AGN Technology - VULCAN

Колега, има опцията и за 3-литрови (а има и 2 литрови бутилки..) бутилки. Аз съм с 2х3 литра - е, да, по-скъпо излиза комплекта, но са супер удобни и компактни за носене, побират се и в нормална раничка (не от онези 60+ туристически) и осигуряват известна автономност. А ако решиш с кола, взимаш 2те и те така. Има и +, че докато се помпи едната, другата изстива малко, после пак първата .. и т.н. :D

За да стрелям се налага да измина 3-5км от местото където живея. Имам 2 х 700сс tuxing,които ползвам на FX Maverick и като ги заредя на 300-320бара до 135,колкото е регулатора са ми напълно достатъчни да си начеша крастата със стрелба по пресушени бирени бутилки,без да разнасям насам-натам големи бутилки. За това питах, дали ако взема вулкан ще мога да практикувам същата система,но явно не.

За резбите,Ники е прав. Аз лично смазвам резбата на клапана с графитен спрей,което определено намалява триенето при махане на бутилките. От друга страна пък,нищо не е вечно и някой ден ще трябва да се подмени. По тази логика,примерно не трябва да си сменям гумите на кочината,че ще се износят резбите на главините и болтовете...:D

@Вилян Колко използваеми пъти (и какво) зареждаш с 3 литрова бутилка? Или иначе казано,колко изтрела правиш с твоята си бутилка + презареждането с една 3 литрова и на каква пушка?

Последна промяна:
За това питах, дали ако взема вулкан ще мога да практикувам същата система,но явно не.
Мисля, че по-горе писах, че може - изпробвано е от мен :) 2 пълни 700cc бутилки и си в играта ! ;)

@Вилян Колко използваеми пъти (и какво) зареждаш с 3 литрова бутилка? Или иначе казано,колко изтрела правиш с твоята си бутилка + презареждането с една 3 литрова и на каква пушка?

Моето си е за мен, на теб няма да ти свърши работа. Ползвай това ( https://sye.dk/airgun/ ) за да се ориентираш в твоя случай - доста детайлен калкулатор е.

Аз ли нещо неправилно попълвам полетата,че такава нереалистична стойност за брой пълнения получавам!?
Screenshot_2025-03-12-10-06-37-371_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Аз ли нещо неправилно попълвам полетата,че такава нереалистична стойност за брой пълнения полу

Аз ли нещо неправилно попълвам полетата,че такава нереалистична стойност за брой пълнения получавам!?
View attachment 123343
В 5-ти ред ти е грешката. Там иска да се попълнят някакви загуби при разкачането на бутилката от пушката след зареждането. Нещо от сорта на 0.001л. или по- малко, нямам представа колко се губи при тая операция

Стрелба по росоляк. Вулкан 3 4,5мм ДООМ 0,6 грама, 50 метра. Измерените скорости са с китайски хронограф. Може да не са достоверни. За първи път стрелям с проектила и настройвах оптиката в движение.

1000001047.jpg

1000001053.jpg

1000001049.jpg

Бая играчка беше, ама май стана добре ;)

Държач за 2 пълнителя за Вулкан... Оказа се, че дървения приклад има малко по-различна форма така, че ще го мъча и него скоро време:

IMG_4732.JPG

Хайде отново съм аз. Ранни стрелби. Вулкан 3, 4,5мм, 50 метра, слъг 0,6 грама ДООМ. Замерване на скорости, трите мишени от втория ред са по време на замерванията. Първите две колони са с по пет изстрела, а трета е по шест. Така настроена пушката прави 20 пълнителя или 320 изстрела от 300 бара до 100. Стрелям от маса, пушката е подпряна на торбички. 1000001269.jpg
1000001270.jpg

1000001267.jpg

1000001268.jpg

Последна промяна:
Да разкажа малко. След като си го върнах реших да си поиграя с него. И работата започна.
- Изцяло нов пленум от 3 части. Задна част която е към цевната кутия и на нея се монтира бойния клапан. Съответно изцяло нов депингер. средна част която е с манометър на вика и предна част която държи регулатора. В момента е с регулатор на хума за епик2.
- Преработен начин на слагане на пружината в цевната кутия. Направих един водач за да няма кривенена пружината. И изработих колелце което е с изкопана спирала в него за настройка на силата на ударника.
- Изцяло нова цев - алфа която е с 1/2 унф и месингов трансферпорт тип хума дуалпорт за фх но направен от мен. Нов шрауд и заглушаване в него и допълнителен малък модератор както и дулен компенсатор.
- В моемнта си е с оригиналния боен клапан но имам вече разработка на балансиран такъв просто искам да доизпипам нещата преди да го монтирам.
Също си търся къде може да ми се изработи карбонов приклад 1 към 1 с оригиналния.
В заключение:
Пушката в момента има настройване на регулатор и на ударник изцяло външно. Изчезна досадния метален звън при изстрел. Дължината и се скъси и вече е цели 82см с 650мм цев - оригиналната беше 700 в последствие беше резната за да се достигне по-къса пушка.
Точността се подобри от към това че има настройване за съответния проектил.
След като направя и клапана ще кача видео кое как и защо с изцяло разглобена пушка.
В момента е настроена на 130бара на регулатора и на 6та степен от 11 на ударника прави 75 джаула с 28грейна а броя на изстрелите са към 100 с едно зареждане.
IMG-27ec45b8d4d1d82702a311878e36b048-V.jpg

Колега,това твоето на нищо не прилича. Как си позволяваш да подобряваш неповторимия и уникален от кутията Вулкан!? Направо го свали на нивото на ФХ,че и по-надолу. :lol:
А сега сериозно. Поздравления за креативното мислене и уменията ти!

Да разкажа малко. След като си го върнах реших да си поиграя с него. И работата започна.
- Изцяло нов пленум от 3 части. Задна част която е към цевната кутия и на нея се монтира бойния клапан. Съответно изцяло нов депингер. средна част която е с манометър на вика и предна част която държи регулатора. В момента е с регулатор на хума за епик2.
- Преработен начин на слагане на пружината в цевната кутия. Направих един водач за да няма кривенена пружината. И изработих колелце което е с изкопана спирала в него за настройка на силата на ударника.
- Изцяло нова цев - алфа която е с 1/2 унф и месингов трансферпорт тип хума дуалпорт за фх но направен от мен. Нов шрауд и заглушаване в него и допълнителен малък модератор както и дулен компенсатор.
- В моемнта си е с оригиналния боен клапан но имам вече разработка на балансиран такъв просто искам да доизпипам нещата преди да го монтирам.
Също си търся къде може да ми се изработи карбонов приклад 1 към 1 с оригиналния.
В заключение:
Пушката в момента има настройване на регулатор и на ударник изцяло външно. Изчезна досадния метален звън при изстрел. Дължината и се скъси и вече е цели 82см с 650мм цев - оригиналната беше 700 в последствие беше резната за да се достигне по-къса пушка.
След като направя и клапана ще кача видео кое как и защо с изцяло разглобена пушка.
В момента е настроена на 130бара на регулатора и на 6та степен от 11 на ударника прави 75 джаула с 28грейна а броя на изстрелите са към 100 с едно зареждане.
View attachment 123780
Ето това се казва ентусиаст, отдаден с любов към хобито, огромно БРАВО Ванка. Страхотна работа си свършил. Спретнем ли сбирка началото на май около Казанлък или Сопот, докарай Вулканчето да видя отблизо трудът ти, а това естествено не за да ти търся кусури, а с кеф да кажа: хайде сега едно наздраве с таз бира ми кажи с която ще те почерпя за огромния труд положен в тази трансформация. :cheers: :winner:

Ето това се казва ентусиаст, отдаден с любов към хобито, огромно БРАВО Ванка. Страхотна работа си свършил. Спретнем ли сбирка началото на май около Казанлък или Сопот, докарай Вулканчето да видя отблизо трудът ти, а това естествено не за да ти търся кусури, а с кеф да кажа: хайде сега едно наздраве с таз бира ми кажи с която ще те почерпя за огромния труд положен в тази трансформация. :cheers: :winner:
На драго сърце ще се съберем да покажа Франкенщайн на живо на всички. ;) а косури винаги ще има и критиката е нещо което бута градивните хора към успеха.

В заключение:
За карбонов приклад звънни тук. Питай за цени за повече бройки.Ако дават евтино за повече от една бройка аз също може да се включа.
Аз обаче имам въпрос.Защо е направено всичко това при положение че пушката е доста добре направена и работи супер в фабрично състояние? Единственото което не харесвам на пушката е това че иска високо налягане на пленума за изстрелване на тежки проектили.

За карбонов приклад звънни тук. Питай за цени за повече бройки.Ако дават евтино за повече от една бройка аз също може да се включа.
Аз обаче имам въпрос.Защо е направено всичко това при положение че пушката е доста добре направена и работи супер в фабрично състояние? Единственото което не харесвам на пушката е това че иска високо налягане на пленума за изстрелване на тежки проектили.
А как знаеш какво налягане иска в пленума като не знаеш какво е налягането в пленума??? Как се регулира това налягане в пленума? Как се регулира ударника без разглабяне? Как се регулира налягането в пленума без разглабяне? За какъв ти е тоя дълъг шрауд и дрънчащ модератор и депингер? Защо се криват пружините на тея вулкани? Защо оригиналната цев не ми стреляше добре и имаше дефект в дулната фаска? Мисля че тези въпроси са подходящ отговор братинка. ;)

Задължително ще ги питам и тез пичове за карбонов приклад дали могат да изработят

А как знаеш какво налягане иска в пленума като не знаеш какво е налягането в пленума??? Как се регулира това налягане в пленума? Как се регулира ударника без разглабяне? Как се регулира налягането в пленума без разглабяне? За какъв ти е тоя дълъг шрауд и дрънчащ модератор и депингер? Защо се криват пружините на тея вулкани? Защо оригиналната цев не ми стреляше добре и имаше дефект в дулната фаска? Мисля че тези въпроси са подходящ отговор братинка. ;)
Добре за налягането и редуктора съм съгласен.Но пък е просто устройство и няма какво много да се обърка след като е настроен редуктора. Аз съм много доволен от моя вграден модератор(Vulcan HP).
Май си попаднал на кофти бройка.Защо не я даде като рекламация? Ако цевта е с дефект да я сменят.
От нарезната цев ли сложи или от полигоналната?

Аз сега ще експериментирам с разстъргана щанцова пружина за ударника да видим какво ще стане.Искам ударника да шава при незаредена пушка.

Добре за налягането и редуктора съм съгласен.Но пък е просто устройство и няма какво много да се обърка след като е настроен редуктора. Аз съм много доволен от моя вграден модератор(Vulcan HP).
Май си попаднал на кофти бройка.Защо не я даде като рекламация? Ако цевта е с дефект да я сменят.
От нарезната цев ли сложи или от полигоналната?

Аз сега ще експериментирам с разстъргана щанцова пружина за ударника да видим какво ще стане.Искам ударника да шава при незаредена пушка.
Полигонална алфа съм си сложил. А относно тея пружини затова правя тоя балансиран боен клапан. Там със съвсем леко чукване се отваря напълно и се затваря автоматично след изстрел. Реално няма как да даде преразход на въздуха и само си играеш с налягането за да докараш нужната сила.

Полигонална алфа съм си сложил. А относно тея пружини затова правя тоя балансиран боен клапан. Там със съвсем леко чукване се отваря напълно и се затваря автоматично след изстрел. Реално няма как да даде преразход на въздуха и само си играеш с налягането за да докараш нужната сила.

Аха схванах го.Но ако леглото на клапана е с дупка Ф6мм при 160бара само налягането натиска клапана със минимум 46 кг.Ако тая задната камера я направиш с динамичен О-пръстен можеда имаш проблем при тези налягания.Все пак тия 46кг ще се разпределят между клапан/легло и клапан/задна камера.
Между другото RTI нямаше ли такъв клапан?

Другия вариант е да се увеличи диаметъра на леглото на клапана и съответно ще се намали и работното налягане.Аз бих изпробвал този вариант но първо трябва да свърша с сегашния проект(компресора).

Последна промяна:
Виждал съм го този пост ама изтървам някакъв детайл.Ако леглото на клапана е с дупка Ф6мм при 160бара само налягането натиска клапана със минимум 46 кг. Не виждам как ще стане отваряне с леко чукване.Между другото RTI нямаше ли такъв клапан?

Другия вариант е да се увеличи диаметъра на леглото на клапана и съответно ще се намали и работното налягане.Аз бих изпробвал този вариант но първо трябва да свърша с сегашния проект(компресора).
Забравяш че това налягане действа в 2 посоки и че зад клапана камерата е с атмосферно налягане. Което води до лекотата на отваряне. В щатите на тяхните биг боре масово ги слагат. На мора на епик 2 на ураган 2/3 и на доста още пушкала има вече този вид балансирани бойни клапани.

Back
Нагоре