Фотоапарати и мобилни телефони

DANNY

Редовен Потребител
Никона си е Никон. Аз самият също снимам с огледален Никон. ....и снима страхотно но имам две "забележки" към него "размер" и "цена"
Новият модел sj 7 star ще е наличен за продажба в България по всяка вероятност преди нова година и цената ще е между 350 и 400 лева.
Официалният представител не бърза умишлено с вноса. Ще изчака да се изчистят бъговете.
SJ6 Legend ще е наличен след 15 дена /по всяка вероятност/
 

DANNY

Редовен Потребител
Едно добро ревю на 6-цата, но е на немски език.
Картината показва достатъчно. Свят ми се зави докато го изгледам :)
Първите бройки вече пътуват към България :)
7-цата ще я очаквам чак към февруари. Изпуснах си коледният подарък. А толкова много ми се искаше.... :) :) :)
 

DANNY

Редовен Потребител
Тези дни се очаква да влязат и първите 360 градусови камери в България :)
Използвайте навигацията, която се намира в горният ляв ъгъл на екрана /кръгчето с 4-те посоки/ за да разберете как снима и как се вижда заснетият материал.
Тази китайска фирма все повече печели популярност и все повече ме изненадва. За 2 години извади 4-5 различни модела камери. ...а аз за това време си купих 2 от тях и съм на път към 3 ....ако не и 4-та :)
Съотношение, цена-качество= 6+
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Използвайте навигацията, която се намира в горният ляв ъгъл на екрана /кръгчето с 4-те посоки/ за да разберете как снима и как се вижда заснетият материал.


Може и дЕректно с ръчичка по екрана да дърпаш.. С пръстче ако си с тъч. Дани туй нещо в каква резолюция макс може да го снима качествено ?
 

DANNY

Редовен Потребител
Може и дЕректно с ръчичка по екрана да дърпаш.. С пръстче ако си с тъч. Дани туй нещо в каква резолюция макс може да го снима качествено ?

Краткият отговор е 2К
Подробности тук на официалната страница:
http://sjcamhd.com/sjcam-sj360/
...а тук за България се очаква да се появи в най-близко време:
http://www.sjcam-bg.com/sj4000-produkti
Това е сайта на официалният представител за България. Пак повтарям, китайците правят ментета, които са 1 към 1 на външен вид, но с значително по-лоши технически параметри. Сайта, който аз показвам е тестван и проверен 4 пъти лично от мен. И не бих рискувал да купя от някъде другаде нещо, което ще е с 20-30 лева по-евтино, но няма дори и да се доближава до параметрите на SJCAM
 

DANNY

Редовен Потребител
За тези, които се заинтересуваха от камерите SJCAM модела SJ 7 Star /4k РЕАЛНО/ искам да ви информирам, че след дълго чакане, предварителното записване започна. :)
Записването може да се направи на страницата на официалният представител за България:
http://www.sjcam-bg.com/sj7-star-sj360-preorder
Предупреждавам, че ГАРАНТИРАНО това е официалната страница на официалният представител. Има още няколко страници за "същите" камери но са с негарантиран произход ....и да не се изненадате ако имате проблем в случай на рекламация. :) Все пак това е камерата която е най-много копирана и с най-многото произведени ментета. :)

Днес попаднах на един сравнителен клип който е доста показателен за качеството на снимане.
Сравняват се GoPro HERO5 Black и 2-те най-качествените камери масово производство. SJCAM ,според мен, е безспорният победител ;)
Убедете се сами!

 

DANNY

Редовен Потребител
Казвам направо, ОТ 360 градусовата камера съм разочарован. Тя е само за открити пространства /туризъм/. На закрито изкривяването е много голямо. :(
Но от sj 7 star съм силно впечатлен. Камерата е в свободна продажба едва от месец февруари и все още софтуера и е непълен. Така бе и с предходните два модела, които бях купил веднага след като SJCAM ги бяха пуснали в продажба, SJ 4000 WIFI и SJ 5000 X Elite. Софтуера се развиваше във времето и камерите ставаха с все повече опции и екстри. Появяваха се бъгово, но се изчистваха бързо от компанията производител. SJCAM имат много сериозна поддръжка на софтуера. Което е страхотно за един производител. Имат форум на няколко езика в който всеки клиент може да споделя впечатленията си, да дава своите мнения и забележки. Съответно и компанията реагира на всички установени бъгове и веднага се захваща с отстраняването им.
Това е линк към страницата от където бързо се тегли последния актуален софтуер и веднага може да ъпнете камерата си. http://sjcamhd.com/firmware/ като на повечето модели пишат какво точно е поправено в съответният софтуер. ...или какво остава за бъдещи поправки.
Понеже следя и тяхната ФБ страница, там не прекъснато информират за очакваните подобрения при новите модели.
....Но да се върнем на най-новият им модел :) SJ 7 Star! Няма да коментирам как снима :) ще пусна само един кратък видео тест, който заснех вчера в мол България. Видеото е в максималната резолюция за модела, 4К 25p/s. Снимано е от ръка. Ако някой се е заинтересувал по-сериозно от камерата, хубаво би било да го изгледа на монитор или телевизор, който може да поддържа 4К за да види и усети пълното качество на картината. Аз лично съм впечатлен ;)

 

DANNY

Редовен Потребител
Подаръкът ми за рожденият ми ден :)

DSC03158.JPG

....и един кратък клип в 4К показващ възможностите на камерата :)

 

dberov

Редовен Потребител
@DANNY, опитах се да ти пиша на лични но настройките са забранили тази опция затова ти пиша тук.
Понеже ме заинтригува с тази камера почетох за нея но имам към теб един въпрос.
В менюто има опция CAR MODE за автоматично включване и изключване на камерата при подаване на напрежение към нея но никъде не можах да намеря има ли възможност да се настрои да работи като dash cam и да прави loop recording, тоест когато се напълни картата да трие стария запис и да започне да прави нов а не да се прави това ръчно и също може ли да се настрои да не снима цял запис а да накъсва записа на малки клипчета от по 1, 3, 5 минути.
Благодаря предварително.
 

DANNY

Редовен Потребител
Здравей колега, не разбрах, аз ли съм прецакал нещо с настройките или настройките на форума забраняват писането на лични съобщения?! :wall: Извинявам се за тъпото питане, но предполагам знаете, че вече рядко влизам тук след като си продадох пушката и не съм наясно с промените.
Но направо на въпроса... Всички камери, които съм имал на SJCAM могат да се използват като видео регистратори в коли. Имат опция за това. Дори може да си вкараш и регистрационният номер на возилото. НО определено е грехота тази 4К камера- SJ 7 Star да се използва за целта. През изминалият месец снимах с нея над 200 Gb видео и мога да кажа, че абсолютно съизмерима с GoPro-то Отстъпва единствено с това, че звукът е моно. Матрицата и процесора са по-нови модели от тези на гопрото. Дизайнът й е хиляди пъти по-добър от на г.п. ...така, че :) Вземи някой от по-евтините модели на марката, а и така ще пестиш размера на файловете. На мен сега с тази SJ 7Star, 2 минутен клип в 4К ми е над 800мб :wall:

Вземи тази за видео регистратор:
http://www.sjcam-bg.com/sj4000-produkti/3-sj4000-wifi-175#fwgallerytop
Цената и е напълно приемлива, а и не снима лошо.
Ето едно видео, което съм правил с нея:

 
Последна промяна:

nelsky

Редовен Потребител
Ползвам SJ4000 без WiFi за видеорегистратор. Включва се като запаля колата, има опция за определяне дължината на отделните клипове и автоматично изтрива най-старите записи. Не е в мен в момента за да разгледам менютата, но колегата е прав- ако ще е за регистратор, няма смисъл да се купува най-добрия модел, моята прави много качествени клипове. Мисля, че 32 гб карта ползвам и записва към 5 часа.
 

lynx

Редовен Потребител
Аз съм леко в шах, малко съм разочарован.
Защо чайничетата са направили уред, който записва ултра, мега, гига качествена картина, НО с моно звук :confused:
Бих направил някакъв компромис с картината, за сметка на двуканалния звук.
Но всеки си има някакви минимални изисквания, аз не съм критерий.
 

DANNY

Редовен Потребител
Рачо, аз разсъждавам точно по обратният начин :) Аз не искам компромис с картината. 99,9% от клиповете които се снимат с този вид камери са със средна дължина на записа по 15 секунди и после се режат и слепват в един, да кажем "голям" клип. Като върху този клип се наслагва музика. Аз дори заглушавам звукът идващ от камерата. Винаги има някой, който да каже някоя простотия дето не е на място.
Пример:
Обърни внимание на клип който ти пускам отдолу от 11,45мин до 12,10мин!
Разхождаме се в средновековна градина, която съм виждал само по картичките. Минаваме край красив замък от 16-ти век, който прилича повече на декор от филм, а разговора който съм заглушил се води за слабите оценки на Калоян по математика. :) :) :)

 

dberov

Редовен Потребител
Здравей колега, не разбрах, аз ли съм прецакал нещо с настройките или настройките на форума забраняват писането на лични съобщения?!
Здравей, явно си пипнал нещо по настройките си и затова не може да се пише на лични.
Благодаря за информацията и съвета, наистина не си струва да взимам най новия модел понеже ще се ползва за dash cam.
Само още един въпрос, ако обичаш би ли измерил външния диаметър на обектива понеже това също го няма в характеристиките а ще си купуван и CPL Filter да премахва отблясъците от стъклото и искам да зная дали ще пасне. Мисля че мерихме на един приятел и беше 20мм но искам да съм на 100% сигурен.

2017-04-26_100601.jpg
 

DANNY

Редовен Потребител
В момента разполагам само с два от моделите SJ 5000+ Elite и SJ 7 Star. Модела SJ 4000 WiFi го продадох още преди 2 години. Нека колегата, който писа по-нагоре и каза, че снима с такъв да ти каже диаметъра на обектива.

едит:
Сега се сещам за още нещо неприятно. Най евтиният модел SJ 4000 WiFi е с много лош звук. Почти го няма. Освен ако не са го оправили с някой ъпдейт след като я продадох.

п.с.
Компромисен вариант между цена и качество е SJ 5000+ Elite
 

dberov

Редовен Потребител
Звукът не ме бърка, няма да правя интервю с камерата :)
А за диаметъра мисля че на всички модели е еднакъв.
Ето това са филтрите но няма информация за диаметъра на обектива или вътрешния диаметър на филтъра.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=sjcam+cpl+filter&_blrs=spell_check
 

DANNY

Редовен Потребител
Диаметрите може и да са различни. Всеки модел на марката е с различна матрица с различна оптика с различен брой лещи. Някои са на Панасоник, някои са на Сони, а някои са собствено тяхно производство. Възможни са разлики. По-късно ще ти дам тези размери с които аз разполагам.
Звук ти трябва за видео регистратор за кола! Обикновено в държави в които видео регистратора се смята за доказателство в съда към дадено произшествие се предоставя и звука от купето на колата. ...нещо като "черната кутия" в самолетите. ...но пък тук в България може само да си го гледаш без да го използваш в съда :(
Преценката си е твоя и зависи дали ще я използваш само за видео регистратор или ще я използваш и за заснемане на видео. Спортните камери се оказаха много подходящи за пътуване. Малки са по размер в сравнение с една обикновена камера. Леки са, а имат страхотен ъгъл на снимане. Показват огромна част от пейзажа, който не може да видиш с обикновена камера. Аз имам и обикновена камера Канон, но спортната ми е много по-удобна за ползване. Даже се замислям дали да не продам Канона. ;)
 

dberov

Редовен Потребител
Това за различните лещи не го знаех, то затова се обърнах към теб понеже следя темата и видях че във времето са минали няколко камери през теб. Ще очаквам външните размери на обективите на тези камери които имаш и отново благодаря за инфото.
 
Нагоре