ЧАШКИ и СЛЪГОВЕ - представяне, видове, тестове

Няма ли да ги подсушиш леко преди стрелба? Аз ги смазвам няколко дни преди стрелба. После ги подсушавам непосредстено преди да ги заредя.

Няма ли да ги подсушиш леко преди стрелба? Аз ги смазвам няколко дни преди стрелба. После ги подсушавам непосредстено преди да ги заредя.
Те са подсушени вече. После само режа плика, нареждам в кутията и бой.

С какво ги мажеш ако не е тайна ? От Power lube-то на Napier съм много доволен, не е маркетингов трик работата :)

Силиконово масло за машини. Лошото че е изключително скъпо.
Препоръчвам ти да пробваш PTFE силиконов спрей за незалепване(ама от специализиран магазин). Ползва се да се пръскат разни детайли като силиконови валяци на машини. Използва се изключително лесно, изсъхва но покритието остава по слъговете и върши много добра работа поне при мен. Цената му беше около 10 евро на флакон 500ml от Тивекс. Ако искаш мога да ти снимам флакона.
Сам си ги правя. :)
A ако не е тайна можеш ли да обясниш кой ти прави матрицата за слъговете? И изобщо има ли как да се сдобия с такава?

Препоръчвам ти да пробваш PTFE силиконов спрей за незалепване(ама от специализиран магазин). Ползва се да се пръскат разни детайли като силиконови валяци на машини. Използва се изключително лесно, изсъхва но покритието остава по слъговете и върши много добра работа поне при мен. Цената му беше около 10 евро на флакон 500ml от Тивекс. Ако искаш мога да ти снимам флакона.

A ако не е тайна можеш ли да обясниш кой ти прави матрицата за слъговете? И изобщо има ли как да се сдобия с такава?
Имам го и него.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    277.6 KB · Прегледи: 45

Иначе преса с матрица се поръчва от Испания. И тук само се правят леки доработки.

Тая марка е шега. Ще ти снимам моя спрей като отида на село. Минуса с него е че като ги напръскаш трябва да изчакаш да изсъхнат защото иначе се плъзгат много.
Иначе преса с матрица се поръчва от Испания. И тук само се правят леки доработки.
Можеш ли да дадеш някакви координати как да се свържем с човека/фирмата която ги изработва. И горе долу колко струват? Виждам че и други колеги искаха да поръчат затова и пиша тук.

Тая марка е шега. Ще ти снимам моя спрей като отида на село. Минуса с него е че като ги напръскаш трябва да изчакаш да изсъхнат защото иначе се плъзгат много.

Можеш ли да дадеш някакви координати как да се свържем с човека/фирмата която ги изработва. И горе долу колко струват? Виждам че и други колеги искаха да поръчат затова и пиша тук.
https://europeairguns.com/en/ammo/press-machine/ това е сайта. Аз съм взел преса с 3 матрици обаче, две от матриците са ок но 3 тата е дефектна. От 1 месец съм в разговори с тях как да стане оправянето и сега чакам адрес да ми пратят за да я върна и после да ми пратят друга. Та с 1 наум.

Виждам различни матрици но не намирам такава за боуттейл. Предполагам че матриците се изработват на струг(като съдя по вида на матрицата на PRESSLUG). Няма ли някой в България който да има желание да изработи матрици и преси?

Виждам различни матрици но не намирам такава за боуттейл. Предполагам че матриците се изработват на струг(като съдя по вида на матрицата на PRESSLUG). Няма ли някой в България който да има желание да изработи матрици и преси?
Боуттейл приставката е правена тук в бг.

Дори да е правена в БГ няма да са по евтини.

Така е при скъпите преси за слъгове, но има и по евтини, така наречените не разглобяеми. При тях е задължително теглото на заготовката да е с теглото на бъдещия проектил. Колкото тел отрежеш като грамаж, толко тежък излиза проектила.

Поправете ме ако греша но не се ли реже по дължина телта? И след това излишния обем излиза навън през определена дупка.
Точно така, нарязва се на заготовки в моя случай около 42,5 грейна за да стане 42 грейна. Останалото излиза през две дупчици отстрани.

Back
Нагоре