ЧАШКИ ( pellets ) - видове, тестове

Дискусия в 'Муниции и Аксесоари' започната от cdman, 6 Октомври 2008.

 1. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  440
  от:
  Бургас
  Е, явно моите са по-калпави, щото си дават разлики, и то немалки в някой случаи! Ако при мен всичките на 15м шиеха дупка в дупка без значение на пушка и проектил, изобщо нямаше да си губя времето да го правя това...
  И да поясня че става въпрос за стрелба не само с разпилени пушки, а и с пушки от кутията - непипани
  Ники, да ти дам едни Гризлита 6,35 да видим как точно ще ги вкараш дупка в дупка на 15м с различни пушки.... те летят като мухи!
   
  Последна промяна: 22 Юли 2021
 2. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  2,191
  от:
  Русе 0897860296
  Тия Гризлита изобщо не ги пиша в сметката. За мен не стават абсолютно за нищо.
   
  7842 and llcoolj like this.
 3. astra

  astra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,462
  от:
  Пловдив
  oblaka харесва това.
 4. astra

  astra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,462
  от:
  Пловдив
  Хайде... и англичаните изтрещяха и се юрнаха да си забраняват сами на себе си пуцането с оловни проектили: https://shooting-the-breeze.com/threads/lead-ban-consultation-opens.53343/
  Ще оцелее ли любимият ни спорт или ще падне жертва на болни политически мозъци?...
   
  Последна промяна: 30 Август 2021
  Gadnqra, redsox, hunter_78 and 2 others like this.
 5. gary m

  gary m Редовен Потребител

  Публикации:
  536
  от:
  Кнежа, the north west frontier!
  Don't blame the British astra, you EU citizens hold the ace's.;)
   
  astra and redsox like this.
 6. 7842

  7842 Редовен Потребител

  Публикации:
  1,206
  от:
  Русе-0876302261-Георги
  В Англия съм от 2 години.Гари може да се обиди....Няма по глупава и тъпа нация.Работил съм в почти всички държави в Европа.Най далече съм стигнал до Бахамски острови.Много нации съм видял.По тъпа от англичаните няма!Не мога да проумея как са завладяли половината свят като колонии.Така...Никой не се къпе след работа.Изпръсква се почти един дезодорант за да не миришат.Бизнесът с дезодоранти е много голям...Пристига до мен в съблекалнята някакъв,но не работник,а на високо ниво мениджър.Костюмиран с вратовръзка и т.н.Стъпва на земята по чорапи......за да се преобуе и обира всичкият боклук.Едни чехли са 1-2 паунда.Не че нямат пари.Имат!То 1-2 паунда не са пари.Просто са мърлява нация.Всички британци така правят.Има изключения за банята.Някои се къпят.Обаче.......тръгва бос за банята,след като се изкъпе се връща бос и обира всичкият боклук по пода.А тук в съблекалнята има бетонджии,асфалтаджии....Леко с гола ръка си тръква крака и си обува чорапите,после обувките.А в тоалетните...бедна Ви е фантазията.Това четка.......не се ползва.Осират всичко отвсякъде и продължават.На автобусната спирка,има направени пейки.Нееее......сяда се долу на земята.Една работа която в България се свършва за една седмица,тук се работи 2 месеца.Трябва да се види за да се разбере.Всеки сутрин върви по улицата с чаша кафе в ръка.Върви и пие.Сякъш преди малко не е излязъл от дома си.Не можа ли да си изпие кафето седнал и тогава да тръгне.А пък жените им....прасета.Толкова дебели жени...В главите на мъжете е само татуировки и фитнес.Нищо друго няма.Мога да Ви разказвам с часове.
   
  dreamdreamt, astra, gary m and 4 others like this.
 7. Kifa

  Kifa Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,186
  от:
  София
  А сега се запитай с коя прослойка от английското общество си се срещал,ако сме толкова по-умни ,добри и т.н....т.н...т.н...от тях защо работиш там за да си добре тук . ...не,не ме разбирай по грешно не съм им фен,много са ми чужди,пък и са еретици,аз мога без тяхните пари,но по- голямата част от съотечествениците не...!!!
   
  astra, luft9waffe, gary m and 2 others like this.
 8. redsox

  redsox Редовен Потребител

  Публикации:
  322
  от:
  София
  Покрай тая световна “зелена сделка” с много неща ще си вземем сбогом завинаги, а каквото ни оставят ще ни струва двойно и тройно да го поддържаме. Било квото било ...
   
  luft9waffe and Gadnqra like this.
 9. 7842

  7842 Редовен Потребител

  Публикации:
  1,206
  от:
  Русе-0876302261-Георги
  Заварявам им обшивката на новите реактори на атомната централа.....защото те не могат!
   
  astra, luft9waffe, MAD MAX and 4 others like this.
 10. astra

  astra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,462
  от:
  Пловдив
  Не ги обвинявам, Гари, смея им се :) Уж се махнаха от проядения от корупция ЕС, за да водят самостоятелна политика и ... ето колко е самостоятелна! Сега, извън съюза, англичаните станаха подражатели на най-лошите практики, без да могат да им повлияят и най-малко. А преди идиотът Камерън да им помогне с референдум да излязат от ЕС, имаха мощна възспираща сила срещу всеобщата брюкселска лудост. Помниш ли все още, ГАри - ОК имаше специален статут в ЕС и си договаряше какви ли не едностранно по-изгодни само за ОК условия. ОК беше един вид здравата имунна система на Европа, която спираще прояждащите бацили на идиотизма, които сега се вихрят на воля. Сега, след като си извоювахте "независимостта" от корумпираните брюкселски тикви, станахте мълчаливи подражатели на най-лошото което те творят вече безпрепятствено и, срещу което в близкото минало ритахте.
  Колкото до забраната на оловото за спортна стрелба, изписа се много и няма какво да се добави. Интересно ми е само, ако накой има надеждна информация, дали във времето дадено за възражения от заинтересуваните страни, ФТ, ХФТ, БР и другите подобни на тях федерации по спортна стрелба на открито, дали са подали някакви възражения или чакат мълчаливо да им прочетат смъртната присъда с надеждата, че и този път ще им се размине?
  Такива работи...
   
  Gadnqra, batnan, 7842 and 1 other person like this.
 11. Kifa

  Kifa Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,186
  от:
  София
  Темата е по дълбока и не е релевантна към тази тук,но дано някой ден заваряваш и обшивката на наши реактори...подчертавам наши а не на наша територия:cheers:
   
  Gadnqra, luft9waffe, astra and 2 others like this.
 12. gary m

  gary m Редовен Потребител

  Публикации:
  536
  от:
  Кнежа, the north west frontier!
  The EU still has the power and the ace cards.
  UK is "kaput", I'm a European that lives and works in Bulgaria.
  What the UK does is irrelevant, EU policy controls us here.
  От сега Гари е тихо.;)
   
  Toto Rino, Kifa, llcoolj and 3 others like this.
 13. astra

  astra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,462
  от:
  Пловдив
  Exactly to the point!!!
  В ученическите ми години, много често ни цитираха един английски политик и благородник, не му помня вече името, на когото принадлежи фразата: "Там където тоалетните започват да миришат, от там започва Ориента". Как само се обръща палачинката на историята. "Хигиената е мярка за културата на човека" - един от лозунгите през развития соц. :) От това което разказваш личи, че на гордите британци силно им липсва този лозунг, който ние гледахме да виси навсякъде :)
  Много е просто! Имали са преди 2 века най-добрите образование и наука и са завладели света. Като са разбили образователната система, са съсипали нацията и ти виждаш около теб, там, жалките резултати от това. Наскоро си говорих с един мой стар професор за съсипията на образованието в България, в частност и в Европа - най-вече в Англия и Германия. Поводът за този разговор беше, че имам дете - кандидат-студент, което се чудеше на къде да продължи с висшето образование. Старият професор ми разказа своята гледна точка за това, откъде иде тази проказа: от Америка, най-напред през Англия, от там в Германия, а последните 3 десетилетия и у нас. Като методът им на разбиване на образователните системи и качеството на преподаване е през законодателството т.е. през продажните национални парламенти. Като рак, който те яде докато спиш и когато се събудиш и те заболи, вече е много късно! Поне знаем, днес ясно се вижда какво е била целта и на кого да "благодарим" за това! Вече година и половина командват половината свят от телевизора и всички слушат и изпълняват като хипнотизирани каквито и идиотщини да им сипват от екрана! :(
   
  Последна промяна: 31 Август 2021
 14. astra

  astra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,462
  от:
  Пловдив
  Мамка му! А от тях е тръгнала индустриалната революция през 19век!!! Вярвам на всяка дума от предния ти пост, но... просто не е за вярване... Трябва само да унищожиш образователната ситема, за да унищожиш една нация. Била тя и най-великата...
   
 15. Павката

  Павката Потребител

  Публикации:
  45
  от:
  Пловдив
  Не е вярно,че не се къпят англичаните.Те обаче ,го правят
  във вана,а водата в нея е същата за цялото семейство!
  Душовете и смесители за топла и студена вода се появиха последните 20 години.
  Образованието на по-голямата част от населението е трагедия-
  коне с капаци.
  Жените пък в UK са такава отврат,че не случайно са се появили толкова меки китки и
  пътешественици.
  Хубавото обаче,е че десетте процента умни и образовани са в парламента и управляват,докато у нас е обратното.
   
 16. emci74

  emci74 Редовен Потребител

  Публикации:
  222
  от:
  Бургас
  Повярвай ми, могат! Просто ние сме им евтини.
  Плюс това не се и хващат с мръсна работа, ако има кой да им я свърши. По тази логика те ягоди не могат да берат и да бършат задници в домовете за стари хора, и ние източноевропейците сме най-добрите в това.
  Не ги защитавам и съм съгласен с част от написаното, но не мога да се съглася, че ние сме най-великите! Все пак вижте за кого гласуваме последните десетилетия.
  Тя темата беше за чашки иначе...:cheers:
   
  Последна промяна: 2 Септември 2021
 17. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  2,191
  от:
  Русе 0897860296
  Истината е, че всичко се промени към по-лошо. И при тях и при нас. Явно светът няма да бъде такъв, какъвто беше.
   
 18. kaloyan_takev

  kaloyan_takev Редовен Потребител

  Публикации:
  336
  от:
  Монтана
  Така е! Сещам се за "Разделяй и владей!" Измислиха се `сякакви хомо, хетеро, транс, джендър, ваксиниран, неваксиниран... Всеки с неговите си права и свободи. Когато парчетата са много, а не едно цяло се контролират по-лесно. Сами си пречат едно на друго. Не е трудно да се върнат нещата както е нормално - всички да са равни, но тогава много ще ревнат и ще сочат с пръст предложилият го. Когато човек се държи като такъв няма значение цвят, религия, сексуална ориентация... Не може да претендират, че са различни, пък да искат еднакво отношение!!!
  Всяка чашка има право да мине през цевта, но предназначенията им са различни. Всеки си има предпочитания според целта, за която му трябват. Като не вършат работа при един, при друг ще са идеални. Но различните ще се сърдят!
   
  hunter_78, llcoolj, emci74 and 4 others like this.
 19. astra

  astra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,462
  от:
  Пловдив
  Уви, така е, но за "тях" не ми пука, изобщо!
  1-во, винаги в нашата най-нова история, в политиката им спрямо нас са го играли контра, много мръснишка контра.
  2-ро, отношението им към нас винаги е било като към 3-то класни пигмеи, несравнено по-долни от бившите им колониални роби. Помните ли след влизането ни в съюза, колко години забраняваха на нашите граждани, също и на румънските, достъп до наср@ния им трудов пазар???
  3-то, което по важност трябваше да 1-во - педерастията и половите извращения въобще, винаги в човешката история са били справедливо и безмилостно наказвани. Примери в Стария Завет колкото щеш - който има очи нека чете и нека разбира. Сегашната идиотска вакханалия според мен, е съвременното възмездие за най-извратените, изпедерастени и презадоволени, с полирани мозъци нации, от клуба на богатите "демокрации".
  Ще се повторя: не ми пука за "тях" въобще. Те вече получават своята награда!
   
  llcoolj, emci74 and Gadnqra like this.
 20. soundmax

  soundmax Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,590
  от:
  Казанлък - Пловдив
  Абе и аз има какво да кажа по темата, но само ако погледнем, колко е средната ни заплата и на кое място сме по тоя показател в Европа или в света, и ми става някак неудобно да давам мнение на другите. Отделно ако видите кои професии са добре платени на вънка, и тука може и да ви стане ясно, защо тука никога няма да сме силна икономика! Тука всеки иска да е финансист, счетоводител, някакъв вид мениджър, юрист ...как и да е. Тука политиката няма да я оправим, и да тъжна е картинката като цяло и няма опция по-хубава да става. Не съдете по дадена нация по тясна извадка от хора и то в определен бранш, на всякъде има и хора и мърша, а в наща държава мърша колкото искаш, чак ме е гнус вече, колко сме долни едни спрямо други и как злобеем, когато някой може нещо повече от нас и гледаме всякак да му пречим. И до като в наща държава има толкова силна шуробаджанащина, никога няма да се оправим! По-добре да си пишем за хобито и спирам, че даже и аз много се отпуснах да пиша, а не е редно, защото мразя да говоря за политика. Именно за това ми е кеф да се събирам с хората от форума, и сме си супер компания, че не се хапем за подобни неща и на живо даже :cheers:
   
  llcoolj, astra, venciru and 3 others like this.

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена