Спокойно. Мечка няма.
В обяснителния текст на задължителните етикети за съдържание на добавки в храните понякога пише: " може да има следи от ..."
В конкретния случай, дори няма следи от мечка.
В много случаи, цената не определя качеството.
Турците имат една поговорка. Може и да не е точно поговорка.
"Колко ти струват гащите, зависи от това на коя улица си ги купил".
Та относно кюфтето и цената му.
Едно "просто" - народно кюфте с тегло 60 грама, се продава за левче.
Така, като гледам кИфтето на снимката, не ми мяза да е 60 грамово.
Според мен е поне 200.
Ако в него има и малко "телешко" - в скоби, защото у нас телета не се колят и затова няма как и да се предлага телешко.
Телешко месо продават в Метро и тук-таме - предимно внос от Испания, ама гледам много не го купуват, предвид цената , на която се продава.
Та, ако приемем, че имаме 200 гр. кълцан фарш (кълцан - не мелен), което оскъпява технологията на производство и влагането на волско месо - което макар и волско е по-скъпо от свинското. Като приемем и, че народните кюфтета се правят само от свинско + добавки знайни и незнайни.
Като приемем повечето подправки вложени в продукта, положеното усилие и старание на производител/продавач да ни заинтригуват с атрактивно приготвен, качествен продукт, оказва се, че цената от 5-6 левчета за бройка си е съвсем нормална, без да се налага да е от мечешки лапи.