Състезание с пневматичен пистолет

DANNY

Редовен Потребител
milen.m написа:
Резултатът на Бай Ачо е впечатляващ, аз постигам такъв, но с две ръце (но пък и моят пистолет не е състезателен). Все пак до следващото състезание има доста време...

А ми човека тренира и то яко ;)
Мисля, че някъде бяхме писъли за тренировки с ютия.......
......е той е намерил поне по-естетичен начин ;) ;) ;)

 
A

Anonymous

Гост
Днес, след доста обикаляне на оръжейните магазини по центъра, намерих в един от картонените мишени на хатсан (продадоха ми ги на двойна цена - 10 ст., вместо 5, както съм ги виждал другаде, ама карай). Ще стрелям 10 пъти в една, ще я снимам и ще я пусна тук. Картонената мишена се разкъсва в много по-малка степен, дупките са очертават по-добре, и дори при попадения, които се допират, ясно се вижда бройката и мястото им. Това съответно води до по-добро отчитане на резултата. Иначе тази мишена на Бай Ачо от последната среща в Узана, си е било чисто гадаене за резултата :) (нищо лошо не искам да кажа, точките може и да са били повече, отколкото са отчени). Мисълта ми е, че ако имаше двама човека с такава мишена като неговата, щеше да е невъзможно да се определи победителят.

P.S.
Преди малко пробвах турските мишени. Много зле. Значително по-тънки от китайските (жълти) и от гамо, които са от най-дебел картон и съответно най-добри. Въпреки всичко е по-добре от обикновените хартиени, разпечатани на принтер. Донякъде проблемът е и от моя пистолет, който дава около 97 м/с.
 

delpx

Потребител
Да попитам има ли право при стрелбата с пистолет да се използват такива опори ?

022061092.jpg
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
А и се съмнявам дали ще можеш да го "вкараш" в кутията :yes:
При пистолетите, доколкото знам едно от условията е да може пистолета да се побере в кутия с конкретни размери. Не го ли натикаш вътре :redcard:
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Проект за състезание само за пневматичен пистолет

Почитателите на стрелбата с пневматичен пистолет сред нас нямат и дузина, а участието в състезанията 10+40 ни отнема до 45 минути на човек. Вероятно това са причините всички състезания с пистолет досега да се съвместяват със състезанията по ФТ и да не е провеждано състезание само за пневматичен пистолет. Видях в този факт организационно предизвикателство и предлагам на вниманието на колегите запалени по пистолетите този проект за състезание само с пневматичен пистолет с максимален капацитет 12 участници:
Първи кръг: Прецизна стрелба - 10м стандартна мишена, упражнение 10+60.
- 11.00: старт първа смяна /6 коридора/. Брутно стрелково време: 60 минути.
- 12.00: старт втора смяна /6 коридора/.
- 13.00 - 13.45: обяд, обработка на резултатите.
- 13.45: обявяване на резултатите от прецизната стрелба. Първите шест в класирането преминават във втори кръг. Всички класирали се изчакват в съседно помещение и влизат един по един в залата за участие във втори кръг. Отпадналите от участие могат да останат в залата като зрители.
Втори кръг: Бърза стрелба с пневматичен пистолет. Старт: 14.00. Трасе в стил "обучение на специални агенти" с 30 последователно появяващи се цели. На пода в залата има очертан маршрут за придвижване с 5 стрелкови позиции. Заставате на позиция 1, зареждате чашка и казвате: "Готов". Пред вас се появява за 3 секунди този силует:

Стреляте по гръдната мишена, която си е стандартната пистолетна мишена. После пак зареждате и така - три мишени от първа позиция. Придвижвате се до следващата и пак така. 5 позиции по 3 мишени - 15 изстрела. После се връщате на първа позиция и стартирате второ минаване на трасето. Този път "терористите" ще бъдат с бронежилетки - стреляте само в главите. Отчетите са само от 6 до 10 т. Пускате и вторите 15 изстрела. Тръгвате със съдийстващия по трасето. Отчитате заедно точките, съдийстващият ги записва в протокола ви и загражда попаденията с флумастер. И така - докато минат шестимата участници във втори кръг.
Всички цели ще се появяват на дистанция 10м от вас - т.е. няма да е нужна корекция в прицела. При бързата стрелба ще можете да стреляте с две ръце. Ще има и позиции за стрелба от коляно. Мащабност на стрелбата - съответства на реална дистанция 27.5м.
Брутно време за минаване на един участник в този кръг /заедно с отчитането/ - 20 мин, 6 участника - 2 часа.
- 16.00 - край на стрелбите.
- 16.15 - обявяване на резултатите от бързата стрелба и излъчване на комплексния победител в общото класиране от двата кръга след общо 90 зачетни изстрела на състезател.
Ако притежавате пневматичен пистолет и бихте пътували до Велико Търново за да участвате в такова състезание /в закрито стрелбище/ - споделете с пост :yes:.
 

FreeMan

Редовен Потребител
Наистина за пистолет само - не знам дали ще се съберат и половин дузина... :(
Иначе звучи много интересно.

А защо не се съчетае и с нещо с пушки, за да има по-голяма посещаемост, а и другите да са щастливи.
Търново не е близо, но за нещо от сутрин до вечер ще си заслужава според мен :cheers:

ПС Аз предлагам да има отделен кръг и за стрелба по 6 мишени за 5 секунди. За хора с CO2 пистолети ще е изключително забавление.
 

Andy Iron

Потребител
FreeMan написа:
ПС Аз предлагам да има отделен кръг и за стрелба по 6 мишени за 5 секунди. За хора с CO2 пистолети ще е изключително забавление.
Е тук отидохме вече в динамичната стрелба. Направо да вземаме ГЛОК-овете и да го правим по правилата на IPSC.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Ей Пламене само кажи някаква ориентировъчна дата да можем да си видим графика и как ще сме с времето, пък аз май съм почти сигурен ;) ;) и аз съм за, да се съчетае с пушките, но и само за пистолет пак става доста атрактивно звучи състезанието :cheers:
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Ясно си личи от посланието на човека нагърбил се да осъществи това начинание, че е насочено изцяло и единствено към пистолет.
Пожеланията за участие и на пушки е неуместно според мен.
Познавам Пламен и съм знам, че ако може и пушки да участват ще го е предложил на момента. А от написаното си личи, че масовото участие не е приоритет на организатора, а по-скоро нещо ново по отношение на въздушните пистолети. Направи ми впечатление броя участващи 12 човека. Което е ясен показател за капацитета на залата и какво състезание може да се проведе там.
Поздравления за идеята на Архитекта, отново нещо ново на хоризонта.
Човек на предизвикателството. :cheers: :bravo: :cheers:
 

niko

Потребител
Re: Проект за състезание само за пневматичен пистолет

Архитекта написа:
Ако притежавате пневматичен пистолет и бихте пътували до Велико Търново за да участвате в такова състезание /в закрито стрелбище/ - споделете с пост :yes:.
Там съм :clap:
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Прегледах постовете: непоколебимост при железните и колебливост при някои от най-запалените ??? . Павката е уцелил отвсякъде :cheers: !
Оги, стига си гледал, ами си купи пищов :rambo:! Пистолетната стрелба е забавно изпитание и тренировка на психика, концентрация и издръжливост.
Празници са, нямаме бърза работа, ще изчакаме и още включвания :yes:.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Първо да се преброим, чак тогава може да се планира старт на инвентарната подготовка /която никак няма да е малка/.
До момента принципно желание за участие потвърдиха:
1. soundmax
2. niko
3. SVIREPY
4. FreeMan
5. Dejmos
6. Архитекта
 

FreeMan

Редовен Потребител
Аз по принцип искам, но трябва да знам датите че програмата за Януари и Февруари е пълна.
Дай някакви дати че да знаем какво да казваме.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
FreeMan написа:
Аз по принцип искам
Това на този етап е достатъчно. Не мога да дам дати за мероприятие, чиято подготовка даже не е започната и няма да бъде започната при недостатъчен брой принципно желаещи да участват :).
 
A

Anonymous

Гост
Принципно и аз съм навит, но ако датите позволяват.

П.П.
...да има отделен кръг и за стрелба по 6 мишени за 5 секунди. За хора с CO2 пистолети...
Сред хората, които се състезават с пистолет, бързострелните СО2 са изключение, ако изобщо ги има.
 
Нагоре