Фотоапарати и мобилни телефони

sts1969

Редовен Потребител
Анди, моят съвет е: лаптоп Леново -ДА, GSM Леново- НЕ ... НИКОГА!!! Това ми е мнението изградено през последните 1-2 години от потърпевшите около мен. Станал съм свидетел на многократното връщане за ремонт на телефони Леново на 3 мой приятели, то какво ли не беше ...неработещо Уай-фи, при пътуване с кола и преминава от клетка в клетка, не може да прехвърли към новата клетка и иска рестарт. Да не изброявам че може някой луд фен на марката да се засегне. :wall:
 
Последна промяна:

methaa

Редовен Потребител
Аз пък ще кажа точно обратното - само Леново :D Вече три Леново съм сменил и имам преки наблюдения върху още два телефона. Ако се чудиш между тези модели, то твърдо заставам зад Lenovo P70, за другите не мога да кажа нищо :sorry:
А и да не забравяме че "Батерията на Lenovo P70 е с капацитет от цели 4000 mAh".
 

hristoss

Редовен Потребител
ФТКС
Пет Lenovo има в семейството ми 3 ги ръчкам 2 години другите 2 ги наблюдавам половин година досега не съм имал никакви проблеми.
 

methaa

Редовен Потребител
"луд фен на марката" :D:D:D теб съм те признал за мазохист още от времето когато стреляше на 100+ метра с АТ-то. :p:cheers:
По-скоро това което предлагат за тези пари няма друга алтернатива с гаранция в града в който живея.
Ама следващия ще е нексус :yes:
 

petkof

Редовен Потребител
Аз пък ще кажа точно обратното - само Леново :D Вече три Леново съм сменил и имам преки наблюдения върху още два телефона. Ако се чудиш между тези модели, то твърдо заставам зад Lenovo P70, за другите не мога да кажа нищо :sorry:
А и да не забравяме че "Батерията на Lenovo P70 е с капацитет от цели 4000 mAh".
От китайските марки Леновото се очертава като най-добра и същевременно превъзхожда доста други световни марки.Заради това и аз минах на Леново и даже ползвам точно Lenovo P70-А.Много съм доволен от него.Наскоро мои познати също си смениха телефоните с Леново след като не бяха доволни от други марки и още не съм чул някой да се оплаче.
 

Карлсон

Потребител
Andi, хвърли едно око и на Huawei, аз съм с P8 и съм много доволен...:) Ако го имаш като възможност, де...
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
За тия пари може и ЛГ Г3 да ти дадат, ако си поискаш......
 

andi

Редовен Потребител
Andi, хвърли едно око и на Huawei, аз съм с P8 и съм много доволен...:) Ако го имаш като възможност, де...
P8 lite е за тези пари и казаха , че е по слабо , другото което похвалиха е MEIZU M2 NOTE , но оператора предлага само М1.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
От китайските марки не е най доброто. В момента водеща производителност държи Мi5 на Xiaomi. Още един глас от мене за P70-ката. Леново за много добра марка, и вече имат представителство и сервизна поддръжка в БГ.
 

DANNY

Редовен Потребител
Едно видео, което заснех тази сутрин с "менте" екшън камерата SJCAM 5000X Elite. :)
Интересно, видеото е заснето в 4К а Youtube го възпроизвежда само като HD в 1080p :( При ъплолда може и да е имало някаква отметка която е трябвало да сложа, а аз не съм я забелязал. До сега просто не бях снимал и качвал 4К
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Много добра импресия.
Постарал си се да покажеш хубавите качества на камерата.
Снимал си много професионално, но изглежда като рекламен клип на самата камера.
Не всеки би могъл със същата камера да постигне такъв резултат без необходимите познания.
Снимал си с трипод, старателно си подбирал сцените и посоката на снимане. Много внимателно придвижваш камерата по кадъра, а повечето от сцените са статични. Постарал си се да не снимаш срещу светлината.
Аз лично бих искал да видя и лошите страни на камерата.
Провокирай я. Насочи я срещу светлината.
Имаш такъв кадър в дясно от аквариума на 7:57 - 8:13 и на 7:43 - 7:46 сградите в далечината, когато вече по-голямата част от кадъра е в по-тъмната част на терасата.
Бих искал да видя как работи и дали работи стабилизацията.
Вземи камерата в ръка, походи с нея, затичай се, слез и изкачи няколко стълби с ускорен ход.
Тогава ревюто би било по-пълно и по-полезно.
Иначе клипът е жесток. Качеството също. Харесва ми.
Откъде я купи? В предния ти пост видях цената и тук в БГ.
В aliexpress я гледам 120-140$ зависи от комплектовката, с безплатна доставка.
Преди се заглеждах в SJ4000 и
Xiaomi Yi

Сега при наличието на SJCAM 5000X Elite, покупката на горните модели се обезсмисля.
Един приятел има Ксиаомито, но с липсата на стабилизация е досадно.
 

DANNY

Редовен Потребител
Бай Иване, не съм снимал от триножник, а от ръка. :) Наистина кадрите умишлено са статични. На-голямото изместване /от ръка/ е изместването от пейзажа на Витоша към терасата на бара. Камерата, както и повечето подобни които снимат с голям ъгал 170- 140 градуса вкарват много светлина в обектива и светлите част от картината ги изяждат. И с тази е така. Дори сега като я сравнявам с SJ4000+ по този показател е по-кофти.
Ето още един клип, който бях заснел миналата година, когато си купих SJ4000+. Сега нарочно снимах на същото място за да видя разликите между двете.


Това е официалният представител за България:
http://www.sjcam-bg.com/
....много свястно момче ;)
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Това е официалният представител за България:
http://www.sjcam-bg.com/
....много свястно момче
Докато си писал, разговарях с него. Ясен или Явор се казва.
Всеки момент очакват да пристигнат поръчани и произведени по тяхна заявка и задание камери, брандирани с тяхно име ( собствен бранд ).
На вид същите, произведени пак от братята китайци. Ще има всички екстри и възможности на SJCAM 5000X Elite, но ще е с новата матрица на Sony IMX206CQC с формат 1/2,3 инча(7,77 мм по диагонал) - 16,35 Мп.
На мой въпрос дали ще има блутут и дистанционно, отговори, че чипът поддържа функциите, но за сега като опция не е предвидено.
Каза още, че и цената ще е убийствено ниска. Около 200 лв.
 

DANNY

Редовен Потребител

Аз също съм мислил различни варианти за доставка и съм се блазнил от по-ниски цени.
SJCAM са едни от най-успешните ментета. Дори вече не говорим за менте, а за сериозно развитие на една китайска компания, която се налага в световен мащаб с огромно производство на продукта с идеална цена в съотношението цена/качество.
Затова и китайците правят техни ментета. Менте на ментето. :)
Преди да си поръчама първата камера SJ4000+ изгледах МНОГО ревюта. Ревюта на това, как снима камерата и с какво се различават ментетата от оригиналната SJCAM.
Мога да напиша книга по темата. :)
Ето тук има много клипове на темата:
https://www.youtube.com/results?search_query=sjcam+fake+vs+original+
Накрая реших, че вече съм научил достатъчно и сметнах, че е по-сигурно сам да проверя оригиналността на камерата и да мога сам да я тествам. За целта ми трябваше избор от камери. Избор на едно място от камери в България няма но затова пък Еконт ти дава опцията "преглед и тест"
Белезите по които може да се различи ментето от оригинала са много. Но има един много важен, а той е- фърмуера.
Оказва се, че на менте камера ако сложиш фърмуер който е от оригиналната страница на SJCAM бутоните на менте камерата променят своите функции. Т.е. екшън бутона става бутон за WIFI и т.н. Което след това ще те побърка. Да не говорим, че едно менте няма да знаеш в кой гараж е правено и от къде може да си изтеглиш старият софтуер за да я върнеш отново към нормална работа.
Когато си поръчах камерата направо поисках момчето да ми сложи последният софтуер. Той се съгласи веднага. Дори ми изпрати и снимки. Естествено това бе проверено на място при получаването. :)
Другото нещо по което може да провериш продукта дали е менте или оригинал е скрч кода върху опаковката на кутията. Има го при всички оригинални продукти на фирмата. Изтриваш боята и се показва многоцифрен код, който въвеждаш в официалната страница на SJCAM и на момента те ти потвърждават дали е оригинал или менте. Пробвал съм с подмяна на една цифра или буква от оригиналният код, който съм имал и веднага ми изписа, че вашият продукт е FAKE /менте/.
....та така и стигнах до решението да купя от България. Пратката да ми бъде изпратена по Еконт до офис с опция "преглед и тест". И понеже редовно работя с Еконт и момчетата ме познават от години не бе проблем да проверим кода веднага на момента в страницата на производителя. А тази проверка по принцип може и да се направи и през смарфон.
Затова и предпочетох доставка от България а не от Китай. Може да е малко по-скъпо, но пък можеше да ми и спести доста неприятности :) ....а и много от покупките, ги искам сега на момента а не да ги чакам месец или два.

p.s.
Бай Иван питаше за стабилизацията, как работи.... За нея също има много тестови клипове в мрежата. Трябва да кажем, че стабилизацията освен, че е хардуерна тя е и софтуерна. Хубавото на фирмата SJCAM е, че те непрекъснато подобряват своя софтуер. Съответно се появяват и нови функции. Някои са по-добри други са спорни.
Искам да покажа едно видео заснето с различен софтуер качен на една и съща камера. В това видео много добре се вижда, каква е разликата и какво е подобрението при стабилизацията само с промяната на софтуера на камерата. А софтуера показан във видео клипа вече е стар.
 
Последна промяна:

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Ето тук малко хитринки. Разгледайте канала на тоя пич. Има доста неща, които могат да се измайсрорят лесно.
 

DANNY

Редовен Потребител
Благодаря!
Определено ще му отделя нужното внимание :) Някои неща и аз съм решил да направя и на първо време ще е дръжка с външна стабилизация
А ето и запис на част от видеото вече в 4К ;) ....С джокер "звъни на приятел" мисля, че решихме проблема. Умишлено оставих истинският звук от камерата. На старите модели звукът бе убийствено тих. Направо нищо не се чуваше. Сега благодарение на нашият представите за България този проблем е решен много добре само с вграждането на един кодък към софтуера. :)
При 4К лошото е, че освен, че трябва да подбереш високото качество от менюто на клипа, все още мониторите на компютрите, а и повечето ни телевизори не поддържат 4k и не може да се види пълното качеството на картинката. Аз забелязвам доста голяма разлика, когато го гледам лаптопа /Леново т420/ и на телевизора, който е 4к
 

shti

Новодошъл
Анди, моят съвет е: лаптоп Леново -ДА, GSM Леново- НЕ ... НИКОГА!!! Това ми е мнението изградено през последните 1-2 години от потърпевшите около мен. Станал съм свидетел на многократното връщане за ремонт на телефони Леново на 3 мой приятели, то какво ли не беше ...неработещо Уай-фи, при пътуване с кола и преминава от клетка в клетка, не може да прехвърли към новата клетка и иска рестарт. Да не изброявам че може някой луд фен на марката да се засегне. :wall:
Не съм голям привържаник на марката, но имам наблюдения върху нея. И при лаптопите има проблеми, както и при телефоните, но процентно не са повече от другите марки. При телефоните специално проблемни са тези от ниския ценови клас, но да не забравяме, че Samsung за това спряха да произвеждат телефани под 300 лв. Последните такива бяха трагедия. А за култовите модели на Sony, какво ще кажете? Особено М4 aqua е направо трагедия. И все пак, няма марка която да не се разваля!
 
Нагоре