Разглобяване на пружинни пушки. Стендове, приспособления, инструкции, схеми.

cdman

Администратор
Set написа:
Тъй като много от приятелите във форума ме попитаха как да си разглобят въздухарките, ще постна снимки от един сайт.

Това е установка за пушки от сорта на Диана, но всеки може да си го донаправи за своята.

Ако имате интерес (и след като изтествам) ще ви дам адреса на майстора, който ми го прави в София.

Ето:

stend1.jpg



stend2.jpg



stend3.jpg


а ето и самия сайт:

http://www.eddiecolwell.tzo.com/RWS-54.htm
 

cdman

Администратор
Re: Стенд за разглобяване на пружинна пневматична пушка

А ето и един пост на ivodoc защо се налага разглобяване всъщност



ivodoc написа:
Виж ,ако не вярваш :) :( :mrgreen:
Колко хитро е омазано. Има да чакаш да свърши дизела. А до тогава ще е заминал маншета и уплътнението на цевта.


manshet1.jpg


Ето ти и стружките , които вече са се забили в маншета.
Ако беше отворено преди да е стреляно , нямаше да се случи това :evil: .

manshet2.jpg


А ето и самите стружки, вече извадени ама ....след дъжд качулка :lol: .
И уплътнението на цевта вече си беше отишло :shock: ....лека му пръст. :cry: .

manshet3.jpg


Изводите си правете сами и не си мислете , че просто така си говорим. :!: Пушките трябва да се отварят още преди първия изстрел . И не пишем само защото искаме да ви е гадно. :)
Дано сте се убедили. :Drinking:
 

poacher

Потребител
Re: Разглобяване на пружинни пушки. Стендове

Снимки на БАМ 50/51 в разглобен вид:
http://i199.photobucket.com/albums/aa11 ... 0_9661.jpg
http://i199.photobucket.com/albums/aa11 ... 0_9663.jpg
http://i199.photobucket.com/albums/aa11 ... 0_9668.jpg
http://i199.photobucket.com/albums/aa11 ... 0_9671.jpg

P.S. Не знаех къде да пусна това нещо  :write:
http://www.arld1.com/images/swfs/piston ... namics.swf

P.S.2 Подготвям нещо като малък каталог със схеми за разглобяване. Няма да е пълен, но вие ще добавяте :)
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Може би въпросът ще ми е много глупав,но единстъвената причина да не си направя още стенд е че нз от къде да си намеря пръчките който са с цялостна резба по цялата дължина.Някой да е копувал от софия някъде,ходих в 2 3 железарски магазина няма.......!

Благодаря ти Fatalen утре ще отида още :)
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
scandalo написа:
Може би въпросът ще ми е много глупав,но единстъвената причина да не си направя още стенд е че нз от къде да си намеря пръчките който са с цялостна резба по цялата дължина.Някой да е копувал от софия някъде,ходих в 2 3 железарски магазина няма.......!
Казва се шпилка и можеш да купиш от Бриколаж, Практикер и магазин Евроболт, който се намира на ъгъла на бул. Сливница и бул. Раковски
 

bor1968

Потребител
fatalen написа:
Казва се шпилка и можеш да купиш от Бриколаж, Практикер и магазин Евроболт, който се намира на ъгъла на бул. Сливница и бул. Раковски
Или иначе казано: Всички необходимиматериалиможеш да си намериш от всеки един магазин за крепежни материали /елементи/. Дори и в в повечето ,,железарии" ;).
 
A

Anonymous

Гост
С какво да смажа буталото и маншета(ако въобще трябва да ги смазвам)
 
A

Anonymous

Гост
Маншета се смазва само ако е кожен. Буталото или се смазва, но съвсем тънко, или не се смазва. Ако го смазваш може с някои термоустойчиви мазила. Аз лично ползвам технически вазелин /смазвам и после обирам почти до сухо с едно парцалче/ Ако не обереш добре смазката пушката ще дизели.
Някои без да разглобяват капват в цилиндъра по няколко /2-3/ капки силиконова смазка. Казват, че уплътнява, но и първите изстрели има як дизел и трещи като флоберка.
 
A

Anonymous

Гост
Днеска почнах да разглобявам хатсана и да питам тази тапа където е предпазителя накрая как се маха и кои щифтове точно трябва да се избият да не взема да объркам нещо пускам снимки така че обяснение от сорта на "третия щифт от ляво на дясно " ще ми свършат работа мерси предварително
010837032.jpg

010837033.jpg
 
A

Anonymous

Гост
Re: Разглобяване на пружинни пушки. Стендове

Ако съм разбрал правилно искаш да махнеш пластмасовата тапа.
Единственото нещо което трябва да направиш е да развиеш болта под пластмасовата тапа, който е хванат с гайка към нея ( развива се с широка права отверка ) и да избиеш щифта който е на тапата. За препоръчване е да имаш още 2 ръце. Подпираш тапата в земята, другите 2 ръце натискат цилиндъра с тапата към земята а ти с другите 2 ръце, отверка и чук избиваш щифта. А за сглобяване на спусъка ще ти трябва още един щифт.
http://forum.airguns.bg/http://forum.ai ... ic.php?t=1
Ще го познаеш - има го на снимка със един шублер.
 
A

Anonymous

Гост
мерси за бързият отговор този болт под капачката не бях видял по скоро не бях разбрал че е болт за спусака знам аз го махнах като мислех че зависи от него нещо.Още един път много благодаря
стигнах до тука а сега кой щифт трябва да се махне
010838226.jpg

и това болче ли какво е как се развива
010838227.jpg

надявам се да помогнете неможах да открия каде ги има писани тези работи а пък се надявам и за напред да послужи на някого информацията мерси
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
От щифтовете, който си избвреш, горния или долния.
Важното е да отделиш зареждащия лост, за да можеш да го извадиш от цилиндъра, а след това да извадиш буталото.
Болтчето не е ли с вътрешен щестограм?
 
A

Anonymous

Гост
да болчето е шестограм ама някакъв супер малък тъкмо ходих да купя и се разви супер лесно :yahoo:проблема е с щифта блъскам половин час и неще и неще идеи някакви с дрелка ако го пробия дали ще стане изкривих две отверки досега :wall:
 
A

Anonymous

Гост
zerforie написа:
да болчето е шестограм ама някакъв супер малък тъкмо ходих да купя и се разви супер лесно

Това малкото болтче ограничава буталото да не се върти ,моя съвет е да не го слагаш когато сглобяваш пушката
 
A

Anonymous

Гост
Болта под пластмасовата тапа няма нищо общо със спусъка. През спусъковата скоба във този болт влиза друг болт който държи железарията към приклада.

Щифтовете предполагам че ще е най-безболезнено за пушката ако се рзпробие единия от двата ( който ти се струва че е по малко натоварен ) с подходящо свредло. След това на негово място ще сложиш подходящ по размер болт. После махаш лоста за зареждане от цилиндъра през едно оширение в улея по който се движи и след това махаш буталото. Внимавай при сглобяване да не нараниш маншета по ръбчетата на цилиндъра.

А болтчето на буталото не знам за какво е но така като гледам може би ще пречи да изкараш буталото от цилиндъра. или го махни или го завий докрай. И все пак разгледай детайлите може да се светнеш за какво е тва болче. И да споделиш разбира се. Успех!!!
 
A

Anonymous

Гост
Да се аргоментираш ако може,демек за кво да не го слагам какво ще подобри това?Може би нещо за въртенето на пружината ли незнам та да ни открехнеш ако може.Към Pezi_80 :Да като цяло не е 4ак философия да се разглоби само трябва някои да те насочи малко в краина сметка ще пробивам маи....като я разпарчатосам ще постна някоя снимка да се види как е била вътре за спора трябва ли или не да се чисти като я купиш
 
A

Anonymous

Гост
на Джорджи
Това малкото болтче ограничава буталото да не се върти ,моя съвет е да не го слагаш когато сглобяваш пушката
Като че ли е най-логичното обяснение.
Май и аз ще се съглася че ще е по добре да не го слагаш повече, но все пак прегледай устройството.
 
A

Anonymous

Гост
Да не се засяга колегата ,ама като видях на снимката как са дялани отворите с теслата ,представям си и вътре в цилиндъра и по маншета какво ще е.Моят хатсан 125 ,беше изненадващо добро качество ,хруп-хруп го разглоби и нямаше почти нищо какво да му се прави. Но като гледам 150-цата на колегата..наистина разбирам ,че важи основното правило за турските пушки ,че са въпрос на късмет да попаднеш на читава бройка,и зависи много дали турчина не я е правил след обяд в петък или пред някой техен празник.Но пък за начало е добре . Човек се научава на някои способности. Както едно време казваха ,че като си купиш москвич и ставаш 5 клас механиик,същото важи и за притежателите на пушките хатсан. ;)



ПП. Болчето както ти казва Джорджи ,го махни ,то фиксира буталото да не се върти и спусъка ще ти зацепва само на едно място . Има някои пушки където това е добре но там материалите са в пъти по-високо качество от на хатсан. Хатсан са крали идеи от другите пушки,но неса го доизкусурили. След време метала на зацепването ще се подбие и спусъка ти ще почне да изтърва ,като най-лошото което може да стане е да те цапардоса цевта в челото при зареждане и да ти сцепи главата или да направи пушката самострел и да нараниш някого.
 
Нагоре