Тактически фенери и лазерни прицели

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Болтчетата, които държат двете полу-осмици са доста дълги, а от там и диаметрите на двата полу-кръга се променят според нуждите.
 
A

Anonymous

Гост
След като си я видял на живо, според теб става ли за закрепване както каза фатален - за резервоара на пушката?

Вчера си купих едно фенерче - китайско за 15 лева, със диод, и снощи го пробвах от терасата. Струва ми се, че може и да стане за нашите цели - до 50 м., но може и да се заблуждавам. Всъщност на нас не ни трябва някаква супер силна светлина, а просто да се вижда мишената. Плюс според мен е, че е с батерии ААА, понеже тези специалните струват майка си и баща си. Фенерчето, обаче, е по-дебело от 25 мм, и стойките за оптика не стават за него.
 

cdman

Администратор
Стойката е удобна да върши си работа защото посредата просто има винт с който може да се регулира разстоянието - а и самата осмица е "плаваща" може да се разтегне до подходящите размери - довечера като се прибера ще пробвам да монтирам фенерчето което имам и да пусна снимки.
 

cdman

Администратор
Ето и обещаните снимки на скобата която държи фенера - самото закрепване направих на пластмасовата капачка на резервоара
 

Attachments

  • fener-s200-1.jpg
    fener-s200-1.jpg
    501.6 KB · Прегледи: 546
  • fener-s200-2.jpg
    fener-s200-2.jpg
    577.8 KB · Прегледи: 521

st_beer

Редовен Потребител
Ето нещо интересно на което попаднах. http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.2394 Ако се поръчат от тези платки. Всички биташки фенерчета които продават търговците за по 7-15 лв ще грейнат прекрасно. Гарантирам за това си мнение и в ефекта който ще получите понеже съм го изпробвал и зная какъв е ефекта. Бях сложил и снимки по назад в постовете си на резултата които изтрих когато бях ядосан. Ако някой има интерес ще ги възстановя не ми е проблем.
За да избегна надиране на цилиндъра от скобата за фенера и сложих едни самозалепващи уплътнения за врати и прозорци продават ги на метър и
са пореста много нежна гума. Само че е като маркуче и се отцепва едната част за да стана по тънка. Ето снимка на уплътнението и на скобата как се е получило:
Това е уплътнението преди да го отцепя и залепя:

Това е стойката с вече залепеното на него уплътнение:
 

st_beer

Редовен Потребител
След всички опити да направя стабилно закрепване на фенера с купешката скоба от магазина така и все нещо не ми се харесваше. В крайна сметка си направих сам такава скоба според самия фенер и според размера на цилиндъра. От купешките стойки ползвах само тия страничните с които се затяга самата скоба. След като огънах и направих скобата според моите изисквания я обработих с шкурка обрах всички ръбове. После си я оксидирах в домашни условия както ми е показвал тъста.На цилиндъра нахлузих термо шлаух който бях взимал преди време и като че ли беше за там. Направо си заспа на цилиндъра без да има нужда да се натопли за свиване застана си супер изпънато и плътно а и неговата роля е да пази от наранявания на оксидацията на цилиндъра. Ето в крайна сметка какво се получи:

Желая успех на всеки който се захване и дано съм бил полезен на някой с идея или съвет.
 

andi

Редовен Потребител
моя фенер е сравнително дълъг и тежък , некстор , и стоика некстор за цев 12 кал . купих още една такава за 10 лв и сега с 2 е бетон - нито отката , нито драките ме бъркат . на въздушната го монтирам само с едната -щото съм мързелив :goodbye:
 

Беселин

Потребител
Попадал съм на този сайт и доколкото си спомням, някой беше споменал, че доставката е безплатна.
ОБАЧЕ аз незнам езика добре, незнам как да поръчам, как става плащането и т.н.
Този, който е казал, че невежеството е блажанство е много много далеч от истината.
 

VъL4o

Потребител
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14450
Аз си купих като този има и зум и лупа -15W! на 50метра ,измерени е перфектно!!! за 15лв +3те алкални батерии е невероятен. ^-^в МСАто е към 30лв мисля .
Само че моя е с 3- батерии не с една както в този сайт.
 

Loki

Потребител
...И понеже съм дебелоглав, днес си взех фенер FENIX TK 11+ тактически спусък + 2акумулаторни батерии 18650- 2400mAh + зарядно за тях, на обща стойност 215лв.
http://www.fenixlight.com/viewnproduct.asp?id=67

В комлекта са включени резервни О-пръстени, оранжева гумичка за ключето, верижка за носене и калъф за колан. Мощността е 285лумена с бат 18650 и 240лум с 2 бат 123А. Режимите са 2- силен и икономичен. Рефлектора е гладък за по-концентриран сноп, на 50-80м прави мишената слънце. Има и гаранция.
Купих го от магазин Дифенс в Сф, които са и официален вносител. Феникслайт е изцяло китайска фирма, произвеждаща за щатския пазар и армия, а напоследък и за много други страни.
Това е втория ми фенер на Феникс, първия е по-малък- LD 10- 120 lum, с 6 режима и батерия ААА;
имам го от 1год и съм мн доволен, не слиза от колана ми :)

За мен инвестицията си зслужава, тъй като фенера ще има и други приложения освен да седи на пушката и да се ползва 1 път в год за НФТ.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
A понеже и аз съм доста твърдоглав си взех фенер за 5 лв оказа се, че ще става за стрелба до 50-на метра(че и повече според мен), и то в момента е с неговите си батерии които са някакви измислени но свети доста добре и без да го знам колко лумена ли гумена ли е там ;) работи с 3 батерии ААА сега ще му купя едни Дюрасел и съм сигурен че ще грейне и по-добре. За стойка тип направи си сам :D, с подръчни средства - един излишен монтаж с едно дървено трупче на което ако му направя един радиус като този на фенера ще заспи идеално.
 

Attachments

  • fener.JPG
    fener.JPG
    583.2 KB · Прегледи: 579

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
valens1968 написа:
Аз пък преди малко си поръчах това:http://cgi.ebay.com/300-Lumens-CREE-Led-5w-Flashlight-SA7-Torch-Holster_W0QQitemZ160410885743QQcmdZViewItemQQptZUS_Flashlights?hash=item25593bde6f

Като пристигне ще пиша дали върши работа :cheers:

Пристигна ми фенерчето. Малко след дъжд качулка, ама нищо заслужава си чакането. Свети много добре 300 лумена за 17.81лв без батериите. Аз доволен :yahoo:
 
A

Anonymous

Гост
Да ти е честита придобивката. Трябва да зняеш, че китайчетата послъгват много. Едва ли фенерчето е 300 лумена и едва ли е 5w. Светодиодите в този корпус са максимум 240 лум. Но това да не те притеснява. Купи му акумолаторна батерия 18650, ползвам такива за предпочитане са пред ААА батериите. Преди време си купих фенерче с 12w светодиод 900 лумена, оказа се че работи на 4w и определено не е 900 лумена.
 

Беселин

Потребител
Колеги може ли, някой да ми препоръча заместител на оригиналната ксенонова крушка по точно на целия модул на фенерче NEXTORCH T6.Под заместител имам предвид CREE модул.Просто съм разочарован от цената и времето, което издържат продаваните на нашия пазар ксенонови крушки.10-15лв а светят не няколко часа, а минути и ми се иска да си сложа подходящ диоден модул.
 

st_beer

Редовен Потребител
Предполагам модула ти е такъв :
200991616371426264.jpg

Вземаш от един фенер с такъв диод който искаш платката с диода и я присаждаш на твоя модул.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3257
Правил съм го става. Набутването е още един фенер който ще остане не работещ.

ПП ако си готов да се разделиш с повече пари има и направо такъв готов модул:
http://www.izgodnobg.com/ceni/232992-LE ... h-V30F.php
 
A

Anonymous

Гост
Много зависи от светодиода, CREE R2 не светят слабо. А за тези с SST-50 или SST-90 на luminus не подлежат на коментар, но и цената им също.
 
Нагоре