо две мишени на 50 м и още една да пробвам един модер , които спретнах на бързо . После пуснах 10 слуга на сто метра и останах доволен. Слъговете са дум 3.2гр а скоростта не съм мерил последно беше около 290 м . Ето какво се получи.

Attachments

• IMG_20260331_181707.jpg
    IMG_20260331_181707.jpg
    244 KB · Прегледи: 69
  • IMG_20260331_181647.jpg
    IMG_20260331_181647.jpg
    92.1 KB · Прегледи: 68
Ъпдейт с тест на клапан за Vulcan 3 HP изработен от PEEK с диаметър Ф8.2мм. Има около 100-тина изстрела с въпросния клапан. Aлуминия на клапанното тяло е като изяден от тая пластмаса а на клапана има ръб който се усеща с нокът. Снимах леглото на клапанното тяло. Не мога да повярвам как 2.4 гр клапан от пластмаса деформира алуминий. Редуктора с уплътнение от PEEK засега работи добре,не натича и пълни бързо пленума.
За момента се връщам към клапан от Полиацетал(POM) като е с малко по-голям диаметър Ф8мм (оригиналния клапан е Ф7.8мм).
IMG_20260331_234334.jpgIMG_20260331_234352.jpgIMG_20260331_234409.jpg

Вулкан 3 hp 6.35 .Почти нищо не съм пипал . Разглобявал съм го с цел тунинг но установих ,че няма какво да се прави. Остъргах му един дотиквач за 30 ти калибър защото имам цев алфа. Снея стреля почти по същия начин , но в 6.35 са по евтини слъговете и по голям избора за това я оставих така. Имам и една цев 5.5 , но не съм я гласил още . Тази пролет и това ще пробвам да видя как ще се държи.

Бе то си е така , ама във fx са вкарани много технологични решения които го правят доста по гъвкав и носещ развитие. Наи големия гаф на вулкана за мен е това ,че са вкарали о пръстена на цевта много навътре в цевта . От там много лесно го издухва ако не затвори дотиквача с някои мм и после много трудно се вкарва нов. FXа пък много прилича на моя аватар.

На doom . Между другото пробвах на това разстояние от техните слъгове между 3,4 грама до 4,2 грама и на това разстояние всичките си биеха почти на едно и също място. Като тежките слъгове ги групира една идея по добре . От преди съм го забелязал. Не знам каква е причината . Вулкана е 30 калибър с къса цев. 4те изстрела от снимката са с 4,2 грама. Не знам защо харесва тежките слъгове ,при положение ,че е с къса цев и не е толкова мощен .

На doom . Между другото пробвах на това разстояние от техните слъгове между 3,4 грама до 4,2 грама и на това разстояние всичките си биеха почти на едно и също място. Като тежките слъгове ги групира една идея по добре . От преди съм го забелязал. Не знам каква е причината . Вулкана е 30 калибър с къса цев. 4те изстрела от снимката са с 4,2 грама. Не знам защо харесва тежките слъгове ,при положение ,че е с къса цев и не е толкова мощен .
И аз съм го забелязал в .25 калибър. С хубави слъгове в 6.34мм цели почти на една и съща дупка с различно тегло проектили.

Колеги вчера си поиграх малко с Chat GPT и ме накара да пробвам Вулкана с малко по-различни настройки. Регулатор 170 бара,ход на клапана 3.2мм(фабрично хода е 5мм). Пак успя да докара 135J дори и с по-ниско налягане(преди беше на 190 бара) и по-малкия ход на клапана. Някой да има идея защо оригинално е с толкова голям ход на клапана?

Някой да има идея защо оригинално е с толкова голям ход на клапана?
Защото и чехите толкова разбират - разчитат си на регулатора и не ги интересува нито преразход, нито ход, нито нищо. За регулатора, 190 бара са много, според мен. 170 е много по-добре.

И как си сега кото разход на въздух?
Естествено и брой истрели.
Разхода пак е голям но не е толкова колкото е на 190 бара. За постигане на същите скорости иска повече натяг на пружината за да държи клапана по-дълго отворен. Поръчал съм малко по-различни пружини с дължина 35 и 40мм и тел 1.5 и 1.6мм за тестове.

Някой да е пробвал слуговете на avs 62.5 grains .3063 , то си е трудно да се доставят до тука , но казват , че са най-добрите за .30кал. , или ако doom имат надкалибрени как се представя със тях , а ако нямат да се измисли нещо да се направят примерно спициално за вулкана в този калибър , и във .30 кал. да си стреля перфектно , както американците от avs са го измислили , да си имаме и ние тука.

Някой да е пробвал слуговете на avs 62.5 grains .3063 , то си е трудно да се доставят до тука , но казват , че са най-добрите за .30кал. , или ако doom имат надкалибрени как се представя със тях , а ако нямат да се измисли нещо да се направят примерно спициално за вулкана в този калибър , и във .30 кал. да си стреля перфектно , както американците от avs са го измислили , да си имаме и ние тука.
Doom са ми пращали тестови слъгове най ралични над калибрени и под калибрени на 30ти кал дори с по дълга дължина и по къса за повече грамаж. Boat tail, dish plate, flat отзад на опашката. 100% могат да направят каквото им кажеш. И оловото им е меко което е най важното за точността. Немога да покажа мишени защото пушката ми не става.

Doom са ми пращали тестови слъгове най ралични над калибрени и под калибрени на 30ти кал дори с по дълга дължина и по къса за повече грамаж. Boat tail, dish plate, flat отзад на опашката. 100% могат да направят каквото им кажеш. И оловото им е меко което е най важното за точността. Немога да покажа мишени защото пушката ми не става.
Защо не става пушката. Какво и е.

Back
Нагоре