Хатсан Torpedo 150 M.W. кал 5.5

Boom059

Потребител
Здравейте малки, големи Нов съм и имам нужда от мнение за въпросният модел...Да прочетох че предпочитате др марки пушки , Сръвнение с Хатсана, но мен ме интересува конкретно само този модел и държа да е пружина !!
Парите не са малко , особено за начинаещ като мен и за първа пушка, но се надявам и мисля , че няма да съм прецакан ,ако избера такава..Искам да затвърдя позицията си с компетентно мнение, пък може и да греша, за това съм тук

https://www.pushka.eu/product/Въздушна-пушка_Хатсан-Torpedo-150-M.W.-кал-5.5-мм

Причина за тази покупка и интерес ,имам изцяло за фъна( стреляне по шишета, мишени, предмети) Не държа да убивам някоя животинка, самия аз отглеждам 2 и имам дете :)) Ще съм благодарен ако ударите едно рамо или шамар за Специално този модел..И знам че някои ще напише , след като е за фъна не ти трябва такава скъпа..Да но предпочитам като имам нещо да е все пак стойностно и да остане с времето. Тези еднодневките, стига да не обидя някои ,не са ми в инт. Поздрави
Успешен Ден!
 

lynx

Редовен Потребител
Здравей и добре дошъл във форума.
Реално погледнато, ти вече си решил да купиш пушката, съвети и мнения едва ли ще ти променят мнението.
От този модел пушки няма много такива във форума и не очаквай голям брой съветващи от първа ръка.
Това, което аз знам като "страничен наблюдател" е, че въпреки по-високата цена, пушката се нуждае от сериозно човъркане за да работи нормално.
Високите мощностти разрушават пружинните пушки, изискват доста по-скъпи оптики и монтажи, трудно се зареждат така наречения фън се позагубва :)
Пушките на Хатсан си имат характерните болежки, при по-скъп модел не значи, че ще избегнеш битката с лошите им черти. Успех ти желая.
 

xpresident

Редовен Потребител
И знам че някои ще напише , след като е за фъна не ти трябва такава скъпа..
Всички сме за "фън" тука. Общо погледнато, тази пушка е от класа "евтини"
Да но предпочитам като имам нещо да е все пак стойностно и да остане с времето.
Марката Хасан не е правилният избор за това.
Ориентирай се към калибър 4.5, мощност от 7.5 до 20 джаула и марка, която не е турска или китайска.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Да но предпочитам като имам нещо да е все пак стойностно и да остане с времето.
Тази марка по принцип не произвежда такива пушки ако не я използваш интензивно става,имам Хасан 135 от 15 години ,но е на 4-5 кутийки чашки максимум(от малките) преди две години му направих основен ремонт...всички винтове,болтчета,резби и каквото друго се сетиш бяха аут...но приклада е красив де...:)
https://guns.bg/vzdushna-pushka-meteor-150-mw-th-torpedo-a-020446 същата пушка,но със стария спусък и под друго име.
 

Hidden

Редовен Потребител
Добре дошъл!
Тая пушка е евтина... ама само като изпълнение. Не и като пари. Та наскоро във Форума се продаваше Диана 460 на почти тая цена!
Аз ако съм на твое място бих се обадил в Заримекс, за да ги питам дали нямат някоя Диана за тези пари. Или Валтер. Също и в ISD.
Oтносно забавата - има "фън" когато пушката стреля, но и цели. Със Хатсан хем може да не стреля, защото се троши, хем може и да не целиш, защото им е такова качеството.
 

Boom059

Потребител
Размислихте ме.....Добре ще наблюдавам и следя , ако някой тук(което е добре) продава нещо което си заслужава, Бюджета ми е 550лв. Може да предложи Благодаря отново и успешна седмица желая :)
 

Boom059

Потребител
Закупена Cometa Fenix 400 GP при 4.5мм Имах малко ядове с изпращането, защото някои не предлагаха с газово бутало ,а пружината но изпращаха по куриер, А др я имаха налична , но поради съображения не изпращаха ,а само от обектите...Пушката е страхотна с дървен приклад и за подарък JSB чашки :)

п.с.Бях готов да купя haenel 312 и 311 от едно момче от форума, но размислих защото ми идва мн детска , пък за тези пари идва на Кометата, нщ лично :cheers:436лв с доставката излезе !! Поздрави и Благодаря на отзовалите се :cool:
 

Hidden

Редовен Потребител
Хайнелът никога не идва детски!
Нищо, де,поне не си взе Хатсан. Да ти е честита!
Някой Лийпърс за тия пари ще ти свърши работа.Но постави оптиката на моноблок, а не на монтажи, за да не се мести.
 

Boom059

Потребител
Разбирам ви , но пушка на над 30 год и сила ми идва слабичка . Плюс това същата я има( в последствие разбрах) в родния ми град, от оръжеен магазин за 200лв без мерните прибори, колегата от форума искаше ~400 . Не мисля че съм сбъркал с избора си, готов съм на всякакви съвети и отклик. В събота ще я изпробвам по мишени. Приятна вечер :))
 

Boom059

Потребител
Здравейте отново колеги...Сефтосахме пушката, аз жена ми , дори и малкия натисна спусъка
Чиста импровизация на 10-15 м без оптика с импровизирана мишена( тъй като си забравихме разпечатаните :D ) Много доволен, мн удобна по дължина на приклада, силна , с мн малък откат... Безупречна!! Ето ви снимка да се посмеете на начинаещия...Стреляно с H&N SPORT Baracuda 4.5, 0,69g
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=klz1605504387g.jpg

Успешна Седмица
 

Boom059

Потребител
Добър вечер колеги....Тези дни доста пострелях с Кометата, чашките H&N, от горния пост свършиха, сега обмислям да взема пак на същата фирма но Магнум Раббит 2 ,малко по- тежки....Та извинявам се за отклонението имам питане...След близо 400 стреляния, каква е оптималната поддръжка за пушката, да знам че трябва да се разглабя и обира смазката и прочие, НО признавам ,че съм "невеж" в това отношение и чесно казано ме е страх да я разглабям( Ако някои знае за гр. ПЛЕВЕН, някой компетентен ,да разбира и почисти ,с кеф ще му я занеса и почерпя :)) )...Ще се радвам за съвет ,относно някаква почистваща смазка за цевта, отвътре, нужно ли е...., както и за дървото, някакво масло или подобно. П.с. Зарибявам се страшно много, дори обмислям закупуване на втора...вероятно 5.5, но това за после...Благодаря :cheers:
 
Последна промяна:

ATO

Редовен Потребител
Сачмите с които искаш стреляш са малко тежки за тази пушка. Пробвай с JSB Diabolo EXACT 0,547 или H&N Field Target Trophy и ще си по-доволен според мен. Аз лично предпочитам първите, H&N като че ли са по-твърди като материал, но групирането е подобно.
За почистване на цевта може да използваш тампони за бързо почистване, другото е след стрелба да си я минаваш редовно с пацалче с Балистол или друга подобна смазка. Тоест подръжката е като за всяко оръжие.
Успех!
 
Нагоре