съвет за избор на пушка с пружина

koko333

Новодошъл
Здравейте,приятели.Нов съм във форума и ми е нужен съвет при избора на пушка.Коя от двете да избера Norica Dragon Combo Pack 4,5 22,3j +оптика на цена 320лв. или Hammerli Hunter Force 750 Combo 4,5 16j + оптика на цена 345лв.И двете са със сходни показатели и един ценови клас.Разликата е че в сайта на умарекс за хамерлито му дават 7,5j а тук в нашите магазини я пишат 16j ,моля за всякакви съвети от по-запознатите.Това ще бъде първата ми пушка така, че приемам всякакви съвети и насоки.Поздрави и благодаря предварително.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Колега и двете ще стават за забавление да си стреляш по кенчета и т.н,но без каквито и да е претенции към спусък,материяли,изработка и дълговечност(то за повечето ако не хванеш нещо истинско няма как да сравниш и да разбереш за какво ти се пише) и точност(под точност разбирай на 50м да целиш кутия за цигари с оптика :) ).Но качествените започват от 600лв. на горе, така че виж ги двете на живо,хвани ги ,която ти допадне повече. Просто в ценовият клас до триста лева (без оптика) няма какво да избираш всички са на Умарекс(китайки),Турски или евтините модели на някои европейски производители, които не заслужават особено внимание! Имай в предвид и резерви части как ще намираш .Относно джаулите си питай магазинера,би трябвало у нас внесените да са максималната мощност за модела.А,и що не скочиш на едно МР 513, cilindura преди време написа добри неща за пушката, той авторитет!!!
 

didarai

Редовен Потребител
Колегата търси пушка за 300+ лв , а неусетно го хвърлихте на 600+ ... :D:D:D
И нищо до 600лв , не цели кутийка цигари на 50 м ???
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
И нищо до 600лв , не цели кутийка цигари на 50 м ???
Добре де, цялото условие на заданието:Мишена кръг с диаметър 15мм на 20м,диаметър 25мм на 35м и 40мм на 50м :)!
Още малко инфо за колегата : http://gnom256.narod.ru/obzori/ham750.html .Хубав сайт,за много от нещата е писано и тук в нашият сайт,а голяма част от тях са писани от теб didarai,ма кой да чете :)!
 

koko333

Новодошъл
Добре де, цялото условие на заданието:Мишена кръг с диаметър 15мм на 20м,диаметър 25мм на 35м и 40мм на 50м :)!
Още малко инфо за колегата : http://gnom256.narod.ru/obzori/ham750.html .Хубав сайт,за много от нещата е писано и тук в нашият сайт,а голяма част от тях са писани от теб didarai,ма кой да чете :)!

Благодаря ви за отговорите приятели, не знаех,че умарексите се правят в китай,така че ще се откажа от хамерлито,ще потърся някоя Славия или Комета.
 
Последна промяна от модератор:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Е не всички ,Walther LGV/LGU са немски ,но и по 1000лв,никой не твърди,че всички китайки са боклук,всичко е до модел,конкретна бройка и очаквания. Славия нова можеш да намериш в някои от магазините на ВИП,в софийският има моделите 630,но тя по-скоро е за деца(631 също е слабичка),и 634 но само в 5,5 мм,което не е добър калибър за 15дж. пушка!Само тук https://www.balistas.com/air-rifles/ceska-zbrojovka-air-rifles/slavia-634-45mm/ я имат в 4,5мм,но си е скъпичка!Колективният разум на форума е достигнал до извода,че оптимума между цена и качество е Комета 400 и досега никой не е оборил това твърдение по нормален подкрепен с факти начин!Помисли,поразгледай какво има налично по магазините на живо и режи! https://www.sotisbg.com/c/Weapons/Spring Operated гледай само модела 400,ето още малко Уарекси
https://zarimex.eu/orajie/vazdushno/air-rifles/umarex-air-rifles
 
Последна промяна:

bleu81

Редовен Потребител
Нито едната, нито другата. Събери още малко пари и си купи Вайраух в 16j.
А защо не вайраух 9 джаула?
Много хора я мислят за "детска" пушка но за мен си е просто компактен модел.
Днес я пробвах с 3 вида чашки жсб ер-ес, експрес и екзакт на 50м. 3 дота нагоре. Попаденията в дясно са от експрес и ер-ес, за екзакта се целих в ляво за да компенсирам вятъра. Маркирал съм с маркер попаденията от различните чашки. Стрелба от фт поза.
Не знам за кутия от цигара но с екзакт някой добър стрелец ще свие групата под 25 мм на 50м.
Колкото до цената пушката е под 500 лева с транспорта, така че определено има пушка под 500 лева която цели кутия от цигари, че и орех от 50м.

Поздрави
IMG_20190219_205208.jpg
IMG_20190224_135747.jpg
 

xpresident

Редовен Потребител
HW30s казват че е недооценената пушка на Вайраух. Може би заради малката мощност повечето я пренебрегват, неоснователно. 30s се нарежда по точност с мачовите пушки, ако говорим за 10 метра, на тази дистанция групата би трябвало да представлява дупка не по-голяма от 5мм. Поведението и при изстрел е приятно, слаб откат (въпреки малкото и тегло), перфектен спусък - прочутия weihrauch record trigger, чудесен баланс. Качеството на изработка е характерното за Вайраух - безупречно. Мерни прибори - истински механични мерни прибори като на истинско оръжие. Не пластмасички със светещи точици, не сгънати ламаринки с хлабини във всички направления, а мерник и мушка с които МОЖЕ ДА СЕ СТРЕЛЯ. Е, ако искате оптика, тя винаги може да се добави на по-късен етап.
Но с нейните 2.5кг и дължина под метър, аз лично я чувствам наистина малко като детска пушчица, а и сякаш в прецизната стрелба на открито тези 16 джаула се налагат като стандарт. Дали защото с толква се стреля ФТ или опита показва че това е един добър компромис от мощност и точност при пружинките не знам, но на цена от 420лв (в Крале) мисля че това е един много добър вариант за избор на пушка, която ако попадне в добри ръце, ще стреля безотказно следващите поне 100 години.
 
Последна промяна:

Don

Потребител
Хамерлито е доста приятна пушчица - лека и с малък откат и сравнително точна. Изработката на приклада е доста впечатляваща за ценовия клас. Реално е към 14J. Единсвения недостатък е спусъка - твърд е и няма настройка. На мен ми излезе около 200 лв и съм доста доволен. Но за 400 лв по-добре огледай кометите или втора ръка ПЦП.
 
Нагоре