03.07-04.07 - FT Open SF50 + NFT "Бонсови поляни" - 11:00 ч.

• Автор на темата Автор на темата Бочко
  • Начална Дата Начална Дата
Таксите във ФТКС и занапред ще са РАЗУМНИ!!!
Едва ли някой може да ни обвини във прекомерно високи такси,
които отблъскват рояците стрелци.
Но трябва да е и ясно, както и по-рано казах - състезанието не е стрелба в панаирдджийско
стрелбище, та да търсим точно тази масовост.

soundmax написа:
Според мен е редно таксата да се завиши.
Всеки който отива на състезание ,по презумция ще похарчи пари за гориво, чашки, въздух, пържоли и други.
Едва ли на някого ще му е нанагорно да заплати примерно 15 или 20 лева , вместо 10 като се имат предвид другите разходи.
А по-този начин направо рояци от хора ще заприиждат, а и без това редките ми посещения ще станат още по-редки по-състезанията, не бих се сравнявал по-никакъв начин от към възможностите на повечето, но не бива и вие да приравнявате останалите спрямо вас ;)
Нека обаче включим и следната хипотеза: "Защо да участвам с такса 20лв. вместо 5лв., при положение, че нямам никакви шансове да взема първата награда или дори да се класирам в челната тройка?".
Тук е момента да кажа, че ако единия награден фонд и присъствието в крайното "официално" класиране е повода да ходим и участваме на състезания и събирания, то тогава не ни чака добро и перспективно развитие в бъдеще.
Някак си пак гледаме да се спасим поединично.
Въпреки горе казаното от мен, не бих се включил в този клас по самоицианитива, а мислиш ли и върху следната хипотеза - "защо да участвам и давам 20 лв, вместо нищо при положение че нямам никакви шансове ....." според мен тази хипотеза си и действа в момента, може и да не ти се вярва но аз съм на 100% сигурен че е така....не желаех да гоментирам но и грешно си ни разбрал като че ли идеята и по-никакъв начин не желая да я натрапвам, основното заради което пиша пак е тези 20 лв които споменаваш, пък и намеците за увеличаване н атаксите и преди е обсъждано мисля, не желая да се продължава в тази насока разговора затова просто не се съгласете с мен и това е ;) :cheers:

Цитираш мен, а отговаряш на казаното от LYNX!!!

Леле-малееееееее - де го чукнах де се спука :o ! Тя пак отишла на изуй-гащи работата. Никой ли не зацепва, че публикуваните от мен предложения касаят само и единствено организаторите на срещи. Тяхна работа си е дали ще си облекчат подготовката с един клас по-малко /в случай че няма необходимия брой заявки/ или ще карат както досега: и двама състезатели да дойдат - ще се състезават. А за таксите пък - съвсем си е тяхна работа.
В тази говорилня /то е ясно, че станах пишман дето повдигнах въпроса/ не ми остава друго, освен да споделя тоталното си възмущение към организаторите на Моргуля-Оупън: В това състезание беше демонстрирано отявлено пренебрежение към клас ППП - състезавах се сам, но ми дадоха само една грамота за Първо място. При положение, че ми се полагаха три - за Първо, Второ и Трето >:(!

Въпросът с таксите го разнищихте - "разумни" бе ключовата дума ;) Хем да не е подигравка за организаторите, хем да не отблъсква желаещите.

Въпросът с посещаемостта обаче мен повече ме тревожи. Ако не се лъжа на първата национална в Русе имаше над 90 души.
Такова чудо вече няма. Дори сега в София липсваха половината от домакините, което ме очуди ???
Сигурен съм, че всеки си има причини, но както и Божидар загатна преди малко - всичко е въпрос на приоритети ;)

Аз лично се надявам все така да се събираме и да стреляме, колкото повече хора, толкова по-добре.
Личните дразги (ако изобщо има такива) остават настрани при подобни мероприятия.
Поздрави!
:cheers:

А няма ли да е разумно, на който не му се плащат по-скъпи такси да отиде по-рано , да реди трасето и съответно заплаща половин или фиктивна такса....или никаква?
Така няма да има недоволни от таксите, даже напротив.
Подготовката на състезанието е доста непривлекателна работа и едва ли ще се натискат много хора да я вършат ;)

Понеже разгорялата се дискусия косвено касае и мен,реших да се включа,защото за мое огромно съжаление и аз не присъствувах.Jordanik ми е свидетел,че в петък се прибрах в София с желанието в събота да бъда на Бонсови поляни.Но не би.В съботата ми се наложи да търся лекар - какво да правиш - годините ми са малко повечко.Затова ме нямаше.Моля всички приятели за извинение.
Дали щях да се състезавам,не знам.На последък един ден стрелям както си мога,на другия - едвам улучвам мишената.Явно нещо не е наред.Да се надяваме,че ще се оправи.
Моля се да можем да се срещаме по-често,защото през последните две години намерих много приятели,които ценя много и държа на тяхната компания. :) :)
Май стана дълго и объркано,но общо взето това исках да кажа. :) :)

Според мен причината за слабата посещаемост на мероприятията(не визирам точно това) е недостига на парички. Не заради таксата. Лично за мен разходите за едно състезание отдалечено на 200-250 км с храната за два дена ми стъпват около 200 лв. Бензина го деля на едно. Точно преди това състезание ми се наложи да приведа парите за новата си придобивка и останах с пръст в уста. Казх си подобре да пропусна това състезание ама на следващото да се наредя и аз в "международния" клас.

П.С. Всеки си има оправдание сам за себе си, но в повечето случаи не е липса на желание, а липса на парички.

И свободно време бих добавил....масова практика е вече да се работи и в Неделя и по празници :-\

Я, каква дискусия се оформила - като в Парламента ;D. Без всякакви асоциации да влизам в ролята на адашката Цачева, да упражня малко парламентарен контрол ;D ;D ;D
Преди време тук във форума, поради умението на Архитекта да разпалва дискусии ;) се посчепкахме и то поради факта, че май не се разбрахме кой какво точно има предвид. Хареса ми каво каза тогава по този повод Симо, цитирам частично: Мисля, че намеренията и на двамата са ясни.
Последните постове просто още веднъж доказват, че готини хора които за съжаление не се познават лично, могат да не се разберат пишейки.Това му е лошото, че в написаното една запетая да сбъркаш и отиде та се не видя!
Извод- повече срещи и контакти. Това е доказано лекарство Наздраве!

Цялата тема: http://forum.airguns.bg/index.php?topic=842.30
Мисля, че в случая всеки сам може да си направи изводите и да се съгласи с верността му! Причината да споменавам този факт обаче е съвсем друга. Опита ми с практикуването на няколко хобита, ми показва следното - във всяко едно начинание има "луди", които за по-образно наричам хора-локомотиви. Тук визирам организаторите, благодарение на които се случат нещата. И слава богу, че ги има че ако всичко опираше само до такси, кандърми и т.н. щяхме само да си чешем езиците тука.
Не съм член на асоциацията, но уважавам труда им и се чуствам морално задължен да спомагам с каквото мога влака да върви напред. Що се отнася до това защо били малко вагоните, сигурно си има причини и не ми се влиза в полемика. Божидар е прав в това, че всеки неучастващ ще ги намери за пред себе си. Това не оправдава липсата на позиция! Поста на ininia по-горе потвърждава точно обратното. Ще завърша само стова, че именно на това мероприятие се запознах с този подстрекател Архитекта ;D и само факта, че при мен нещата ставаха в последния момент и накрая окончателно се провалиха откъм участие не ми позволиха да го разконспирирам както трябва :cheers: :crazy: :cheers:. И то най-малкото защото и аз съм фен на ППП :dance:
Аде стига толкова, че ще излизам в парламентарна почивка ;D ;D ;D

Моля домакините за извинение - неволно предизвиках сериозно отклонение от темата. Предложенията, които споделих, се родиха от група състезатели /сред които и редовни организатори на срещи/ именно на тази среща и затова си позволих да отворя тази приказка тук. Но като сме почнали - по-добре да стигнем до някакви общи и полезни за всички изводи. Моето мнение:
1. Считам, че посещаемостта на мероприятията е повече от нормална за днешната действителност. Когато са се събирали по 90 души на Национална среща мероприятията в годишния календар са били в пъти по-малко. През настоящата година постоянно се редуват Национални и Регионални-Оупън мероприятия. А кервана, който ги посещава увеличава своята численост с много по-бавни темпове отколкото темпа на нарастване броя на състезанията. Колкото по-често са мероприятията - толкова по-голям е риска от недостатъчна посещаемост.
2. Всеки организатор знае, че разходите по конкретно мероприятие са константа. И 30 и 15 гости да дойдат - разходите са едни и същи, но във втория случай тяхната възвращаемост пада наполовина.
3. Коментираха се някои хипотетични детайли относно моето предложение за раздел "контролен" - относно таксите. Затова уточнявам виждането си : ако бъдещи организатори приемат това предложение - нека в този раздел да се участва с пълната такса, обявена за състезанието. Съображенията на fatalen са основателни.
4. Като цяло считам че общоприлаганите за тази година такси от 10 лв. са оптимални към настоящия момент.

poacher написа:
Въпросът с посещаемостта обаче мен повече ме тревожи. Ако не се лъжа на първата национална в Русе имаше над 90 души.
Такова чудо вече няма. Дори сега в София липсваха половината от домакините, което ме очуди ???
Сигурен съм, че всеки си има причини, но както и Божидар загатна преди малко - всичко е въпрос на приоритети ;)

Добри,
домакините които стрелят ФТ не са толкова много и всички имат основателни причини:
- Светльо (sdman) си продаде всички пушки. Остана му само КНО. Предложи да заплати двойна такса и да стреля с него само нощно, но аз не се съгласих (ще разберете защо по-надолу).
- Рашко имаше неотложен служебен ангажимент. Иначе за нищо на света не би изпуснал удоволствието да се поокаля като реди трасе, а после и да отстреля петдесетина мишенки. Обеща да се реваншира с бира (още чакаме).
- Рачо (lynx) въпреки, че е от София още не мога да го определя към домакините на ФТ състезание.
- Даниел (Akraba1) ми е сърдит защото го навиках по телефона за писане по теми засягащи ФТКС. От тогава не посещава наши мероприятия и е преотстъпен на Пловдивската група.
- Милен и Мира които иначе са членове на клуба, имат много силно изразено чувство за безопасност и не стрелят на опасни трасета. За това в петък към 20-21ч. минаха на испекция, дойдоха и в събота преди състезанието за да огледат да не би да са пропуснали нещо в тъмното и след като направиха необходимите за доказателства снимки се оттеглиха.
Мисля,че всички отсъстващи имат уважителни причини и не бива да им се сърдим.

Моето отсъствие беше поради: .....както казват водолазите "останах без въздух".
Втората причина за да не дойда като кибик , е че мързела е доста по-силен от мен на моменти.
И третата също сериозна причина е, че на миналото състезание като видях на Божидар изрядно изрязаните нови мини-мишенки и си представих какво бих причинил на тези бижута с моята Полу-Суматра, макар и отслабена :pardon:

Симо, не се сърдя на никого, спокойно :) Просто ми се искаше да сме по-многобройна компания :cheers:

simogg написа:
poacher написа:

Добри,
домакините които стрелят ФТ не са толкова много и всички имат основателни причини:
- Светльо (sdman) си продаде всички пушки. Остана му само КНО. Предложи да заплати двойна такса и да стреля с него само нощно, но аз не се съгласих (ще разберете защо по-надолу).
- Рашко имаше неотложен служебен ангажимент. Иначе за нищо на света не би изпуснал удоволствието да се поокаля като реди трасе, а после и да отстреля петдесетина мишенки. Обеща да се реваншира с бира (още чакаме).
- Рачо (lynx) въпреки, че е от София още не мога да го определя към домакините на ФТ състезание.
- Даниел (Akraba1) ми е сърдит защото го навиках по телефона за писане по теми засягащи ФТКС. От тогава не посещава наши мероприятия и е преотстъпен на Пловдивската група.
- Милен и Мира които иначе са членове на клуба, имат много силно изразено чувство за безопасност и не стрелят на опасни трасета. За това в петък към 20-21ч. минаха на испекция, дойдоха и в събота преди състезанието за да огледат да не би да са пропуснали нещо в тъмното и след като направиха необходимите за доказателства снимки се оттеглиха.
Мисля,че всички отсъстващи имат уважителни причини и не бива да им се сърдим.

'' когато човек иска да свърши дадена работа той търси начини,
а когато не иска да я свърши- търси причини ''

Това е в подписа на наш колега , и важи с пълна сила .

П.П. Прочетох , че ще е добре да се дават мнения , а не да си траем .

valens1968 написа:
Според мен причината за слабата посещаемост на мероприятията(не визирам точно това) е недостига на парички. Не заради таксата. Лично за мен разходите за едно състезание отдалечено на 200-250 км с храната за два дена ми стъпват около 200 лв. Бензина го деля на едно. Точно преди това състезание ми се наложи да приведа парите за новата си придобивка и останах с пръст в уста. Казх си подобре да пропусна това състезание ама на следващото да се наредя и аз в "международния" клас.

П.С. Всеки си има оправдание сам за себе си, но в повечето случаи не е липса на желание, а липса на парички.
Колеги,каквото ида си говорим,колегата е абсолютно прав, за повечето от нас,това е голата истина. :(.
Дано да дочакаме по-добри времена. И не е нужно да нагнетяваме допълнително и излишно напрежението.
Мир да има.

Незнам Симо от къде и как си е съчинил причините, НО моите нямат нищо общо /или поне са незначителната час/ с изложените от него!

-------------едит--------------
Забравих да добавя, че за сега да ме преотстъпва на когото и да е има право само жена ми и то с изричното ми съгласие :P

Да се върнем към състезанието:
Поздравления към дамите ни vita и Мария за страхотната им стрелба и проявената мъжка издържливост в безкомпромисното им участие и в трите кръга на стрелбите :bravo:!
Благодаря на Митака и Цочо за подкрепата на клас ППП :cheers:! Резултата на Митака е впечатляващ: почти всичките му точки бяха от безпощадно гътнати мишени в дистанциите 40-50м. Препоръчвам му да свали прострелката от 50 на 30м и да се оборудва с по-голям зуум. И да посещава и извънсофийските състезания, разбира се :rambo: :cheers: !

Отново си прав Пламене!
И салатите им бяха на ниво и стрелбата!
Имат състезателен хъс и точно око.
В скоро време ще трябва да се съобразяваме с тях :exclaim:
С дамите де ;)

simogg написа:
Отново си прав Пламене!
И салатите им бяха на ниво и стрелбата!
Имат състезателен хъс и точно око.
В скоро време ще трябва да се съобразяваме с тях :exclaim:
С дамите де ;)

Трябва отделно класиране на дамите :rose:. Да не ни притесняват с тези резултати и да не ни надстрелват ;D. Поне да не личи толкова много :P

Отделен клас, ама .... тогава сами ще си ядат и салатите дамите :write: ! Пък вие ... лапайте холестеролни пържоли ;D !

Back
Нагоре