Разглобих пушката и не мога да я сглобя

Mitko23

Новодошъл
Здравейте, колеги!
Преди няколко месеца си купих първата въздушна пушка (комета феникс 400 галакси с газово бутало) и всичко си работеше перфектно. Ама преди два дена нещо беше попаднал пясък в нея а и вече е на повече от 2000 изстрела и реших да я отворя за да я почистя и смажа. Разглобих я без проблем, почистих си я, тръгнах да я сглобявам обратно и ей тука идва проблема. Като тръгна да слагам спусъковия механизъм обратно той просто не влиза докрай (става въпрос за едни около 2 милиметра). И заради това не мога да сложа главния болт и другите части които го държат. Моля ви за съвет ако някой знае каква може да е причината защото вече 2 дни си блъскам главата и честно казано се чудя дали да не я карам вече на майстор.
Благодаря предварително!
 

apapazov

Редовен Потребител
Виж сега не знам за твоята пушка как е, но на моя HW35 като слагам спусъка го "зареждам" след това сглобявам и преди да я заредя натискам спусъка да го освободя/стрелям/преди да я" счупя"
Може да пробваш
Дано си ме разбрал
 

Hidden

Редовен Потребител
Добре дошъл, Митко!
Няма смисъл от паника и безпокойство или майстор. Напиши от къде си и някой по-опитен колега ще ти помогне да я сглобиш.
Прегледай темата за Комета - там е описано сгобяването и разглобяването. Има и линк към един испански сайт , където има и снимки.
 

Mitko23

Новодошъл
По принцип съм от София а иначе прегледах темата за комета и разглобяването ама просто не мога да схвана какво правя грешно за да не влиза спусъка.
 

Hidden

Редовен Потребител
Ето едно видео - показват сглобяването с газовото бутало. Няма смисъл ти да разглобяваш и спусъка:

Във видеото ползват стенд, но аз съм разглобявал Комета 400 на ръка - нужна е само една дъсчица, за да подпреш задната тапа при сглабянето. Удобно е да се направи на маса с още един чифт ръце за всеки случай. Внимавай да не загубиш топчето!
 

Mitko23

Новодошъл
Ето го проблема, виж как стои леко навън
 

Attachments

  • 20210505_143503.jpg
    20210505_143503.jpg
    104.6 KB · Прегледи: 78

Mitko23

Новодошъл
Пробвах без тази малката част и всичко си пасва супер
 

Attachments

  • 20210505_143629.jpg
    20210505_143629.jpg
    95.9 KB · Прегледи: 62

Hidden

Редовен Потребител
Просто натисни задната тапа и ще влезе - нужно е да се свие леко газовото бутало. Слагаш пушката изправена на масата вертикално, така че цевта да сочи нагоре. Подпираш тапата на края на една дъсчица и натискаш като държиш с една ръка цилиндъра, а с другата ръка вкарваш пина или болта.
 

Mitko23

Новодошъл
Много ви благодаря за съветите и се радвам че се регистрирах във форума!
Пушката е сглобена и е като нова.
Още веднъж благодаря на всички за отзивчивостта!
 
Нагоре