Самоделни муниции .177 .22 .25 9 мм .45 .50

Тия сметки кой точно интелект ги прави?
Такава информация намира. Проверява ги само ако му кажеш.
На мен ми трябваше информация как влияе върха на слъга. И така и не намерик конкретна информация за това а и повечето хора(дори и тези които произвеждат такива) ме убеждават че кухия връх било най-доброто. Еми да ама не според моите тестове.
След няколко едночасови клипове предоставени от хора работещи за Hornady и които са се занимавали цял живот с балистика разбрах че това е доста трудна материя и обясниха как точно влияе върха върху проектила и полета му. На база на тази информация започнах моите тестове и резултата засега е значителен. Като тествам проектилите с топчета ще опиша и сравня всичко с замерване на скорости, групи и т.н.

Реших,че може би при изстрел сачмата изпада на някой!
С очите си не съм видял да пада съчма!
Лек смях в публиката и не толкова при мен ,че освен че съм платил нещо/ евтино :wall: / което се разпада по време на полет , а се и

очаква да дам резултати въпреки разпада ...как се групират/нямам си на идея слъговете или съчмите насадени на върха им/

Точно такива изпробвах преди месеци...на ,50м лист а4 понякога го уцелвам понякога не,, летяха като мухи. На 30 м същата история, изпробвах с втора пушка абсолютно същото.,, няма прострелка!
Четейки,горе написнато се досетих че именно аз съм прелигивирован:-[ с евтини разпадащи се слъгове ,да сверя часовника на

колегата/как се групират/ който ми ги предостави.

Разбирайки месеци по късно високата чест и оговорност която ми е гласувал колегата , застанах като /костилка на гъз/,рабутах

настроиките на пушката и на мишена /след прострелка/ на 50м от маса с двунога и заден рест направих N броя изтрели

1769887383290.jpeg
1769887568911.jpeg
1769887696918.jpeg

Всичко е горе долу добре ,но хабер си нямам :wall:попаденията от слъговете ли са или от насадените съчми на върховете им

Тия сметки кой точно интелект ги прави?
зададох въпроса на ChatGPT

Според моето скромно мнение, слъговете с кухи върхове масово се произвеждат, за да могат да се стрелят с по-достъпни (не много мощни) оръжия. Самия кух връх отнема много материал и са по-леки. Балистиката е приемлива за около 100м.

зададох въпроса на ChatGPT

Според моето скромно мнение, слъговете с кухи върхове масово се произвеждат, за да могат да се стрелят с по-достъпни (не много мощни) оръжия. Самия кух връх отнема много материал и са по-леки. Балистиката е приемлива за около 100м.
Балистиката е добре като се сравняват с чашки. Но все пак много от тежките проектили не са точни.

Следващия голям скок при PCP пушките ще е в проектилите. Както виждате пушките последните няколко години станаха доста силни и точни като позволяват по-добра стрелба с големи и тежки проектили за калибъра си. Докато не се направят такива ще се бълват някакви безмислени проектили... и така.

Следващия голям скок при PCP пушките ще е в проектилите.
Ние предполагаме ,господ разполага...но последната дума в новото време е на евро джендарията.
Чак не ми се мисли в какъв скок могат да ни изплющят/отатък като пръднат, обикновено тука се насираме/, инициран от поредния високо платен загрижен евро педал

За малкото време в което не валеше вчера успях да тествам проектили H&N .249 3грама с залепено топче отпред на 84м изстреляни с Вулкан 3 HP с 300м/с.
Ето и резултатите:
IMG_20260212_164151.jpg
Прицелването е в средата на мишените според калкулацията на балистичния калкулатор.
Горе ляво 10 изстрела проектили с топче полиацетал (POM) 2.38mm
Горе дясно 10 изстрела проектили с топче полиацетал (POM) 2.5mm
Средната мишена 10 изстрела проектили с топче алуминий (AL) 2.5mm
Долу дясно 10 изстрела проектили с топче полиацетал (POM) 2.8mm
За съжаление само толкова успях да стрелям като за последните 10 изстрела си беше тъмно времето.
Искаше ми се да тествам най-успешните(POM 2.5mm и 2.8mm заедно с AL 2.5mm) и на по-далеч но днес времето не позволи.

Добре се е получило 2.8мм топчето на кои слъг го слагаш hn hp2 с големия hollow отпред?
Да на последната версия тежък слъг но 2.8мм стърчи много и едвам се събира в пълнителя на Вулкана.

Искаше ми се да тествам най-успешните(POM 2.5mm и 2.8mm заедно с AL 2.5mm) и на по-далеч но днес времето не позволи.
Тези попадения в страни от групата от неволно помръдване ли са или по скоро го отдаваш на дисбаланс при въртенето на слъга когато се постави топчето?

Тези попадения в страни от групата от неволно помръдване ли са или по скоро го отдаваш на дисбаланс при въртенето на слъга когато се постави топчето?
Флайърите мисля че са от мен. За това искам да ги пробвам и на по-далеч.

Наско Динев - Стара Загора. Ако му нямаш номера, пиши ми или ми звънни - 0898326707 Камен. Аз от него се снабдявам с тел. Той прави и слъгове.

Наско Динев - Стара Загора. Ако му нямаш номера, пиши ми или ми звънни - 0898326707 Камен. Аз от него се снабдявам с тел. Той прави и слъгове.
Писах му ама не ми отговаря. А слъгове готови е ясно кой продава.

Back
Нагоре