jet написа:
За колегата bgbul. На практика преди година и половина с две мой бивши съотборнички, се заехме да възстановим функциите на клуба, които реално са прекъснати някъде през 1996 г. Едната от двете между другото е Златка Христова - национален рекордьор за жени в стрелба 50м. м/к пушка, рекорда и от 1989г до сега не е подобрен. Както и да е оказа се, че напрактика цялата бивша огромна и на световно ниво база с която преди години разполагахме е съсъпана. Сега в момента в следствие на това тренираме само пневматично, дано с новата федерация нещата да живнат. Оръжието с което разполагаме е доста скромно- пистолети фаинверкбау и пушка хайнел 550 млг. Е и с това малко на републиканския турнир в Пловдив в началото на годината успяхме да представим една девойка и едно момиче на пистолет. Девойката остана седма след финал, момичето пето. Не е зле като за първо състезание. Та така, сега продължаваме с неистови усилия да се мъчим да градим наново разбитото старо.
Чудесно представяне на състезателите. Браво!
Браво и за идеята да възродите клуба по стрелба.
Моят клуб (Смолян) беше тотално съсипан докато бях студент в София. Върнаха 2 милиона патрони (няма грешка - 2 000 000 броя чисто в нови сандъци, а колко сачми "катерички" не ми се мисли......а оръжията ......
Няма и да се възроди за жалост, въпреки чисто новото стрелбище за 50 м (сега там изкупуват желязо).
Както и да е - то кораба потъва, аз за знамето си мисля.
Радвам се, когато чуя моят спорт да се развива. Кофти ми беше да гледам какво става с федерацията.
Ето ти пример какво беше състоянието:
Влизам в стрелбище. Плащам си. Споделям кога и къде сме се състезавали с хората от това стрелбище.
И резултата (не че е важно за мен, но е показателно за младите състезтели) - ТОЗ 35 не даваме за стрелба, въздушен Файнфербау също не даваме, за Бенели, Аншуц да не говорим... направо се чудя какво дават за спортна стрелба (не ги попитах само Хемерли дали имат и дали дават)......и се радвам, че смениха "главата" на спортната стрелба. Дано нещата се променят в добрия смисъл.
Ако не знаеш как да запалиш младите стрелци за спорта - за какво ти е федерация и материална база?
Въобще тъжна тема, но да се надяваме и да вярваме в доброто.
Хората си намериха заместител на прецизната стрелба и вече такива форуми ще преобладават над спортните.
Хубавото е, когато се срещнат модерните стрелци и професионалните такива. Тогава стават хубави емоциите.
Дай малко за рекорда на Златка - колко е?
Или, ако преценят модераторите да си пуснем нова тема - за М/К спортно оръжие и стрелба.
Поздрави !