Регистриране на самоделка

Zlatomir

Потребител
Привет колеги.
Отварям темата понеже не намерих такава тема тук , а пък бих искал малко инфо относно пушките самоделки , които нямат номера.
Дали е възможно да се гравира или да се залепи нещо , като номер понеже видях и такова нещо. И също дали е възможно да се изкара документ, че е под 16j и без номер. Интересувам се относно докуметацията поради сигурност при проверка да кажем.
 

anibis

Редовен Потребител
Може да си е регистрираш,даже първата самоделка която имах е регистрирах без да има номер или някакво лого.
Тая самоделка е купи Любо /saundmax/ когато е регистрирах косаджията написа калибъра,видя логото на задтиилъка и е кръсти Hilman
След това регистрирах друга,направих и само номер,и без проблем е регистрирах.Друга самоделка пък колега отиде във Випа измериха му скоростта
и му дадоха документ че е под 24дж.и не подлежи на уведомление.Има начени не се притеснявайте само да искате ще си е регистрирате.
А ето как се прави номер на ЦК по същия начин се прави огледален номера,който сте си го избрали,и вече както е показано в клипа.
А пък ако искате нещо по-красиво да стане,има си лазери които ще ви направят каквото желаете.

 

goro100

Новодошъл
Колеги как стои въпросът с цевите ? Как се разбира коя цев е за въздушно оръжие ? Видях, че някакъв човек са го осъдили за притежание на цаготовки на цеви. Без патронник, но с нарези. Та мисълта ми е, ако тръгна да си правя цев при стругар да не стане проблем с полицията.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Смислен и важен въпрос. Предполагам, че е добре да имаш някакъв документ, откъдето са закупени цевите. Сами по себе си не са в забранителен списък, но цевите за огнестрелно обикновено имат номера и щампи, които са по-различни от въздушните. Освен това и калибрите имат малки различия. Естествено, едно е да намерят у теб чашки и части от въздушна пушка, а съвсем друго, патрони и части от огнестрелно. Това, вероятно и ще е определящо дали ще имаш проблеми.
 

goro100

Новодошъл
Питам защото видях цеви за ВО от стомана с нарези които освен по липсата на патронник по нищо не се различават от огнестрелните цеви. Не видях и никъде в закона за огнестрелните оръжия да има точна дефиниция. Пише, че цевта също е огнестрелно оръжие. По-добре да питам в КОС, че като гледах в интернет делата на осъдени и се притесних.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Едва ли в осъдените са открити само цеви. А и както ти обясних по-горе, цевите за въздушно се различават от цевите за огнестрелно. Най-малко калибрите са различни.
 

pchelarq

Потребител
Привет, колеги. Тук в темата e един елемент от Варна, наречен Миро-Anibis, продължава да пише глупости, които, поради незнание или тъпоумие, по всяка вероятност ще навреди на хобито. Този елемент Миро Anibis - от Вана надълго и нашироко пише наляво и надясно как е регистрирал самоделки.

Хей, Миро, спри да пишеш глупости. Образовай се! Научи се да четеш и да пишеш като българин. Прочети закона за оръжията и не вкарвай в беля хората, които ти правят (произвеждат) пушките.

Ясно ли ти е Миро - Anibis от Варна, че е абсолютно забранено производството, направата на самоделки?
Ама ти си тарикат, дребен търгаш и от цялата работа ще излезеш чист. Ще го закъсат стругарите, майсторите, които ти изработват дивотиите. С тези твои просташки публикации си на крачка от голямата беля.

Zlatomir, когато отидеш да питаш в КОС как се регистрира самоделка, не забравяй да им цитираш съветите, които ти дава Миро - Anibis, варненският търгаш на дребно и неграмотен производител на ВО.
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
Пчеларя, ти пак ли започна с "определенията" и директните обиди?
Ако имаш нещо да кажеш на колегата, може и на лични съобщения да му ги споделиш, или да помолиш някой Мод да зачисти или изтрие темата.
Има бутон "докладвай", направен специално за целта.
Не сме длъжни да четем за "тъпоумие", "тарикат", "дребен търгаш" и други твои бисери.
 

anibis

Редовен Потребител
Стършел за сетен път се уверявам че си наистина много завистливо човече.
Искам да Ви успокоя там всичките,че още една самоделка вече на 100% е готова и нея ще е регистрирам,нещо на теб да ти бъркам някъде,с моите проекти?
Да те успокоя малко че пяна ти излиза от устата вече....
И още два три пъти ми напиши ника и името,и града в който живея та да ти стане още по-спокойно:D
 

Attachments

  • 46025502_2380470631982925_2427399027596197888_o.jpg
    46025502_2380470631982925_2427399027596197888_o.jpg
    315 KB · Прегледи: 97
  • 45844639_265333684333880_7578100113071931392_n.jpg
    45844639_265333684333880_7578100113071931392_n.jpg
    104.6 KB · Прегледи: 96
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
https://forum.airguns.bg/index.php?threads/Самоделни-pcp-та.185/ Pchelarq, след като модераторите са решили да има такава тема в раздела за компресионна пневматика, не разбирам на теб какво ти пречи дискусия в тази посока. А и колегата не търси беззаконие, а точно обратното - уведомяване и узаконяване. И щом му допускат пушките до уведомяване и му разрешават да го прави, явно имат основание за това. Ако обичаш, обясни с аргументи и по темата какво искаш да кажеш. Миро, теб те съветвам да се свържеш с компетентен полицай и да се поинтересуваш за неговото мнение по въпроса. Ако все още не си го направил де. Все пак ние не сме престъпници и ще се съобразяваме винаги със законите. Добре е да се знае и мнението на компетентни лица и органи.
 
Последна промяна:

Zlatomir

Потребител
Привет колеги ,
Бях се замислял ,но реално аз нямам самоделка.
С помпичката и дайстейта съм. :)
Иначе има не лоши самоделки.
 

anibis

Редовен Потребител
Ясно ли ти е Миро - Anibis от Варна, че е абсолютно забранено производството, направата на самоделки?
Ясно ми е стършел,но пак те питам на теб какво ти влиза в работата да ми казваш аджеба аз какво да правя?
Щом ги регистрирам значи не мязат много на самоделки,тъй де косаджията няма да ми е регистрира,ама ти си по-вещ от тях и всичко ти е ясно.
Извинявай ако съм те засегнал нещо:D моля да бъда извинен!!!:D
 
Нагоре