Hidden
Редовен Потребител
Не съм се замислял за тунинг комплекти, а и не мисля, че ще има кой знае какъв ефект. Толкова яка пружина трудно се укротяваБлагодаря на всички за съветите, поздравления за активния форум!
Ще опитам да отговоря на въпросите в отделни постове, че ако опитам в един ще падне едно копиране с грешки и т.н.
За Диана 460 - има някакви комплекти за тунинг, които (уж, според интернет) помагат с шума и вибрациите, ти интересувал ли си се дали вършат работа?
За ХВ 80 - би ли споделил, защо според теб не става? Аз лично трудно намерих инфо за мощността на различните Weihrauch, но като изключим това, останах с впечатлението, че е нещо супер надеждно някъде между мощно_и_по_неточно и точно, но с по-малка мощност (по-близо до мощно_и_по_неточно)
Както ти е написал redsox: ХВ 80 си е пушка с особености. Даже и всичко да й е наред има едно нещо, която няма как да се преодолее, а мен ме отблъсква. Това е свързано със задната тапа - за да сглобиш пушката трябва да я натискаш срещу пружината като някак същевременно я завиваш и се опитваш да не повредиш резбата. Така е и при моя ХВ35, но той е 14-16 дж. Беше трудно, а с по-яка пружина не ми се мисли какво е.
Ето ти някои мои размисли за чупеща се цев и фиксирана:
чупеща се
плюсове:
-лесно зареждане - цевта действа като лост
-по-просто устройство - по-лесно се разглобява и профилактира
-по-добър баланс
минуси:
-заключване на цевта - при по-евтините пушки често се разбива заключващия зъб. От друга страна няма как да имаш абсолютно еднакво заключване на цевта при всяко затваряне, от което леееко страда точността
-изпускане на цевта - ако пушката се зарежда от някой, който е неопитен, слаб, с потни ръце и т.н. , цевта може да бъде изпусната, което да доведе до нейното изкривяване и други повреди
фиксирана
плюсове:
-неподвижна цев - по-висока точност, цевта винаги е в едно положение, няма да се разбие заключващ зъб и т.н.; няма как да изпуснеш цевта при зареждане и тя няма да те фрасне в главата
минуси:
-баланс в предната част на пушката: може да се поправи с тежест в задната част на приклада
-трудно поставяне на чашките - при някои пушки и при хора с дебели пръсти
-при евтини марки и модели - несъосие между цев и цилиндър
-при евтини марки и модели, а и невнимание при последните - при зареждане може да изпусне спусъка и човекът, който я зарежда да загуби част от пръст
Диана 460 не е лош избор. Има си добър спусък, мерни прибори, може да се заиграваш с енергии, не е от най-скъпите.
Ако ще взимаш нея трябва да огледаш дали няма "фраймарк" - буква F в петоъгълник. Така германците означават, че е до 7.5 дж. Това "скопяване" на пушката се прави с няколко подхода: по-слаба пружина, монтиране на задушаваща бленда в компресора и монтиране на по-дълго бутало. От трите само номерът с буталото е малко по-труден за заобикаляне, другото се оправя. Друго, което съм чел: при пушките с фраймарк се монтира един детаил, който понася натоварване. Ако му сложиш по-яко пружина, натоварването е по-голямо и има вероятност да се счупи.
Последна промяна: