Състезание по Фт в Асеновград 30.07

djboby

Потребител
Сиси недей мисли за по възрасните, ти си в тази графа до 40 :)
 

kid

Редовен Потребител
ФТКС
Изчакайте ден, два... да дооточним нещата.
:cheers:

Sisi написа:
Тези цифри (40- до40) ... за годините на членовете ли става дума :lol:
А за по-възрастните ... :crazy:

Sisi за килограмите иде реч... в живо тегло ;) ;)
 
A

Anonymous

Гост
Алоооооо-агне 40 кила си е жива уфсъ-няма ли да се позадавим? :cheers: :cheers:
 

DoDo

Потребител
С повечко течности ще го прекарате през гърлата ;) :cheers:
 

dilom08

Редовен Потребител
Имайки предвид развилнялите се спорове относно 16-ки , неограничени и тн., състезанието в Асеновград ще се проведе по следния начин:
1. Ще има клас 16 джаула, клас неограничен и клас ППП, като за всеки клас по отделно ще си има грамоти и медали за 1-во, 2-ро и 3-то място.
2. Освен победителите в съответните класове, ще има и един победител в цялото сътезание. Това ще е този който има най много свалени мишени, без значение с каква пушка стреля- 16-ка, пружинка, или по-мощна. Това е момента в който всички участници мерят майсторството си заедно, а не само в съответните класове в които стрелят. Тук ще се премерят параболи, скоростти, мощностти, оптики и тн. Всичко. И най-вече майсторлъка на участниците.


Така мисля че няма да има за какво да спорим и да се караме. Най- важното е да си изкараме добре и да сме доволни.

Сега малко и относно организацията на мероприятието.
Предвид доста набъбналите разходи по организацията, се налага да има такса за участие. Тя ще е около 10 лв, но не повече., като семействата ще са с една такса. Таксата ще е една и няма значение в колко класа ще участва всеки. Така всеки може да се пробва и в двата класа- 16-ки и неограничен.

На следващия ден след сътезанието ще има подробна сметка на всички разходи описани поединично и на всички пари събрани от таксите.
Ако все пак остане някой лев в повече от това което е отишло по организацията, с всички сресдтва до стотинка ще бъдат купени мишени, който ще могат да се ползват от всички за организирането на сътезания. Това е така защото е доста трудно да събереш 30 или повече мишени налични. Така както се отзоваха коегите предоставили свои мишени за състезанието, така ще бъдат предоставяни и тези при организирането на състезания където и да било- напълно безвъзмездно.

За сега е това.
Пълния регламент на състезанието ще бъде пуснат по късно с всички подробности относно времето на провеждането, часа на започване на 1 кръг, 2-ри кръг, надстрелване при равен брой мишени, време за прострелка и тн.
 

kid

Редовен Потребител
ФТКС
Днес уж по хлад/казвам уж понеже в горичката жегата изобщо не се осеща/ запачнахме да поставяме мишените.
Взе да се получава едно доста интересно трасе...
Снимките са малко "ала-бала" - ама с телефон толкова...
Сега отиваме на плаж, че привечер пак катерене ни чака.
 

Attachments

  • 24072011(001).jpg
    24072011(001).jpg
    335.5 KB · Прегледи: 80
  • 24072011(002).jpg
    24072011(002).jpg
    330.5 KB · Прегледи: 87
  • 24072011(003).jpg
    24072011(003).jpg
    349.6 KB · Прегледи: 67
  • 24072011(004).jpg
    24072011(004).jpg
    339.2 KB · Прегледи: 92
  • 24072011.jpg
    24072011.jpg
    295.7 KB · Прегледи: 80

dilom08

Редовен Потребител
Всичко върви по план. Грамотите са вече налични, утре пристигат и медалите.
Сега малко организационни въпроси:
Състезанието ще се проведе в 2 кръга по 30 мишени, като межу кръговете ще има почивка през която ще бъдат променени позиците за стрелба за да се получат 2 разлинни кръга. Ще се стреля от 10 позиции с по 3 мишени. Цялото трасе ще е в гората на сянка. само мястото за прострелка ще е на открито.
С оглед безопасността всички мишени са подредени в една посока. За да се избегне струпване на участници на определени позиции за стрелба и за по голяма безопасност ще се стреля по двойки, като всяка двойка ще има по 60 мин(+ 5мин за предвижване, клякане, сядане и тн.). да мине трасето. това прави по 1 мин. на мишена за всеки участник, като когато стреля единия другия ще пише попаденията и обратно. Двойките ще се определят с теглене на жребии.
Като тръгне първата двойка ще се изчаква 6 мин. и тогава тръгва втората двойка. така ще избегнем струпването на много хора на една позиция.
При превишаване на времето за стрелба ще има наказателни точки, а при по бързо минаване на трасето ще има бонус точки.
Ще има и една мишена с 10 мм УЗ, която също ще носи бонус точки( това е една патка, която трябва да бъде простреляна в окото).
В крайното класиране при равен брой точки на участниците ще има допълнителни мишени за определяне на победителите.

Носете клипбордове за листите. това е единственото което го няма налично.

И двата кръга ще са в един ден. НАЧАЛО 10-10.30 НА 1 КРЪГ. КАТО МИНАТ ВСИЧКИ КОИТО ИСКАТ ДА СТРЕЛЯТ ЩЕ ИМА ПОЧИВКА И СЛЕД ТОВА ЗАПОЧВА ВТОРИ КРЪГ. Ориентировъчно около 15 часа. Следва определяне на победителите, награждаване и после почва свободната част. кой каквото иска да прави- пиене, яздене, риболов, стрелба и тн.

Зоната за прострелка ще е готова рано сутринта и ние ще сме там. така че който иска да идва по-ранко е добре дошъл.


ПП. Направих няколко снимки на последната партида мишени, който заминават на трасето утре, както и на грамотите. Медалите ще снимам когато пристигнат утре.

Който има въпроси, предложения, препоръки да пише смело. КОйто не знае как да стигне до мястото да пише също. ще му обясним.
 

Attachments

  • more2011 226.jpg
    more2011 226.jpg
    297 KB · Прегледи: 58
  • more2011 228.jpg
    more2011 228.jpg
    281.3 KB · Прегледи: 51
  • more2011 229.jpg
    more2011 229.jpg
    266.5 KB · Прегледи: 69
  • more2011 230.jpg
    more2011 230.jpg
    299.4 KB · Прегледи: 58
  • more2011 231.jpg
    more2011 231.jpg
    273.6 KB · Прегледи: 59

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
dilom08 написа:
Който има въпроси, предложения, препоръки да пише смело.
Тази седмица съм в южна Б-я недалеч от вас и пушката ми е в багажника. Та с евентуална идея да дойда си позволявам питане:
Ако се падна в двойка с колега, който стреля два пъти по-бавно от мен - как да постъпя:
- Да го ръчкам с химикалката в гърба и да му викам: "Аре, пускай бе, че отидохме на наказателни !"
- Или да го млатя с клипборда по тиквата с репликата: "Стреляй бе, охлюв, че задната двойка ни настигна и ще им объркаме бонуса за скорост !"

P.S: Колеги, искрено се радвам за инициативността ви и за положения труд по подготовката на първото ФТ във вашия регион. Имате всички предпоставки за интересно състезание - живописна местност, дълъг летен ден, достатъчно мишени и време за тяхното интересно аранжиране. Направете си едно нормално ФТ по общоприетите у нас правила за отчитане на времето.
Ако пък толкова държите да е нещо различно - няма лошо. Щом ще падне стрелба и забавление - значи ще е полезно и приятно за всички. Ама коригирайте малко заглавието на състезанието: добавете "ФТ-биатлон". Добре звучи и си е точно такова :cheers:.
 

lynx

Редовен Потребител
Преди време имаше такъв ФТ-Биатлон и CdMan изплака , че отдавна не се е измъчвал така да тича от мишена до мишена по баира ;)
 

bor1968

Потребител
Не знам само защо в един случай казвате, че организатора на едно мероприятие има право да поставя условия, понеже е хвърлил време и средства, а тук оспорвате предложеното от друг?
Вярно, че понякога предложенията са конструктивни и целят да не се получават недоразумения и условията да са приблизително еднакви за всички, но вече веднъж подкрепихте различните условия в едно друго мероприятие, а тук не........................
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Ами аз оспорващи постове до момента не виждам. Домакините са отворили темата за въпроси и предложения. Отправих един въпрос и едно предложение. Очаквам си тихо и кротко отговора на въпроса и с нищо не съм предизвикал предходните два коментиращи поста.
Колкото до отбелязаното по-горе от bor1968 - "условия" и "регламенти" са две доста различни понятия. Нали това е форумът на БАФТ ? ФТ не е ли дисциплината, която у нас се практикува по официално приетите регламенти на БАФТ ??? ?
 

lynx

Редовен Потребител
Никой нищо не оспорва, както каже организатора така и ще бъде.
Само дискутираме, че мероприятието ще е със завишена трудност ;)
 
A

Anonymous

Гост
Тук явно няма да е приетият ФТ тип Англия.Организаторът е написал -място, дата ,час,брой мишени и начин за провеждането/регламента/Който не го устройва-да не идва.Нека не започваме пак излишни дебати.

Тук ще е така!!!

ПП. Късмет ще е ако се паднеш с някоя тутка /все пак ще е на жребий/.Аз бих се зарадвал.Така ще се оправдавам за кофтито си класиране. ;) ;) ;) ;) ;)
 

lynx

Редовен Потребител
Тишо, ако се паднеш с тутка на осмата мишена състезанието за теб ще приключи ;)
 
A

Anonymous

Гост
Прав си ама ще имам оправдание за да се паркирам на скарата. ;) ;)
 

bor1968

Потребител
Архитекта написа:
Колкото до отбелязаното по-горе от bor1968 - "условия" и "регламенти" са две доста различни понятия.

Регламент=правила/условия/ в случая за провеждане на дадено мероприятие.
Има правила, които се приемат за статукво, а други могат да бъдат променяни. Разбирам, че искаш да кажеш, че в случая има отклонение от основните правила по Регламента за ФТ на БАФТ, но никъде не видях да е написано в тая тема, че ще се спазват точно тези правила.
Организатора примерно е решил да си прави Асеновградски ФТ и да раздвижи мероприятието като даде бонус за време какъвто не е предвиден в класическия ФТ.

Архитекта написа:
Нали това е форумът на БАФТ ? ФТ не е ли дисциплината, която у нас се практикува по официално приетите регламенти на БАФТ ??? ?

Това ще рече ли, че ФТКС организират състезанията си по регламента на БАФТ? От ФТКС не знам колко ще са съгласни с това твърдение ???
А някъде да е решено, че всички състезания ще са стриктно по регламентите на БАФТ?
 

kid

Редовен Потребител
ФТКС
Ах време време... все нестига.... ;)
Това е в кръга на шегата разбира се...

Доста мислихме с Жора как точно да го направим и накрая приехме този конпромисен според нас вариант.
Самото трасе не е дълго, но сме се постарали да го направим доста интересно.
Единственната ни умисъл беше да няма струпване/изчакване зад дадена позиция/ на повече хора и да се почне обсъждане на спъсъци, цеви и т.н докато този който е на ред се опитва да се концентрира, прицелва. Предполагам се сещате за какво иде реч.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Имам въпрос.
Може ли двама човека да стрелят с една пушка?
Ако отговорът е "да", то двамата трябва "служебно" да стрелят в една група. Така ли е?

И едно съждение относно начина на започване на състезанието от всяка двойка!
Какво се случва, ако първата двойка изпълни времето на 100%?! Това значи, че никой след тях няма да може да завърши с бонус "време"!!!
 
Нагоре