Сондиране на мнения за първо ПЦП

немезис

Потребител
Здравейте.От известно време ми се "върти в главата"едно пцп.Лаик съм в областа (пълен).Имам някои теоретични наблюдения.Със синчагата стреляме с една Диана 54 в 5.5 калибър.Запалил се е доста покрай мен (или аз покрай него) гони 10ата година вече.Пушката е с оптика и с двунога.Юнака от лег на 25м.от 10 изстрела 8 пъти (там някъде)уцелва шипка (плода не храста) това са ни предимно мишените има ги в изобилие в "стрелбището" ни.Дотук добре но идва и трудната част.Като я зареди тая пушка 5 пъти и "каталяса"горкия и се почва заредия тате дай пак и идва ред и на мойта отставка в зареждането.Та спрял съм се на ПЦП в 5.5 защото и другата ми пушка е такава и да не се бъркат нещата.Та както е изаглавието на темата сондирам мнения.ТО ВЪПРОСИ МНОГО ама ще задам по-важните (простете невежеството) Първо най важното от Пазарджишко съм (Панагюрище по точно)има ли в околията 300 баров компресор (честно казано и с метана незнам как стои въпроса там)в Панагюрище няма метан ст.за компресор абсурд.Друго ако няма с помпа колко "удара"трябват да се достигне работно налягане на пушката (ако са хептен много отказвам се)Ако горните критерии са приемливи какви са моите за пушка.Задължително дървен приклад,да има монтаж (или место за двунога)Нещо не изпитвам любов към китайскотурската индустрия (или в краен случай ако е от тая народност ) да е сменено почти всичко чупещо се с по -добро (то какво ли ще остане от нея оригинално)Да събира повечко въздух пушлето да не я зареждам през 10 изстрела.Джаули 30,40 ме устройват,да е тиха със заглушена цев или заглушител (може и двете)държа да е тиха,да не е едно зарядна и зареждането да става нежно и културно без намесата на чук и прочие и да е документално изрядна.Да е ремонтно пригодна (не дай си боже)да не е някоя екзотика да я имам аз и Джон Смит (примерно)от Пенсилвания Втора ръка пипната от лоялен форумен човек ме устойва идеално.Дистанции до 40,50 метра таван мисля.Имам на първо време оптика 3-9х40 с рингове за пикатини.Зарядна станция (ако има къде да я зареждам) може и впоследствие да взема държа да е почти нова с валиден документ за водна проба поне 300 бара.Ако няма в околията компресор пътувам и до Пловдив мога да взема и по-голяма бутилка (или 2,3по-малки)Еми то стана "бая"роман (и това го писах в съкратения вариант)Благодарско за всички мнения и препоръки.С Уважение Иван.Извинявам се послепис бюджет 1000-2000 там някъде.

lynx

Редовен Потребител
В Пазарджик колегите стреляха с метан, не знам има ли там компресори, май няма.
В Пловдив пълнят въздух на 300 бара на 2 места, метан станции естествено има, все пак е Пловдив.
Напиши приблизителен бюджет за пушката, за да получиш по-подробни предложения. Успех!

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Привет Иване,първо относно помпата,там проблема не е толкова умората от помпането,колкото постоянните повреди а от такива не си застрахиван ако ще да вземеш най-марковата и скъпа помпа.След Дианата правилно игнорираш турските и китайски ...пушки!Направо се насочвай към Air Arms,FX,Vulcan,Kaliburgun а можи би е по-добре географски да си останеш в Германия с един HW 100!Имаш ли проблем с пазаруването онлайн,от вън избора е богат а и цени по-добри.Ако искаш линкове пиши!

немезис

Потребител
В Пазарджик колегите стреляха с метан, не знам има ли там компресори, май няма.
В Пловдив пълнят въздух на 300 бара на 2 места, метан станции естествено има, все пак е Пловдив.
Напиши приблизителен бюджет за пушката, за да получиш по-подробни предложения. Успех!
Хмм.Ще се поинтересувам от 300 баровите места в Пловдив.Бюджета е незнам и аз 1000-2000 лв.

Gadnqra

Редовен Потребител
Имаш добър бюджет. Ще можеш да вземеш хубава пушка. Ако смятаме 2000 лв. само за пушката де. Критериите ти те водят към "Калибъргън", "Еър Армс", "Вайраух", "Еваникс", "БСА", "Комета" и др. добри пушки от средния клас. Отдели пари за бутилка, а не за помпа. И гледай да е минимум 10 литра - има защо. Другият съпътстващ разход, може би след време е оптиката. И си готов. Успех!

Последна промяна:

немезис

Потребител
Имаш добър бюджет. Ще можеш да вземеш хубава пушка. Ако смятаме 2000 лв. само за пушката де. Критериите ти те водят към "Калибъргън", "Еър Армс", "Вайраух", "БСА", "Комета" и др. добри пушки от средния клас. Отдели пари за бутилка, а не за помпа. И гледай да е минимум 10 литра - има защо. Другият съпътстващ разход, може би след време е оптиката. И си готов. Успех!
Благодарско.Чета доста преди да взема нещо и виждам че си на ти с материята пък и с ремонтите.Еванакса "слуша ли" От чужбина не мога да пазарувам скаран съм "яко"със всякакъв вид езици (освен руския).Тук във Форума и някъде из базара (май беше)гледах една "БСА"1400 пари.Но дали,бива понятие си нямам.Затуй се ослушвам, оглеждам за мнения.
.

Привет Иване,първо относно помпата,там проблема не е толкова умората от помпането,колкото постоянните повреди а от такива не си застрахиван ако ще да вземеш най-марковата и скъпа помпа.След Дианата правилно игнорираш турските и китайски ...пушки!Направо се насочвай към Air Arms,FX,Vulcan,Kaliburgun а можи би е по-добре географски да си останеш в Германия с един HW 100!Имаш ли проблем с пазаруването онлайн,от вън избора е богат а и цени по-добри.Ако искаш линкове пиши!
Да.Скаран съм с чуждите езици.Затуй ми се ще да е от тук.

Последна промяна от модератор:

mobilen

Редовен Потребител
Имаш много добър вариант за първо пцп,
в купува продава има Комета за 850лв,
и няма да съжаляваш.

Gadnqra

Редовен Потребител
Благодарско.Чета доста преди да взема нещо и виждам че си на ти с материята пък и с ремонтите.Еванакса "слуша ли" От чужбина не мога да пазарувам скаран съм "яко"със всякакъв вид езици (освен руския).Тук във Форума и някъде из базара (май беше)гледах една "БСА"1400 пари.Но дали,бива понятие си нямам.Затуй се ослушвам, оглеждам за мнения.
.
Еваниксът слуша много вече. БСА-то, което си гледал е направено и също е мн. добро.

Ponti_1980

Новодошъл
Недей прави грешка като мен.
По добре си купи пцп от колеги от форума поне ще знаеш че пушката щете слушка.
Тук има доста добри екземпляри на колеги който са тунинговани, а ще ти останат парички за хубава оптика и бутилка.
Успех.

немезис

Потребител
Недей прави грешка като мен.
По добре си купи пцп от колеги от форума поне ще знаеш че пушката щете слушка.
Тук има доста добри екземпляри на колеги който са тунинговани, а ще ти останат парички за хубава оптика и бутилка.
Успех.
Абсолютно.Просто "умувам" каква,за колко,откъде.Ако е от по далечко нямам време да пътувам и така.

немезис

Потребител
Пушката е с дървен приклад,и освен това
Комета предлага кит за смяна на калибъра.
Така е.Мое недоглеждане сори (с тоя черен приклад неможех да предположа че е дърво)ама нещо няма тръпка между двама ни (имам впредвид мен и кометата)Хубава (тя си е нова)пушка но не е мой тип.Благодаря за предложението.

немезис

Потребител
Значи в Пазарджик няма комресор май.Метан станции има.Въпроса ми е дали ще искат да зареждат тия малки бутилки ,виждам че ги пълнят до 200,210 бара то и на пушката бутилката е толкова (и повече на някои)Мисля че за да пълни като света трябва да е по-голямичка че то ако е малка и изравни налягането няколко пъти и ще замине бързо метанчето.Метана не е ли агресивен към уплътненията на пушките.Зимата как се отразява стрелбата на точноста с метан и всички пушки ли стават за стрелба с метан (или поне тия)Еваникс, ,BSA и (малко по висок бюджет)Вулкан и Daystate говорем (пишем) за запазени втора ръка от съфорумници пушки.

dberov

Редовен Потребител
Метана не е ли агресивен към уплътненията на пушките.Зимата как се отразява стрелбата на точноста с метан и всички пушки ли стават за стрелба с метан (или поне тия)Еваникс, ,BSA и (малко по висок бюджет)Вулкан и Daystate говорем (пишем) за запазени втора ръка от съфорумници пушки.
Никакъв проблем, става да се стреля с всички пушки и се стреля.
Та скачай на метан и въобще не го мисли.

Нагоре