ЧАШКИ ( pellets ) - видове, тестове

shooter

Потребител
Това съм го копнал от някъде
който го познае да си каже

Фиилд Таргет Трофи на H&N - 50 бр. тежат 44 грама - 0,88 гр./бр.
TS-18 на GAMO - 40 бр. тежат 45 грама - 1,125 гр./бр.
Матч на GAMO - 40 бр. тежат 36 грама - 0,90 гр./бр.
Expander GAMO стар етикет - 33 бр. тежат 31 грама - 0,94 гр./бр.
Expander GAMO нов етикет - 50 бр. тежат 48 грама - 0,96 гр./бр.
ПроМагнум GAMO нов етикет - 50 бр. тежат 45 грама - 0,90 гр./бр.
ПроХънтър GAMO нов етикет - 60 бр. тежат 57 грама - 0,95 гр./бр.
GAMO Rocket - 56 бр. тежат 50 грама - 0,892 гр./бр.
Diabolo Baracuda H&N - 41 бр. тежат 56 грама - 1,3658 гр./бр.
Silver Point H&N - 60 бр. тежат 66 грама - 1,1 гр./бр.
Crow Magnum Diabolo H&N - 70 бр. тежат 82-3 грама - 1,1785 гр./бр.
Silhouette H&N - 100 бр. тежат 106 грама - 1,06 гр./бр.
Diabolo Spitzkugeln H&N - 100 бр. тежат 102 грама - 1,02 гр./бр.
 

angelmr

Редовен Потребител
Във другия форум прочетох само негативни отзиви за сръбските чашки филд таргет, но понеже данните бяха само за 5.5мм аз си взех една кутийка 4.5м за тестове. За съжаление на хаенела нямам оптика да го пробвам на голяма дистанция но на 10 метра се представиха задоволително. При теста с walther LG30 имаше силен страничен вятър и на пориви и също нямам напълно коректни изводи, но на пръв поглед отклоненията там бяха единствено в хоризонталата по посока на вятъра от което си мисля че и за тази цев ще стават поне за тренировъчни. Цена 6лв за 500 броя на руския пазар. Ако взема повече ще ми смъкнат цената, така че проблема със скъпата редовна стрелба отпада. :) Иначе при цена минимум 17 лева за 500 броя ( цената на FTT) нямаше да мога да стрелям особено редовно.
 

s73r01d

Потребител

Всички стрелби са просто пуцане по мишената без особено старание, лежешком с двунога. Много лек, почти незабележим ветрец.

Оптиката е нулирана на JSB, а за баракудата стрелях 3 мила надолу при х32, това е около 5-6 см нагоре.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
на кутията на .22 lr си пише-5,6мм,нема начин да са особено удачни за 5,50мм цев
 
A

Anonymous

Гост
Тежат точно 2.6 грама. Заводски кондора /преди да пипам клапана/ ми даваше 240-260м/с, но не си спомням на колко атм.
 
A

Anonymous

Гост
Теглото на чашките ''JSB''и техният диаметър дадени от производителя http://web.telecom.cz/schulz/pricelist_e.htm
Ако продавача сложи и точния диаметър като се води по артикулния номер от поръчката,всеки ще може да си избира по-добре за съотвветната цев. ;)
 

luft9waffe

Редовен Потребител
получавал съм такива парадоксални резултати.дори ми се е случвало да стрелям по-тежки чашки с по-голяма скорост от други по-леки(с една и съща пппушка).дори скоро с хв90 имах 265мс със РВСсд спрямо 250 с фтт.1от обясненията--по-добра обтурация при рсв поради малко по-голям калибър(фтт бяха 5,50,рсв-5,52),а може и полата на рсв да се раздува повече-и пак по-добра обтурация.различните сплави на оловото може да имат разл триене и да оказват влияние на скоростта.може и единия вид чашки да е с някакъв фабр лубрикант за разлика от другия.при пп със стоманена пружина(особено стара такава),ако бързо последователно се изстрелят няколко еднакви чашки е напълно възможно да се получи оста голям спад в скоростта
 

luft9waffe

Редовен Потребител
bor1968 написа:
При мен РВС-Супердум при Бам-21 ми дават по-голяма скорост от прохънтър, а пък при Бам-40 е обратното :pardon:.
Най вероятно по-силната пушка разтваря по-добре полата на по-меките супердум и от тук иде разликата. При по-слабата пък прохънтъра уплътнява по-добре и дава по-добра скорост.
има и друг момент:в таблиците със скоростните тестове на стрейт шутърс са дадени 2 маси на тестваните чашки,едната е посочената от производителя,другата е непосредствено измерената с електр везна преди теста.често има значителни разлики,и винаги втората стойност е по-малка
 
A

Anonymous

Гост
Ето нещо интересно.Пробвах Баракуда мач и Диабло баракуда ,с Бам 50.Е с диаблото е много по добре.Имат ли някаква разлика между двата вида съчми?
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
andro_e написа:
Ето нещо интересно.Пробвах Баракуда мач и Диабло баракуда ,с Бам 50.Е с диаблото е много по добре.Имат ли някаква разлика между двата вида съчми?
Поне на теория разлика би следвало да има, и тя се изразява в следното -> Мач-а по принцип е допълнително подбирана(сортирана) по качество и особено по размери. Целта е да се постигне максимална повтаряемост. По мои наблюдения обаче се държат еднакво.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
преди време сравних бмач с диаболо-б,първите купувани 2004,вторите съвсем наскоро.разлики във формата имаше,макар и минимални.мач бяха малко по-къси и ъгълът между главата и полата(в шийката)е малко по-малък.говоря за 4,5.за съжаление вече почти година чакам електр везна,но работата все се отлага и не успях да видя има ли разлики в масите
 
A

Anonymous

Гост
@ badiri
Относно новопоявилите се чашки на Гамо - УЖ подобрената версия на старите Магнум.... :mad:
...Що ли си купих две кутии? Ама едната я пробутах на Янко за ПРО :yahoo:
Сега сериозно: Твърде меко олово /рикошетите от шишетата бяха чести/, дълго тяло с център на тежестта отпред, лесна деформация на тънката пола и адски къса парабола на летеж. Като прибавим и острия връх, абе мани... Даже си пренастроих оптиката и взех да се плаша за състоянието на маншета - при положение че пушката спокойно прави прав изстрел от 80 м, аз плясках преди целта от 50 :(.
Е, после си сложих Про Хънтър и всичко си дойде на място - демек си върнах предишните настройки.
После Янко пробва и с 40-ката - същата работа на далечни дистанции, а с капачките на 20 м беше безпогрешен.
Извод: чашки за плякане в закрито стрелбище. Не зная как биха се държали при 180 м/с например. Но определено не са за "снайперисти" ;)


Поствам мнението на badiri и тук, защото мисля, че не всички влизат в темата на монтанската група. Тук би трябвало да я прочетат повече хора и да не експериментират с въпросните чашки, които на външен вид изглеждат добре, но на разтояние над 20 метра се държат много зле. Тъй като въпросните чашки Гамо магнум са по-тежки от промагнум, логиката е че ще стават за по-силна пушка и за по-големи дистанции. Експеримента показа обратното, а пушката бе Гамо-хънтър-1250, която с еднограмова чашка дава 260 м/с.
Извода е ясен. Не си давайте парите за тези чашки, просто не си заслужава :exclaim:
 

poacher

Потребител
MAD MAX написа:
andro_e написа:
Ето нещо интересно.Пробвах Баракуда мач и Диабло баракуда ,с Бам 50.Е с диаблото е много по добре.Имат ли някаква разлика между двата вида съчми?
Поне на теория разлика би следвало да има, и тя се изразява в следното -> Мач-а по принцип е допълнително подбирана(сортирана) по качество и особено по размери. Целта е да се постигне максимална повтаряемост. По мои наблюдения обаче се държат еднакво.
Подкрепям мнението, че Диабло Баракуда 5.50 и Баракуда Мач 5.51 се държат еднакво, както като скорост, така и като точност...
...поне при моя Бам51 е така :-[
 

Termina4

Потребител
при мен АйрАрмс хареса повече баракуда мач получава се се по добра групираност на големи растояние (50м+) и от тогава стрелям само с мачовите Това не значи че са по добри просто при мен дават резултата който ме устройва :rambo: ^-^
 
A

Anonymous

Гост
Ето тези са много интересни като цена. Забележете не ви ли приличат на Чашки Turtle creek . 22 от shop.oragie.com ;)
http://krale-schietsport.nl/product_inf ... 23bd223933
Eley%20Magnum%20Open.gif

ЦЕНАТА Е СЪЩАТА АМА БРОЙКИТЕ СА УМНОЖЕНИ ПО ТРИ! И не са опаковани в съмнително найлоново пликче с етикет, който може да разпечата всеки срещнат. Не казвам, че са същите. Даже на снимките ясно се вижда, че са различни. Турек имат два канала за по-малко триене по тялото си. Ама такава разлика в цената!


В чужденеция Eun Jin са по-евтини от Bаrаcudа!


Ето още интересни и подобни:
Varminter1.jpg
pyr_round_30gr_22.jpg

HIgh%20Impact1.jpg
High%20Power1.jpg

brassCNC1.25.jpg




Някой да е виждал тези чашки по нашите магазини?
*.22 (5.5mm) caliber Hatsan Torpedo pellets. 350 pellets per box.
* Weight: 1.323 grams / 20.5grains.

*.177 (4.5mm) caliber Hatsan Torpedo pellets. 450 pellets per box.
* Weight: 0.62grams / 9.5grains.


.22 ми се виждат хубави. Тежат колкото баракудата, а и досега се беше писало някъде, че тази форма е много удачна за въздухарките.
 

Attachments

  • Hatsan-Torpedo-Pellets.jpg
    Hatsan-Torpedo-Pellets.jpg
    31.9 KB · Прегледи: 521
A

Anonymous

Гост
Един от търговците в Монтана, има каталог за продуктите на Гамо. Казва, че чашките про-хънтър вече не се произвеждат и ги няма в каталога. Влезнах в сайта на Гамо и с ужас установих, че наистина ги няма :'(. http://www.gamo.com/portal/international/ammunition
Затова пък има хънтър 5,5 , но ако се държат като магнума ще е егати и номера.
Почвам да си мисля - как може да си спрат това, което се търси най-много? Про-хънтъра и про-магнума, според мен са им най-ползваните чашки /за 5,5/. А може и да не е така ???
Както и да стоят нещата, аз лично ще съжалявам ако изчезнат от пазара :'(.
 

st_beer

Редовен Потребител
Вчера стрелях с кросман да ги видя как се държат. Понеже росеше дъжд и стрелях под един мост на разстояние 30м премерени. Без упора без екстри останах с добро впечатление от тях и двете пушки ги харесаха на това разстояние . Като скорост са като промагнума с няколко м/с разлика по висока. Добро качество са нямат чапати израстъци. На мен лично ми харесват. И да не пишем за различни чашки става дума за тия:

http://shop.oragie.com/popup_image.php?pID=814

Тук са присипани в кутйка от гамо
 
Нагоре