Хатсан Сорти Тактикал

Niki

Редовен Потребител
Днес ми пристигна новият пищак ,5.5мм пластмасова дръжка/с такава го поръчах/.В комплекта са- пищак,сваляем приклад,3бр.барабана,1бр. кутия с чашки,книжка с устройство,щуцер и много О-пръстени.Всичко това е поставено в пластмасов куфар.Манометъра е на 150бара,направих 2-3изстрела в стаята,шумен е вътре и без чашка в цевта.Но има нещо много интересно,отпред на заглушената цев има една втулка,която се отвива и цевта завършва към 5см навътре.Това пространство позволява някои,,импровизации,,било допмодер или поставянето на шайба и други зайгваки.Може на външната резба да се навие и класически модератор.Барабаните са много добре направени,пищака върви с обикновенни мерни прибори.Това всичко ми пристигна до вратата без куриери,митници,пътувания,адреналини и т.н. Само вдигам телефона и поръчвам.
 

Hidden

Редовен Потребител
Koлега, може ли да дадеш подробности за поръчката - например от къде е направена?
 

kaloyan_takev

Редовен Потребител
:offtopic:
Имам приятел ,който ми доставя нещата на място/всичко от Турция/
Е това не трЕбваше да го казваш, че сега ще се превърнеш във вносител.
Иначе честито, само радости и 10-ки да ти носи.
 

Niki

Редовен Потребител
Благодаря адаш!Утре със Пунишър/Светлъо/ ще се видим да пуснем някоя чашка и да замерим малко скорости.Ама то в това време??
Ако някой иска нещо от Турция да пита.Пак казвам няма пътувания,адреси ,имейли и бабината им трънкина.Всичко идва до София.Говорим за цели изделия,не за чарколяци.
 

Niki

Редовен Потребител
До колкото знам има 4.5,5.5 и 6.35!

Днес на полеви условия направих два барабана.От 200 до 100бара глътна само два барабана,преразхода идва малко висок,но и капацитета на цилиндъра не е голям.Може да поиграе с пружините,то е ясно.Скоростите са в диапазона 196-190 м/с,което е направо отличен за пищак от кашона и при минусови температури.Това е мерено на въздух,при метана знаем какво става.Звука е глух,няма металическо дрънчене ,но някой префекционист може да постави един модер.Спусака ми пасна добре,намирам го за лек даже.Направих една бърза импровизирана стрелба на около 15м добре ги групира,без приклад стреляно.За забавление просто ще бъде хит,а за по сериозните ще става и за пестконтрол!
 
Последна промяна от модератор:

joro_ihr

Редовен Потребител
Лошото е, че разбазикаш ли го веднъж не се знае кога ще влезне в релси пак с тоя полуавтомат. Дано те радва много.
 

Niki

Редовен Потребител
"Разбъзикването " ще се ограничи евентуално до по яка пружина на бойният клапан и натягането или подмяната на тази на удърника.А,това си е дребна ,,хирургия,,Ако направи 3бр.барабана и вдигне малко скороста на въздух просто ще съм предоволен.Забравих да спомена ,че скоростите ги даде с ЖСБ 1.03г.В топло време да направи 215-220м/с на метан ще е отлично.
 

kotrabak

Новодошъл
Тези дни ще пътувам до Истанбул и проучвам покупка на Hatsan Sortie Tactical.В момента най-евтин е при www.hatsanstore.com има промоция и в комплект с помпа цената е супер.Тъй като балона му е малък мисля,че с помпата ще ми бъде по-лесно пълненето.Писах им и ми отговориха,че 4,5 изпълняват само по поръчка за срок от 45 дни.Иначе 5,5 имат налични и изпращат веднага чрез куриери в цяла Турция ,но само при условие получателя да бъде турски гражданин.Ако имам възможност да го купя от тук с нормална надценка не бих си правил труда да го купувам от Турция.Като се върна след седмица ще споделя какво съм направил.
 

Niki

Редовен Потребител
Кортрабак,цената в София ,,Заримекс,, е следната -с дървен приклад 700лв без приклад,с пласмасов приклад -630лв.също без приклад.А,и не го предлагат в пласмасов куфар ,ами с картонена обаковка.Като ми показаха един образец беше целият подгизнал в смазка,мани,мани.........По горе искам да кажа ,,с дървена и пласмасова дръжка,,!!!!и двата варианта без тактикал приклад!!!!
 

anibis

Редовен Потребител
ще се ограничи евентуално до по яка пружина на бойният клапан и натягането или подмяната на тази на удърника.

Недей да бъзикаш пистолета,полуавтомата не е лъжица за всяка уста,това го казвам без лоши чувства.
Ако смениш пружината с по яка на клапана,няма да има достатъчна порция въздух да презареди,а това с яката пружина на ударника пак нищо няма да стане,защото възвратния механизъм няма да преодолее по-злобната пружина на ударника и няма да зарежда отново.
Единственото ако позволява може да намалиш шапката на клапана,и от там да дигнеш скоростта с някой друг метър отгоре,но има и случаи когато става като картечница докато не свърши всичкия въздух в цилиндъра не спира да стреля.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Тъй, тъй. Не слушай старило, слушай патило(нищо лошо и към двамата).....
Може да пробваш едно две неща, но обратими. Преразхода не е случаен в такива изделия( и не само). Има доста сложна система от уравнения, в които не участват само налягане и порция въздух, но и маси, ускорения и триене на подвижни детайли.
По-добре да те "човърка" отвътре преразхода, отколкото после да ти иде да си звреш некъде изделието.
 

kotrabak

Новодошъл
За тази цена от Турция ще си купя Тактикал + помпа+цената на 4 дневна екскурзия за двама до Истанбул.Дилемата ми е 4,5 с поръчка и да чакам или 5,5 веднага.Пусти мерак.....като дриснята е,няма отърване.Имам и въпрос към компетентни колеги.Ако се оборудвам с метанова бутилка и пълначка с какво ще се подобри изстрела спрямо сгъстения въздух като се има в предвид,че Hatsan Sortie е с 200 бара бутилка 62 куб.см.?
 

anibis

Редовен Потребител
На пролет/късна/ ще ти даде метана 30метра отгоре максимум,но сега освен подскоци и главоболие в студено време нищо хубаво няма да ти даде метана,пиши го бегал.
 

Niki

Редовен Потребител
Като отчитам,че съм ,,нервак,,това че не съм корифей в ,,бъзикането,,мненията на Анубис и Пеко няма да пипна нищо.Тия 20дж. са предостатъчни за летящите мишени.Тоя пищак го взех повече дали ще мога да направя нещо по оста Турция-България отколкото да ми трябва пищак.Имам с какво да почиствам и то е отлично.Така,че като нищо може с хатсана да се намери в темата ,,купува-продава,,

Вярно тоя метан прави точно такива подскоци,днес с Пунишър замерихме моя украинец ,беше настроен на 200м/с ,бам днес 163м/с
 
Последна промяна от модератор:

anibis

Редовен Потребител
Вярно тоя метан прави точно такива подскоци,днес с Пунишър замерихме моя украинец ,беше настроен на 200м/с ,бам днес 163м/с
Почти всички от въздух минахме на метан,ок всичко е много хубаво/без миризмите/ но лятно време паднат ли температурите под +6,7 градуса тоя метан става..... пълна лудница.Та затова който е пробвал не иска и да чуе повече за метана,всички се върнаха пак към компресора.Да има места където няма компресор и там вече е много сложно и освен помпата и метана друг избор нямат колегите.
Но ако има възможност да си пълните бутилките с въздух въобще не се занимавайте с тоя метан.
 
Нагоре