покупка на пушка

billi

Потребител
търся пушка кал. 7.62, но не ПСП, а с пружина или бутало със сгъстен въздух, като например тази:
Въздушна пушка Хатсан CARNIVORE 135 кал 7.62 мм N335
bg_list1.gif

lynx

Редовен Потребител
Добре дошъл във форума, колега.
Този калибър не е за предпочитане при пружинните пушки.
Нямат душа да засилят чашките с достатъчна скорост.
Турците са написали, че началната скорост е 170 м/сек., това означава, че реално ще е около 140.
С ръка ще ги хвърляш с по-висока скорост.
Почети малко във форума преди да купуваш въздушни пушки и ще ти се изяснят някои неща за това хубаво хоби.
Успех ти желая.

billi

Потребител
Добре дошъл във форума, колега.
Този калибър не е за предпочитане при пружинните пушки.
Нямат душа да засилят чашките с достатъчна скорост.
Турците са написали, че началната скорост е 170 м/сек., това означава, че реално ще е около 140.
С ръка ще ги хвърляш с по-висока скорост.
Почети малко във форума преди да купуваш въздушни пушки и ще ти се изяснят някои неща за това хубаво хоби.
Успех ти желая.
Благодаря колега, питам най вероятно е така и аз имам такива подозрения, но все пак питам, нов съм в материята

billi

Потребител
Благодаря колега, питам най вероятно е така и аз имам такива подозрения, но все пак питам, нов съм в материята
Колеги, дайте идея за пружинно/бутална пушка, за калибър и надеждност, просто не искам да съм зависим от бутилки и ТН Благодаря

sts1969

Редовен Потребител
бюджета не е толкова важен
Здравей! Все едно се връщам няколко години на зад, и чета собствените си размисли... "Не искам да съм зависим от бутилки и помпи, скъпо е това РСР, и ми изглежда доста опасно и сложно..." ;) Налях едни пари в чисто нов Хатсан 125, след 5-6 месеца се чудех в кое дърво да я усуча тази патерица, и на края я подарих на един приятел :wall: Дано приемеш съвет от колега преминал по цялата пътечка: Силна и неточна пружинна пушка, силно и точно РСР , и по-слабо и адски точно РСР 16J. Колега, просто прескочи първото стъпало, прежали малко повечко пари (срещу огромно удоволствие), и си вземи направо РСР, защото хубавата и мощна пружинна пушка струва колкото добро РСР, но си остава пружинка. :cheers:

billi

Потребител
Здравей! Все едно се връщам няколко години на зад, и чета собствените си размисли... "Не искам да съм зависим от бутилки и помпи, скъпо е това РСР, и ми изглежда доста опасно и сложно..." ;) Налях едни пари в чисто нов Хатсан 125, след 5-6 месеца се чудех в кое дърво да я усуча тази патерица, и на края я подарих на един приятел :wall: Дано приемеш съвет от колега преминал по цялата пътечка: Силна и неточна пружинна пушка, силно и точно РСР , и по-слабо и адски точно РСР 16J. Колега, просто прескочи първото стъпало, прежали малко повечко пари (срещу огромно удоволствие), и си вземи направо РСР, защото хубавата и мощна пружинна пушка струва колкото добро РСР, но си остава пружинка. :cheers:
разбира се, че приемам всички мнения, нали за това питам, но си прав, че е така и най вероятно ще се огледам на ПСП, пак казвам, за мен цената не е толкова водеща, не, че няма значение

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Били бой, ти за мнение ли си създал тази тема или за да се похвалиш какво си решил да купиш? Щото като гледам е второто. Купи си пружинка в 7,62 и после ела на някоя сбирка да си "отвориш очите". Обещавам да не ти се присмиваме много като усучеш после гьостерицата около някое дърво.. :)
Най-добре послушай мнозинството и си купи или пружинка в максимум 5.5 или ако искаш да "къртиш мивки" си вземи ПЦП.

billi

Потребител
Били бой, ти за мнение ли си създал тази тема или за да се похвалиш какво си решил да купиш? Щото като гледам е второто. Купи си пружинка в 7,62 и после ела на някоя сбирка да си "отвориш очите". Обещавам да не ти се присмиваме много като усучеш после гьостерицата около някое дърво.. :)
Най-добре послушай мнозинството и си купи или пружинка в максимум 5.5 или ако искаш да "къртиш мивки" си вземи ПЦП.
Нищо не съм си купил, все още питам и се интересувам от мнение, а това доколко ще ми се смеете, да не стане, аз да ви се смея, по внимателно колега, много съм ги слушал и виждал такива, нищо лично, просто по полека с присмиванията Благодаря

Добрислав

Потребител
Здравей,колега!
Аз също съм в този форум едва от няколко месеца и не се бях занимавал с това хоби в продължение на повече от 15 години,но в последно време отново се върнах към него...
Като спомен от миналото,ми останаха две пружинни пушки Gamo CFX Royal в кал.4.5 и 5.5,така че мисълта ми е,че никога вече не бих се върнал към пружинната пневматика,която си има и своите почитатели...
Моят съвет е ВНИМАТЕЛНО да прочетеш подходящите теми в този форум,където има за всекиго по нещо...
Просто така ще спестиш много време и средства от грешки,които вече по-опитните колеги отдавна са преодолели...

Последна промяна:

joro_ihr

Редовен Потребител
Нагоре