Русенска група - DANUBE POWER

A

Anonymous

Гост
Като гледам как се е намръщило, може да се наложи да отложим за неделя или направо да пропуснем.
А за бирите съм навит.
 
A

Anonymous

Гост
Хайде дружина, наближава варненската среща.
Нищо не сме говорили и планирали...
Кой, кога и как ще тръгне, къде ще се събираме, какво ще носим?
 

poacher

Потребител
Аз и Дидо ще тръгнем към 14ч. Ако на останалите им е късно може да палите гумите по-рано.
Лично аз предпочитам да пътуваме конвой, но както решите.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
аз и еро пристигаме събота къде 0900-1000 часа.отсега резервираме леглата ,които са най-далеч от борковото.не се ебаваме,от последната v-газова атака еро има тикове и сънува кошмари
 
A

Anonymous

Гост
poacher написа:
Аз и Дидо ще тръгнем към 14ч. Ако на останалите им е късно може да палите гумите по-рано.
Лично аз предпочитам да пътуваме конвой, но както решите.
И аз мисля, че е по-добре да сме конвой. Но всичко зависи от това кой как е на работа в петък. Аз по принцип съм цял ден, ама ще се опитам да се освободя, дано шефа не ми мине път.

Аз така и не разбрах дали ще се носи нещо натам. Имам предвид ядене и пиене. Предполагам, че ще носим, но никой нищо не пита, планира и т.н. Ако ще си носим, трябва и да си го купим. Кой, кога, какво, кога ще се събират пари... Всичко това трябва да бъде готово най-късно петък на обяд.
 

poacher

Потребител
За последната Узана поради организационни причини (и не само) пазарувахме на групи - хората от всяка кола пазаруват за себе си.
Предполагам и сега ще е така. "Лагуната" вече сме си създали организация по въпроса ;)
Мен по-скоро ме интересува час за тръгване и сборен пункт, заради разпределянето на багажа.
Аз лично предпочитам да съм тръгнал до 15ч.
 
A

Anonymous

Гост
При условия, че две коли тръгват в петък, да се пазарува отделно... :(
 
A

Anonymous

Гост
Грешка. Три коли - Аз, Добри, Тошо. Забравил съм колко тръгваме.
 

Иван Димов

Потребител
Поздрави на Русенската група.Колеги ,имам една молба.Нека тези които познават Иван Колев,от вашата група,му предадат,че чакам да ми каже,какво да правя със старата му оптика, която ми набута с касова бележка за НОВА?По оптиката нямаше и следа от силиконовата смазка против саморазвиване,като на всички нови такива.Ключовете за регулирана на кръста бяха изпонадрани със силно деформирани канали.Ръбовете им бяха направо премазани.Единият ключ прескача.Никела е протрит и под него се показва жълтия цвят на материала.Оптиката не е скъпа,като тая която той ползва на ХАТСАНА си 6х40 и аз съм я преглътнал вече,но постъпката е ГАДНА. Пожелавам успех на всички. :rambo:
 
A

Anonymous

Гост
Здрасти на всички за тия които тръгваме в петък предлагам както винаги това да стане от Иводог(Иван)
Среща пред тях 14.00 ч. за да разпределим багажа.
По въпроса за храната това е лично предпочитание на всеки,които се групира Ок. които иска сам да си купува. Аз лично сам щте си купя,така че не ме мислете,за което все пак Благодаря.
Петък 14.00ч.място за тръгване бачо Иван.
 
A

Anonymous

Гост
@Иван Димов
Явно сега трябва да разясним ситуацията в целия форум за да е ясно на всички, че в България има много странни чешити.
Нека за започнем от момента в който Иван Димов ме потърси на ЛС(преди няколко месеца) да му кажа от къде и за колко съм си купил оптика Таско 6х40. Тей като на мен не ми се дават много пари за оптика си взех евтина такава за 32лв от магазина с/у Германос. На първите стрелби с новата оптика бях на поляната където се събира русенската група и още на третия изстрел оптиката и падна предната лупа, след което я залепих с моментно лепило "капчица".
Та кажи ми Иван Димов дали щеше да я развиеш тази оптика???
Преди 10тина дена господина от Добрич ме попита дали мога да му купя и на него и да му я пратя с куриер, защото неможел да си намери подобна с фиксирано варио.
Аз се съгласих и в събота 18.10 отидох в магазина да купя оптиката, тя си беше в кутийка и всичко както трябва да бъде. Извадих я от кутията за да погледа да видя нали се вижда нормално, да няма скъсан кръст или някоя надрана лупа (все пак е китайска), но си беше ОК и нямаше НИКАКВИ следи от употреба. Единствената ми грешка явно е била, че не съм погледнал винтоете за корекция, но при положение, че я вадя от кутията и няма никакви следи по нея....
Пратих я в понеделник 20.10 с куриер с наложен платеж за негова сметка, като в кутията поставих касовата бележка за да не се усамни колегата, че го лъжа за цената. Във вторник получавам ЛС "Здравей адаш.Получих оптиката,благодаря ти за положения труд.Сега, искам да ме разбереш правилно.Аз съм си купувал няколко пъти нови оптики от магазин.Новите оптики,имат една лепкава смазка която предпазва винтовите съединения от саморазвиване.Тая е суха навсякъде.Като развих капачките на винтовете за регулиране на кръста,грозна картина.Винтовете отгоре целите надрани и каналите в които се слага монета за завъртане на винта силно деформирани.Ръбовете им направо са премазани.Резбите на капачките на същите винтове са с остатъци от някаква мръсотия.Тая оптика да не е втора употреба.Повече не съм я гледал защото я засилих в ъгъла.Бесен съм."
Изненагах се и се извиних за неудобната ситуация и помолих колегата да ми прати оптиката за да се разправям в магазина с продавачката. Цяла вечер се мъчех да се свържа с Иван Димов и да се разберем, но той ми написа само "за мен въпроса е прикючен" и аз казах ОК.
Сега на 24.10 получавам ново ЛС "Колега,дай накакъв адрес на който да ти изпратя тая оптика,че като завъртях винта за регулиране на кръста по вертикала той прескача и се върти трудно.Дай я на тоя дето искада си пробута старата оптика.Аз си платих все пак за нова.Срамота, за 30 лв. да се излагаме.Не съм казал на никой още за случая и смятам да го запазя.Дай и някакъв телефон за връзка." Какво да направя аз ??? Той решил да я ползва, ама поле размислил?
Аз се ядосах и отново отидох до магазина да говоря с продавачката дали е възможно някой да е пипал оптиката или да е била ползвана. Тя ми каза категорично НЕ!

Иван Димов това е много не коректна постъпка от твоя страна да ме наричаш измамник и мошеник.
Аз не съм за един ден в този форум за да се излагам за някакви си 30лв. Ти дори една снимка не ми прати на тази оптика да я видя как изглежда, тя може просто да си е такава. Не знам какво си очаквал за 30лв, не знам и какво си видял, но ти не пожела да ми пратиш оптиката обратно!

Забравих да кажа, че никога не си настройвам оптиката с монета, отверка или нещо подобно, настройвам я като си сложа пръста, натисна и завартя. За това дори да беше моята тя нямаше да има никакви "размазани ръбове"
 

shooter

Потребител
Не искам да ставам адвокат на никого, но:

Още в предния форум бе коментирано, че фирмата Таско официално не внася в България
т.е. това което се купува с такова име е имитация на фирмата и е произведено от неизвестни
производители / според мен -нежелаещи да са известни на никого/
За съжаление такива имитации са популярни в нашата страна поради ниската си цена, какво да правим като сме бедни. През годините се нагледах на всякакви повреди, недомислици и разпарчадисани такива след няколко изстрела.
Продължавам да си купувам от тази марка, но на свой риск!, все пак сред тази продукция има и сполучливи образци, като този който издържа над 4000 изстрела на моя Хатсан 125 и с нея го продадох
По едно време се твърдеше, че жълтия надпис Таско е по добър от белия такъв и т.н.
При всички случаи не може да се сърдиш на някого, че за 30 лева си получил и съответното качество, все пак всички знаем какви са цените на оптиките произведени от "бели" фирми - десетки пъти по скъпи - не че и те не дават фира, сложени на пружинни, особенно магнум въздушни пушки
Заедно с няколко колеги от групата бяхме на поляната, когато се счупи оптиката на Колев /както е написал по горе /, явно партидата не е от сполучливите

Или казано накратко за толкова пари -толкова

Дълбоко се съмнявам, че Колев се е нагърбил с ангажимента да тича по магазини и куриери, само и само за да прецака друг колега от форума, просто стоката е била такава, за 30 лева никой от нас няма да стане на маскара
 
A

Anonymous

Гост
Извинете за начина, по който ще го кажа, ама на следващата среща всеки си взема манджичката, туря си я на вестника, свива си се в ъгъла...
Баси групата сме.
По какво личи, че сме група? По това, че всички си похапваме върху русенски вестници? (добре, че направихме тениските, поне другите да си мислят, че сме заедно)
Както сме почнали, някой ден и транспорта ще е индивидуален
 
A

Anonymous

Гост
Да попитам хората, които са една нощувка- Какво ще пазаруваме, кога и колко?
Каква е организацията? Кога ще се тръгва? Да се разберем и всичко да е ясно :)
Утре ще се мъча да се свържа с Пейчин да се разбера и с него, защото той ми е транспорта.
И на срещата ще съм само аз без половинката, ако това има знаение за разпределянето на леглата и стаите.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
иван к.,очертава се събота да пътуваме ти,пейчин,еро,аз и ангел(очертаващ се пневманиак).не е сигурно,но тримата последни може да пътуваме в колата на ангел и ако това стане не знам кога ще се тръгва.за пазаруването-нека тоя път всеки да си земе квото иска за ядене,просто засега не виждам каква организация да правим по тоя въпрос
 

Иван Димов

Потребител
явно партидата не е от сполучливите

Или казано накратко за толкова пари -толкова

Дълбоко се съмнявам, че Колев се е нагърбил с ангажимента да тича по магазини и куриери, само и само за да прецака друг колега от форума, просто стоката е била такава, за 30 лева никой от нас няма да стане на маскара


Не става въпрос ,за несполучлива партида.Повредите не са фабрични.Те са причинени от предмет с който са превъртали ключовете за регулиране,ръбовете на каналите са силно деформирани. Силиконовата смазка липсва. Още същият ден,щом извадих оптиката от кутията, се обадих на колегата за състоянието на оптиката,и му казах ,че съм бесен от видяното.Вие на мое място как щяхте да реагирате?? И до сега, нямам нито адрес, нито телефон за връзка с колегата.Нито ми одговаря на съобщенията.И скайпа не си включва. За половин година от китайските борси във Варна на колеги и познати съм купил 7-8 оптики и всички са били в перфектно състояние.Исках 6х40 ,като тази която ползва колегата, защото тези които намирах от фиксовите, бяха 4х32 ,исках да е с по-голямо увеличение. Много, ама много се съмнявам,че някой магазин ще си позволи лукса да продава такава стока.Бях решил ,да не давам гласност на случая.Пих си една бира тука и майната му.За 30 лв.,човек на кафе да отиде и ще ги даде.Но, после прецених,че е по-добре да го напиша тук на всички.Така ще е по добре и за мен,за да не си шушукам скрито с някой.Ще е по-добре и за колегата,той си знае най-добре.Ще е полезно и за всички,за да се предотвратят други подобни случаи.И сега какво се получи?Имам си нова оптика с повреди , :wall: а колегата стара без драскотина. ^-^ ;)

А сега да се захванем с любимото си хоби . :rambo: :cheers:
 
Нагоре