Състезание с пневматичен пистолет

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
септември сме още с ваканционно настроение
С това ваканционно настроение вече ми с повдига ;) не за друго ами тая година почти 2 месеца не платен отпуск ни пуснаха и хич не ми е розово положението, пък и замина цялата платена :( Ако бе всичко нормално щях да съм на 100% ама сега ще видим как ще оправим бюджета ;)
Аз да попитам някой ще остава ли с преспиване ето едно не лошо местенце с добри цени
http://www.hotelsvetagora.com/
ето го и къде се намира http://maps.google.bg/maps?saddr=%D0%9C ... sz=16&z=16

ПП: А от Пловдив -ския регион никой ли няма ако може да ме вземе евентуално да намалим разходите за пътни ?
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Потенциални участници до момента:
1.Злати
2.Божо
3.Любо
4.Симо
5.Милен
6.Дидо
7.Петко
8.Татеос
9.Нико

Надявам се да се включат и още колеги колеги, на една истинска купа й прилича надпревара поне между десетина стрелци :rambo: !
 

FreeMan

Редовен Потребител
От колко часа ще е старта, че не мога да го видя ако е писано някъде.
Имаме 3 часа от София...

Може и аз да дойда, но ще знам със сигурност до седмица преди 13ти.
Ще е добре ако можем да се комбинираме с една кола.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
FreeMan написа:
От колко часа ще е старта
Стартът ще е 11.30-12.00ч. Подробна програма ще публикувам при обявяване на състезанието в раздела "Мероприятия". Ако 10 и повече колеги споделят предварително намерение за участие дотогава - ще пусна темата на 3-ти октомври :) .
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
До момента не виждаме анонси за участие в състезанието от някои колеги с подчертан интерес и постижения в пистолетната стрелба. Чух се с Ачката от Варна, но е на работа уикендите. Моля Niko и Andi Iron, както и други колеги, които следят темата и практикуват пистолетна стрелба да споделят намерение /или невъзможност/ за участие :).
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Включвам се със заключителен пост относно коментираното в последните страници на темата проекто-състезание с пневматичен пистолет:
Поради наскоро започнала организация на есенна Национална среща се доверих на опита и наблюденията си при насрочване на досегашните мои инициативи и без колебание анулирах състезанието. Досега съм се радвал на много добра посещаемост при домакинствата си и важна предпоставка за това е фактът, че винаги много внимателно избирам каледарен прозорец за тяхното насрочване. Благодаря на всички колеги, които проявиха интерес към този нестандартен проект и споделиха предварително намерение за участие :cheers: ! Доверете ми се, че това е правилното решение и ако много сте се наточили за описаната в последните страници яка пистолетна стрелба - не губете надежда, че тя все някога ще се случи. Аз не се отказвам лесно и като нямах късмет с план "А" /самостоятелно пистолетно състезание/, ще активирам план "Б", който е:
Мускетарската формация набра инвентарен потенциал и организационен опит и рано, или късно в следващите състезателни сезони ще проведем двудневно ФТ 2х50. При такова състезание вече ще мога да прикача и този вече готов като инвентар проект. Ще си прежаля единия състезателен ден ФТ и ще реализирам идеята си. При добра продължителност на деня времето ще стигне: по обяд ще започнат участниците само с пистолет, а към 16ч. - тези, които са си минали ФТ трасето. На вечерята - награждаване на победителите в пистолетната надпревара :winner:. Супер яко състезание ще стане: 100 зачетни ФТ + 100 зачетни Пистолет :rambo: :yahoo: !
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Пламене с нетърпение ще очаквам това състезание :cheers: И аз мисля, че така ще е по-добре :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Състезанието беше страхотно, стана голямо шоу на доста високо ниво :)
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
През миналата година опитах да събера мераклии за самостоятелно пистолетно състезание във В.Търново. След доста постове, ЛС и телефонни обаждания потенциалният брой участници за прогнозната дата достигна едва ... 6 :(. Интересът към тази дисциплина по принцип е слаб и според мен причините за това са две: малкият брой пистолетни състезания /вече година и половина не сме стреляли пистолет на национално ниво/ и недостатъчната атрактивност на тези състезания. Подрастващите "стрелят" в онлайн турнири по "Контра страйк", по-порастналите се плющят на пейнтбол и разиграват тактически битки на еърсофт, а ние уж сме любители, а дупчим хартия от 10м в статична поза, което си е чисто спортна и предимно професионално практикувана стрелкова дисциплина.
Та през 2013-та мисля да направя нещо и по двата въпроса:

1. В рамките на двудневната среща през м.май "Купа Балкантрейд" ще организирам пистолетно състезание в две дисциплини: "Прецизна стрелба" и "Престрелка" /описана в мой предходен пост от настоящата тема/. Третата и най-атрактивна от подготвените дисциплини - "Обучение за специални агенти”/бърза стрелба по вдигащи се силуети/ няма да мога да реализирам в Троян поради ангажираност на личните ми ФТ мишени за 50 мишенното ФТ трасе.

2. И за да не останат и тази година неотстреляни тези 30бр. силуети се връщам към идеята за самостоятелно пистолетно състезание Купа "Велико Търново", но на едно ново и надявам се още по-атрактивно ниво:
На това състезание освен че ще приминат курса за "специални агенти", участниците ще се включат и в реална "бойна" мисия по неутрализиране на престъпна група и освобождаване на заложници. Вражески силуети ще се появяват в неизвестна за вас последователност и посока от прозорци и врати на сгради и превозни средства. Ще можете да ги прихванете на прицел само 4 секунди, след което ще се скриват. И освен бързо, ще трябва да стреляте и точно, защото всички противници ще бъдат с бронежилетки и ще падат само при „head shoot”. „Главите” са елипси 40х50мм. Дистанция: 5-6м. Мащаб на декорите и силуетите 1:5. Мащабен еквивалент на „престрелката”: 25-30м.
Вече имам успешно работещи тестови прототипи с дистанционно управление на подвижен силует и отваряща се врата /зад която ще ви атакува противник/:



„Главата” е стоманена и сваля силуета при попадение. При попадение в „бронежилетката” – чашката минава транзит и вие оставате под обстрел.
Проектът предвижда 15 вражески силуета, които ще ви атакуват от 2 сгради и 3 превозни средства. Колкото да ви зарибя ще ви издам само една от тези сцени, в която трима нападатели отвеждат заложници след въоръжен грабеж:

Тази сцена е с размери 85х50см и е една от малките. Най-голямата е 140х70см. Т.е. предстои изработването на внушителен по размери и разход на ръчен труд инвентар. Когато всичко е готово - ще помислим и за дата. А дотогава - упражнявайте се в пистолетна стрелба :rambo: :cheers: !
 

bgbul

Редовен Потребител
Архитекта написа:
През миналата година опитах да събера мераклии за самостоятелно пистолетно състезание във В.Търново. След доста постове, ЛС и телефонни обаждания потенциалният брой участници за прогнозната дата достигна едва ... 6
Евала!
Дано да се получи всичко което си наумил. Проекра изглежда примамлив и прекрасен.
Ще следя с интерес всичко по тези състезания.Браво!
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Доста колеги притежават CO2 пистолети, които стрелят със стоманени топчета. Дисциплините за състезанието в Троян не съдържат метални елементи в инвентара и в това състезание ще може да се участва с CO2 пистолети.
На тази среща ще тествам с CO2 пистолет /понеже не разполагам в момента с такъв/ протопипи на мишените за другите две дисциплини, които съдържат метални елементи. Тогава ще преценя дали ще може и на второто състезание да се участва с такъв пистолет :yes:.
 

Gogo

Потребител
Здравейте, колеги. Няма ли развитие идеята за състезания с пневматични пистолети?
 

dinkata

Редовен Потребител
Има развитие, време няма. А и пистолети не останаха вече....
 
Нагоре