Хънтър 440 или Cometa Fenix 400

MAP

Новодошъл
Добре, вече разбрах колко съм глупав!
Сега може ли някой който на практика си е поиграл с Хънтър 440 да ми каже до каква мощност е стигнал, като при това може да улучи 1.5 л бутилка от 80 м.?

Тази година съм помогнал на двуцифрено число колеги да си купят Комета 400 с ГП 5,5мм . Всички са били около 23дж .
И дължината има значение за жените и при ПЦП , но не и при пружинките ;)
Добре колега. Идеята ми е че ако железарията на кометата е по голяма от на хънтъра, за мен това означава повече потенциал. Както виждам, и тук повечето практици не се задоволяват с това което вадят от кутията, нито са останали със слаби пушлета, нито пък ползват пистолети с приклад за по добра точност. Казват че някой от малките китайчета са доста точни, но май не са много популярни тук.
 
Последна промяна от модератор:

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Много добър въпрос колега. Аз лично мисля, че поразена цел на 80 метра с пружинка и то Хънтър, с посочените размери си е класика. Надявам се доста хора постигнали това да отговорят на въпроса Ви.
 

MAP

Новодошъл
Много добър въпрос колега. Аз лично мисля, че поразена цел на 80 метра с пружинка и то Хънтър, с посочените размери си е класика. Надявам се доста хора постигнали това да отговорят на въпроса Ви.
Когато хънтъра беше млад (в началото на века) и аз имах подобни постижения. Просто вече искам чашката да влиза в бутилка с вода и да не сменям пружини на конвейр. Толкова много ли искам?
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Аз лично не мога да постигна такави попадения и Ви поздравявам за Вашите. Да изчакаме развитието на темата и сигурно ще имате доста отговори на въпроса Ви. Лично аз мисля, че не искате много и сте на финалната права. Още малко усилия и ще постигните това което искате. Желая Ви успех
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
някой който на практика си е поиграл с Хънтър 440 да ми каже до каква мощност е стигнал, като при това може да улучи 1.5 л бутилка от 80 м.?
Преди 10 години много съм се заигравал с тази пушка и нейното китайско копие БАМ-19, но на 80 м. никога не съм правил опити.
Тогава предимно стреляхме на 40тина метра пределни дистанции и се радвахме ако улучим 5-6 пъти от 10. Ама ние и такива стрелци бяхме.
ако железарията на кометата е по голяма от на хънтъра, за мен това означава повече потенциал
Как и по какъв друг начин трябва да ти се обясни, че железарията е почти еднаква. Това са пушки от един клас и не са магнум.
Пределната скорост на тези пушки е около 220 м/сек с чашки с тегло много близо до 1 грам в кал .22.
Тези пушки не носят силов тунинг и при опит за такъв, много бързо се предават.
С увеличаване силата на пружината от 60-65 кг нагоре, само се увеличава отката, без това да донесе прираст в скоростта.
Толкова много ли искам?
По принцип не е много, стига да го можеш, ти и пушката.
В този форум има няколко човека, които дори с по-слаба пушка (16Дж), могат да покажат това как се случва. Ех, не от първия път и не всеки път, ама може.
Това обаче е възможно с много настрел и опит придобит в следствие настрела, времето и самоусъвършенстването.
Иначе с РСР мнозина могат да го направят на посочената дистанция, а и на много по-голяма.
 

MAP

Новодошъл
Ок, не искам да оспорвам опита ви. Щом е пробвано и доказано...
Все пак, пружината от Норика доказа че може надграждане над оригиналната мощност със запазване на точността. Може би не много но осезаемо.
Значи работя за 220м/с с почти 1 грам.
Ще може ли да прави така?
Ако пушката го може, и аз ще го постигна!
А когато казах ПОДОБНИ резултати има предвид капак от старите кофи за буклук на разстояние от което с просто око не можеше да се различи, а не точно бутилка от 80 м:) оптиката беше 4/20.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Ще може ли да прави така?
Вероятно не.
Много съмнителен този клип.
Може да е манипулиран отвсякъде.
По начина, по който е представен, аз мога да ти улуча (тоест да изготвя клип), каквото искаш и на каквато дистанция искаш, с каквито чашки искаш и с каквато пушка искаш, пък може дори и без оптика. Остава само някой, който разбира поне малко, да ми повярва.
Няма да описвам. Ползвай въображението си.
 

didarai

Редовен Потребител
Ай и аз да са изтръскам .
Първо за пушките .
Чисто като железария и възможности за сила , разликите не са съществени (в качеството може и да има разлики ... ) . Основната разлика между двата модела е спусъкът на Кометата , който е един от най-добрите за ПП , а на гамото е от най-лошите . Въпреки това може да се модне , до доста добро ниво . Надолу клипа който е постнат е със същият спусък моднат почти до стойностите на кометата .
За сила .... не се напъвай с тези пушки .Достатъчно хора ти казаха , че е безсмислено начинание и няма да си първият който ще го докаже . Навсичко отгоре 22 дж . са достатъчни за това което искаш .
Клипът надолу съм го правил с Гамо ЦФХ на 16 дж , със скъсена(че и счупена се оказа после , а джаулите по-скоро са били около 13 ) пружина от Хасан125 и два пъти по-лек утежнител . За спусъка казах , а и пушката е утежнена . Отделно ползвах и сносна за дистанциите оптика и увеличение (Лийпърс 6-24х50 ) . Тези фактори , както и стабилната позиция (чувалчета с пясък) , ми позволиха да уцелвам все пак . Шише пълно с вода не знам дали ще пробие двустранно (на 16 дж) , но празна консерва я пробиваше.
Лично аз винаги бих предпочел Кометата пред Гамо с чупеща се цев , но ако имах пушката , бих се замислил дали да купувам нова . За уменията ... само ще ти кажа , че смених 3 пушки докато се сетя , че не са ми виновни за неуцелването те и започна да търся и отстранявам моите грешки. Това става обаче със стрелба с настроена пушка , хубава оптика и чашки , по хартиена мишена . ГП не е панацея също . Лично при мен , на 16 дж , за точност не допринесе с нищо . Само е по-комфортна стрелбата .

Линк към поста
http://forum.airguns.bg/index.php?threads/Моето-видео.2023/page-7

 
Последна промяна:

MAP

Новодошъл
По начина, по който е представен, аз мога да ти улуча (тоест да изготвя клип)
Разбира се че може да е менте! Наясно съм с това, но разгледах и другите видеа на този потребител и не ми прилича на някой задник дето се прави на голямата работа. Разбира се - всичко може да е. Както и да е!
Благодаря на колегата didarai за спокойния тон и подкрепен с конкретика пост.
Междувременно, попаднах на негов пост в който се казва:
Конструирана като хибрид между Гамо 440 Хънтър и Норика Марвик Голд,Комета 400 е взела цилиндъра на първата,а пружината(по-къса с 5 см.) и много доброто заключване на втората
Още веднъж му благодаря!
Всъщност, ако бях видял това по рано, тази тема едва ли щеше да съществува.
Благодаря на всички за помощта.
 

didarai

Редовен Потребител
По-спомен , това бе превод на някакво ревю (май от пирамид еър ) . Не е някакъв критерий .
 

MAP

Новодошъл
Точно това е информацията от която се нуждая. В комплект с опита ми с Хънтъра с пружина от Норика (не скъсена) и сравнителния тест (Г.Максима/К.400) от линк даден ми от ivodoc който си превеждах от испански на английски за да го изчета целия... разбирам че от Хънтъра може да се измъкне още малко мощност (в сравнение с оригинала) - безнаказано!
Следва търсене на къстъм ГП.
 

staz

Редовен Потребител
На този от клипа, след като му видях ръкавиците - се отказах да гледам.
Един въпрос: защо трябва със слаба пружинка да гониш резултат като за хубаво pcp в 5.5??
 

MAP

Новодошъл
Защото това не е работа за вършене а предизвикателство.
Също така виж отговора с клипа на колегата didarai в тази тема.
 
Нагоре