Съкратен курс за снайперисти

didarai

Редовен Потребител
Стандартно изискване за полицейски снайперист е да може да избие пистолет от ръка на 200 м.
 
A

Anonymous

Гост
Намерих друго клипче на същата случка, където се споменава разстоянието около 50 ярда. Ама, че си остава определена доза късмет в такъв изстрел си е факт. Пък дори и на мишената да прави група на 200м, колкото калибъра. Пре спокойно на тоя можеше да му заминат половината пръсти на раката заедно с пистолета.
http://www.youtube.com/watch?v=jDSwdZNb ... re=related
 

didarai

Редовен Потребител
kikodt написа:
... Пре спокойно на тоя можеше да му заминат половината пръсти на раката заедно с пистолета.
...
Имаше такъв разбит мит от разбивачите на митове.Сега излизам ,но може да го намери някой.Ставаше въпрос за избиване на револвер от ръка във филмите.Не си спомням точно всичко ,но един от проблема беше ,че се пръска куршума и наранява държащия пистолета по някога смъртоносно.Забравих с какви куршуми стреляха.Револверни необлечени май.Ако е облечен от пушка....не знам.
 

andi

Редовен Потребител
интересно ми е , че тоя е допуснал полицаи с пушки на 10-15м от себе си - толкова ли не можеше да стреля някой полицаи от капака на колата , дори на механични ?
 

dilom08

Редовен Потребител
Погледнете какви са полицайте който стоят до колата. много се съмнявам онзи толуп с пушката да може да улучи нещо по различно от тлъст сандвич в закусвалнята. Като гледаш само как държи пушката и как се мъчи да се нагласи- комедия.
 

big_dragon

Редовен Потребител
dilom08 написа:
Погледнете какви са полицайте който стоят до колата. много се съмнявам онзи толуп с пушката да може да улучи нещо по различно от тлъст сандвич в закусвалнята. Като гледаш само как държи пушката и как се мъчи да се нагласи- комедия.
Не се подвеждайте по външния вид.
Този пич е на седем години и не може да носи пушката, как я държи вижте сами. На въпросните стрелби попаденията му в убойната зона на катерицата на 45 метра бяха толкова колкото и на другите колеги от групата. До въпросните стрелби момчето беше стреляло инцидентно единични изстрели с общ брой около 20.

ПП Биричката :crazy: е моята, а не неговата..... :cheers:

ПП Метрите бяха 53, а не 45....
 

Attachments

  • 09.JPG
    09.JPG
    149.5 KB · Прегледи: 84

ангел иванов

Потребител
Наскоро в разговор с войничета от Старозагорската бригада,изкарали по един а някои и по два мандата в Афганистан
се заговорихме за снайпери.От тях научих че СВД Драгунов се използва за снайпер само когато подразделението е някъде на мисия извън граница,
а на въоряжение при занятия е Мосин-Наган,даже имали и две бройки Маузери К 96,ама от тях нямали впечатления.
А мосините стреляли много точно,диня на 600 метра не била проблем. :)
 

andi

Редовен Потребител
Beretta сега е направила нещо като километраж за оръжие. Електронната джаджа се монтира на капачката на ръкохватката и по вибрациите от отката брои всеки изстрелян патрон! Така вече по всяко време може да се види на колко патрона е конкретното оръжие.
 

lynx

Редовен Потребител
Двуногата и дръжката за пренасяне ме зарадваха, просто , лесно и много практично :yes:
 
A

Anonymous

Гост
andi написа:
имат интересни хрумки , ама това си е недоразумение вече :
http://www.youtube.com/watch?v=O_WfqrLx ... re=related
Съгласен съм. Може да се каже, че съм пристрАстен към руското оръжие, но това наистина е недомислица. Картечен пистолет, на базата на АК... при това с очевиден отстъп в качеството (щампована вместо фрезована цевна кутия), със шина пикатини върху клатещия се капак на цевната кутия и морално остарял УСМ (няма позиция за стрелба на къси редове)... А ако са запазили принципа на действие (отвеждане на барутни газове), както изглежда, инерцията на движещите се назад газово бутало и затворен блок ще влошава прицелването при стрелба на автоматичен (системата върши страхотна работа за мощния патрон на автомата, но за 9х19 има и други решения).
А да. Без малко да забравя тактическия фенер тип "фар за велосипед "Украйна". Да, крайно е, но тази асоциация ми се яви, когато го видях.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Със свободен ход на автоматиката е, не е на газоотводен принцип, горната ложа седи просто щото без нея ще е много грозен ;) Фенера наистина е ужасен но винаги може да се замени ;)
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Не винаги красивото е толкова надеждно, глупаво е така да се преценяват качествата на едно оръжие каквото и да е, не знам нищо за съответния картечен пистолет, но може и надежден да излезе що пък да не. То и Узито на нищо не мяса, да не говорим че не е и точно и няма никакъв баланс ама що народ се бе захластнал по него ;) Не знам пък защо трябва да се мисли ново УСМ някой да ми каже логиката на това твърдение, нещо не е надеждно УСМ-то ли ? все пак това не е спортана пушка да има всякакви настройки ;)
 
A

Anonymous

Гост
Става въпрос не само за красота. Определено не търся красотата на първо място в едно оръжие, особено в "работно" такова.
Но ми се струва глупаво да се запази функционално ненужна част като горната полуложа, само за да запази силуета на АК. Поне една пикатини да й бяха сложили, да изглежда, че им е трябвала за основа.
За надежден, надежден е, все пак е базиран на АК. И не съм казвал, че УСМ е ненадежден, а че е остарял и неподходящ за картечен пистолет. Практиката е доказала (според разни експерти, доколкото сме склонни да им вярваме), че стрелбата на редове по три дава най-добра ефективност. Можеха да направят нещо такова. И можеха да измислят нещо за лоста на затвора. Много хора смятат движещия се при стрелба (и доста издаден) лост за недостатък, който може да създаде проблеми. И докато за едно дълго армейско оръжие вероятността този лост да се закачи някъде при стрелба не е голяма, мисля че положението е различно при един картечен пистолет. Може да се наложи, особено ако се ползва от полиция, стрелба от неудобен хват, неподходящо положение спрямо тялото... а в такъв случай този лост може да прецака някого.

П.П. И някак ми се струва неправилно да ни показват оръжие, ползващо с малки изменения конструкция на почти 70 години и да го представят като нова разработка.
 

andi

Редовен Потребител
Основното преимущество на руското оръжие е , че е правено с него да стреля вчерашния кравар и да го поправя ковача от колхоза ;) Но е несериозно когато твърдят , че всичко което прилича на АК е върха на сладоледа .
Ралфи , това което си показал са щурмови автомати - има разлика .
 
A

Anonymous

Гост
Мен особено ми харесват тези двете (нови концепции, революционни идеи...):
images

http://en.wikipedia.org/wiki/Heckler_%26_Koch_G11

images

http://en.wikipedia.org/wiki/FN_P90

А докато търсех снимки, попаднах на това:
F2000.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/FN_F2000
Харесва ми модулната конструкция, възможността да се сменят компоненти и пак да изглежда като едно цяло. Не бях чувал за това оръжие, а то отдавна вече не е прототип.
П.П. Но съдейки по външния вид и сглобката с болтчета на P90 u F2000 (вероятно корпус от тънка пластмаса), не мисля, че ще се представят добре на краш-тестове.
 
Нагоре