Здравейте.От известно време ми се "върти в главата"едно пцп.Лаик съм в областа (пълен).Имам някои теоретични наблюдения.Със синчагата стреляме с една Диана 54 в 5.5 калибър.Запалил се е доста покрай мен (или аз покрай него) гони 10ата година вече.Пушката е с оптика и с двунога.Юнака от лег на 25м.от 10 изстрела 8 пъти (там някъде)уцелва шипка (плода не храста) това са ни предимно мишените има ги в изобилие в "стрелбището" ни.Дотук добре но идва и трудната част.Като я зареди тая пушка 5 пъти и "каталяса"горкия и се почва заредия тате дай пак и идва ред и на мойта отставка в зареждането.Та спрял съм се на ПЦП в 5.5 защото и другата ми пушка е такава и да не се бъркат нещата.Та както е изаглавието на темата сондирам мнения.ТО ВЪПРОСИ МНОГО ама ще задам по-важните (простете невежеството) Първо най важното от Пазарджишко съм (Панагюрище по точно)има ли в околията 300 баров компресор (честно казано и с метана незнам как стои въпроса там)в Панагюрище няма метан ст.за компресор абсурд.Друго ако няма с помпа колко "удара"трябват да се достигне работно налягане на пушката (ако са хептен много отказвам се)Ако горните критерии са приемливи какви са моите за пушка.Задължително дървен приклад,да има монтаж (или место за двунога)Нещо не изпитвам любов към китайскотурската индустрия (или в краен случай ако е от тая народност ) да е сменено почти всичко чупещо се с по -добро (то какво ли ще остане от нея оригинално)Да събира повечко въздух пушлето да не я зареждам през 10 изстрела.Джаули 30,40 ме устройват,да е тиха със заглушена цев или заглушител (може и двете)държа да е тиха,да не е едно зарядна и зареждането да става нежно и културно без намесата на чук и прочие и да е документално изрядна.Да е ремонтно пригодна (не дай си боже)да не е някоя екзотика да я имам аз и Джон Смит (примерно)от Пенсилвания Втора ръка пипната от лоялен форумен човек ме устойва идеално.Дистанции до 40,50 метра таван мисля.Имам на първо време оптика 3-9х40 с рингове за пикатини.Зарядна станция (ако има къде да я зареждам) може и впоследствие да взема държа да е почти нова с валиден документ за водна проба поне 300 бара.Ако няма в околията компресор пътувам и до Пловдив мога да взема и по-голяма бутилка (или 2,3по-малки)Еми то стана "бая"роман (и това го писах в съкратения вариант)Благодарско за всички мнения и препоръки.С Уважение Иван.Извинявам се послепис бюджет 1000-2000 там някъде.