Не четете. Приказвате си това, което си знаете и не четете какво пишат другите.
братушка написа:
А защо трябва да са забележими? Да не тичате да броите точки след всеки един изстрел? Целиш едно и също място и ги вкарваш в една дупка
А корекции на мерника трябва да се правят преди състезание. Тогава всеки ще ползва каквото иска.
Не забравяйте: това е класическа ОЛИМПИЙСКА мишена. Затова е избрана. Олимписките шампиони не се оплакват от нея ...
Защо трябва да са забелижими!!!!!!!!!!!!!!! Казах, че не четете и това само потвърждава. Като чели не написах, че се стреля навън. Колко олимпиади се стреля навън? Нима на олимпиадите не се отчита резултата от попадението след всеки изстрел? За група ли ще се стреля вече, че нещо не разбрах смисъла на "Целиш едно и също място и ги вкарваш в една дупка
". Вярно е че по-лесно се забелязват очертанията на кръговете когато са бели на черен фон, но те са подходящи при олимпийските условия. Затова и олимпийците не се оплакват от тях. За нашите условия, според мен са неудачен избор тези мишени.
milen.m написа:
Аз предпочитам да се запази използваната до момента мишена - олимпийската на 10 метра въздушен пистолет. Аргументът, че не се виждали попаденията не приемам, понеже се предполага, че до започването на състезанието пистолетът е прострелян и стрелецът знае точно къде трябва да му отиват попаденията (в десятката), обратното би било несериозно. Предимството на стандартната олимпийска мишена е, че човек може да сравни резултатите си с тези на професионалните състезатели, и да прецени къде се намира.
Иначе за прострелване на оръжието извън състезанието всеки е свободен да използва каквато мишена намери за добре.
По същите съображения ми се иска и условията ни за състезанията по фийлд таргет с пушка да бъдат максимално близки до международно приетите.
Виждам, че братушка ме е изпреварил, докато пишех, със същата позиция като моята.
Не четете, не четете. Навън времето е променливо и е добре да се знае, кога, къде и как си стрелял всеки изстрел. Хич не ме интересува, кави точно аргументи ще приемеш и кои не. Пистолета е прострелян и ще стреля там, ако се стреля назакрито или условията навън са идеални. Когато усвоиш (ако вече не си) способностите да контролираш атмосферните условия или пък състезанията се правят на закрито, тогава ще приема "...до започването на състезанието пистолетът е прострелян и стрелецът знае точно къде трябва да му отиват попаденията (в десятката)...". "Предимството на стандартната олимпийска мишена е, че човек може да сравни резултатите си с тези на професионалните състезатели, и да прецени къде се намира." - още не знаем къде се намираме, а почнахме да се сравняваме с професионалните състезатели.
Кажете, че харесвате тази мишена, че ви е по-удобна, свикнали сте с нея или пък нещо друго разумно обяснение, щях да се съглася с вас. Ама сега да ми обяснявате, че видиш ли олимпийците стрелят на такива мишени и сега дай и ние да сме с такива, не ви разбирам.
П.П. Колко псувни бях написал в предното си менние, но го затрих без да искам (вероятно за добро). Не бяха груби, но бяха много.
milen.m написа:
Четох пак нашия регламент за стрелба с пневматичен пистолет. За 20 изстрела се дават 15 минути време, за финалните 10 изстрела - 5 минути. Регламентът на олимпиадите е 60 изстрела за 105 минути за мъжете, и 40 изстрела за 75 минути при жените. Това е почти две минути на изстрел, а при нас се получава по-малко от минута, във финала дори половин минута. Макар че засега едва ли някой засича време на нашите състезания, не е ли по-добре да увеличим времето за стрелба - 20 изстрела за 35 минути, и 10 изстрела за 15 минути, което е много близо до олимпийските стандарти.
Не става само с четене, трябва и акъл. При мен може и да липсва, но 10 човека , ако се сътезават (без да включвам финала) по 35 минути = 350 минути, за да е по-разбираемо, разделям на 60 и се получва почти 6 ЧАСА. Като се прибавят и финалите, става мамата си трака.