Съвет за избор на пружинна 5.5

coc0lin0

Потребител
Привет,
От доста време се каня да си взема въздушна пушка и мисля съвсем скоро да си направя подарък.
Моите предпочитания са пушката да е с дървен приклад, да е с пружина и да е 5.5.
Бюджетът ми е около 500-600лв. Търси се по скоро максимална мощ (тип магнум)отколкото прецизност и ще се ползват механичните прибори, а не оптика.
Засега съм се насочил към няколко модела - Хатсан 135, Хатсан Torpedo 155, Комета 400 Феникс,
COMETA FENIX 400 GP Газово Бутало и Гамо Hunter 1250(малко над бюджета, но не е непостижимо)
Та ако може да ми дадете препоръки, идеи и съвети към коя да се насоча или други марки и модели.
Предварително благодаря :)
Хубав и усмихнат ден

Последна промяна:

Hidden

Редовен Потребител
Привет и добре дошъл!
Мнението ми за изброените пушки е:
Хатсан 135, Хатсан Torpedo 155 - твърдо не! Имат нужда от доработки, а винаги нещо може да им се счупи. Мощни са ама това е единствения им плюс.
Гамо Hunter 1250 - може би.
Комета 400 Феникс, COMETA FENIX 400 GP Газово Бутало - твърдо да. Може да избереш една от двете.
За предвидения бюджет може да си намериш и някоя Диана или Вайраух, които са по-добри от Кометите.

andi

Редовен Потребител
Комета 400 е средна като сила ПП , не е магнум .Най-доброто съотношение цена-качество . Огромен плюс е , че има ГП второ поколение .
Вайраух е по-добра , но и двойно по-скъпа , и пак е средна ПП . ГП е първо поколение .
Гамо отдавна са с много ниско качество и неоправдано висока цена .
Диана и те не са каквото бяха , но все още имат добри модели .
Хатсан изобщо не ги коментирам .

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Топлата вода е открита,вземай Кометата а ако ти се рискува и си по якичък пробвай с Хасан Доминатор със истинска фиксирана цев е!

Nikola

Потребител
Топлата вода е открита,вземай Кометата а ако ти се рискува и си по якичък пробвай с Хасан Доминатор със истинска фиксирана цев е!
Доминатора е средна по мощност ПП и има големи утечки на въздух. Има една 135цана на колегата Юлиян от Бургас в Купува/продава, направена от а до я.

coc0lin0

Потребител
Благодаря за отговорите :)

Според този сайт:
http://www.airecomprimido.net/joanaire/articulos/cogano/cogano.htm
Комета 400 5.5 има 24J и около 220м/с което не е зле, при положение, че ще ползвам пушката за дистанция 20-25м макс.

Както казват старите хора - хубаво евтино няма. Бях се загледал в Дианките - 350 N-TEC Magnum, но за няколко джаула отгоре не си заслужава да дам двойно, при положение,че пушката ще я ползвам два пъти годишно за по седмица докато съм си в Русе, че в Лондон да имаш въздушна пушка си е голямо приключение...

Доколкото прочетох из форума газовото бутало е за предпочитане - "По-малък и по-лек откат. Без странични усуквания. По-постоянна скорост. По-голяма точност"
Та засега мисля, че правилният избор за мен ще е Комета 400 с газово бутало.
Сега имам конкретен въпрос - всичките комети 400 ли са с газово бутало и откъде да си я купя?
Успешна и усмихната седмица.

Последна промяна:

DeadShot

Редовен Потребител
Щом ще стреляш до 20-30м и за кеф вземай кометата с гп.Няма да съжаляваш.Ще имаш комфортна стрелба,а и оптика да сложиш няма да я разбие.Не ти трябва катър да блъска като луд с 35дж и да не уцелиш нищо.

Имал съм 16дж в 4.5 с ГП и стрелбата е огромен кеф.Мек откат и оптика и за 10лв държи.

plyaksan

Новодошъл
Здравей coc0lin0! За Диана 350 Н-ТЕК трябва да чакаш повече от месец за да се внесе отвън. Трябва да има поне 5 поръчки за този модел. Аз също я бях харесал и поръчал преди два месеца, но ще пътувам за чужбина и не можах да я дочакам и прекратих поръчката. Затова се обадих на Анди от Пловдив и за няколко дена се сдобих с Комета Феникс 400 с ГП в 5.5 мм и оптика Липърс ТС 4Х32. Чудесна пушка до 35-40 м. За сега имам само три стрелби на около 20-25 м. и при добра опора вкарва всичко в монета от 2 лв. с чашки ЖСБ 0.93. Съвсем тих изстрел, лек откат, мек спусък, приятно зареждане и т.н. С една дума харесва ми! Имай предвид, че не съм състезател и ти споделям от позицията на любител. По другия въпрос: Във Варна в магазин Магнум има Комета Финикс 400 с телена пружина и струва 430 лв. Мисля, че повечето от форума, както и аз, ще ти препоръчаме да е с Газова пружина, затова направо звъни на Анди от Пловдив или си я потърси сам!

coc0lin0

Потребител
Благодаря за отговорите. Свързах се с колегата Анди и според него това е най-доброто съотношение цена - качество. Така че изборът е направен - Комета 400 с газово бутало, 5.5мм и дървен приклад.Остава Анди да потвърди кога ще може да я достави, че има в момента само с пластмасов приклад. А какви съчми бихте препоръчали? Прочетох добри отзиви за JCB Diablo exact Jumbo Heavy - 1.175гр (18.13 grаin), JSB Diabolo Exact Jumbo - 0.930гр (14.35 grаin) или Diabolo Straton Jumbo - 1.030гр (15.89 grаin)

SvilenP

Редовен Потребител
Без последните плюс H&N FFT, но си трябва проби с кои пушката ще е най добре.

andi

Редовен Потребител
Когато им слагам оптики и ги прострелвам тестовете показаха най добра група с JSB 0.93 g .
Но ти ще стреляш без оптика и по-трудно ще хванеш разликата м/у 0,93 , 1,03 , не помня ФТТ как беше . Утре или вдругиден чакам пак Комети . На две ще слагам оптики и ако има време ще стрелям с трите вида съчми отново .

....... Утре или вдругиден чакам пак Комети . На две ще слагам оптики и ако има време ще стрелям с трите вида съчми отново .

Направено вече :

http://forum.airguns.bg/index.php?threads/cometa-хубавите-испанки.60/page-31#post-252796

Последна промяна от модератор:

Todor bakalov

Потребител
Имам комета 4.5 с ГП второ поколение и въпросът ми е с какво се различава тя от първо поколение?

andi

Редовен Потребител
С първо поколение знам , че са само вайраух . Комета винаги са били с 2ро
Разликата е , че 1во има по-голяма разлика в налягането когато е сгъната и разгъната и работи с утежнител (като телената) , докато 2ро е предварително напомпано по-голямо налягане и е без утежнител .
Оттам 1во е по-чувствителна на промени в температурата и има повече вибрации заради утежнителя.

Последна промяна:

petkof

Редовен Потребител
Кой и кога е квалифицирал Газовите пружини на поколления, че нещо явно ми е убягнало?

Благодаря за отговорите :)

Според този сайт:
http://www.airecomprimido.net/joanaire/articulos/cogano/cogano.htm
Комета 400 5.5 има 24J и около 220м/с което не е зле, при положение, че ще ползвам пушката за дистанция 20-25м макс.

Според този сайт на маса с триъгълен профил са монтирани четири крака. Не че е нещо непростимо, но къде е логиката на масата за стрелба, с трикракия рест отгоре да има четири крака и така да се създават предпоставки за нестабилност на масата, даже и да са с регулируеми по дължина крака? По същата логика можеше да има крак във всеки ъгъл на масата и те да са шест.:) Между другото, трикраки столчета знам, че се използват в България и Ватикана. В България за сядане във Ватикана за проверка на Папата! http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=41115 :)

Последна промяна от модератор:

coc0lin0

Потребител
Да попитам дали na Кометата 400 газовото бутало може да му се променят параметрите както на HW90?

Don

Потребител
За 5.5 пробвай с H&N Excite hammer:
https://www.pyramydair.com/s/p/H_N_Excite_Hammer_Pellets_22_Cal_14_66_Grains_Domed_250ct/1184
https://www.sotisbg.com/products/4112

Качеството добро, цената народна. В Сотис са на под 7 лв. По-скъпи са излишни пари само.
Един приятел само с тях си пука с HW90 на механични

PS: Ако ги видиш някъде, може да пробваш и тези: http://www.gungorav.com.tr/uploads/productsimages/42d94e3d-f540-4cf6-8467-80babd727481.jpg

Трябва да са около 5лв макс.

Последна промяна:
Нагоре