Ето ви едни картофки, които с малко пред обработка , стават да се пекат по огньовете на стрелковите сбирки.
Все се каня да направя веднъж и да занеса на някоя от сбирките на нашата група,
ама все не ми остава време за това , а и тръгването ми почти винаги е инцидентно.
В къщи го правя понякога като запаля барбекюто.
Нареждам месенцата на скаричката а картофите слагам в ъглите дирекно на жарта.
Това все по рядко се случва , защото определени неща предпочитам да пека на контактната електрическа скара.
Ето и начина на приготвяне:
За 1 кг. картофи ви трябва пакетче чесън на прах, половин пакетче краве масло и две връзки пресен копър.
Алуминиево фолио за завиване на картофите.
Измивате картофите и без да ги белите ги варите 10 минути.
Всеки картоф разрязвате на две.
Посолявате, ръсите по малко чесън, слагате парченце масло и по малко копър, нарязан разбира се.
Събирате двете половинки и ги завивате във фолио.
Така предварително приготвени, може да ги занесете до мястото, където да си ги изпечете.
Печете ги върху жарта, ако е на барбекю или ако има открит огън ги заравяте в жарта.
Стават много вкусни , ако са по-соленички и доста бира изпиват.
В съчетание с мазно сирене тип ФЕТА поръсено с леко пикантен червен пиперец и повечко чубрица , могат да ви накарат да забравите за кюфтетата.
Добър апетит и
.
Малииииии, как съм гладен и какви неща пиша.
Отивам да ям.
PS. Сетих се още нещо.
Не забравяйте и няколко глави кромид лук.
Заровете го и него с картофките, ей така направо в жарта, без да го белите.