,,Пърдене,,

Niki

Редовен Потребител
Извинявам се за заглавието,ама като че ли няма как по добре да опиша това което ми се случи.Значи при ниски налягания,някъде около 100бара при изстрел започва въпросното явление и си заминава всичкият въздух в цилиндъра.От три дни не съм стрелял и съм близо до криза,така че се надявам да дадете съвет как да излекувам проблема.............

Niki

Редовен Потребител
Да,бе на метан.Самоделката,няма за представяне..........

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Клапана каква конструкция е, ударника, пружините какви са,, трансфера??
Получава се някаква интерференция. При слаба пружина на клапана(или счупена) и не много силна на ударника(или силна, но скъсена) , щока може да "потъва" и ударника да получава сериозен откат, като удря многократно.

Последна промяна:

astra

Редовен Потребител
А бре, колеги! Попиках се да се смея!!!...

Ако е метан,мммм.....

Сия тема ще е абсолютен фаворит в раздела със смешките :) :) :)
Извинете за спама, не можах да се удържа! :)

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Явно си натегнал пружината на ударника до ''откат''
Може да сложиш по- зла на пружина на клапана, аз лично бих утежнил ударника и да ползвам по-дълга и слаба пружина. Ако конструкцията позволява и ударника да остане "свободен".

Niki

Редовен Потребител
Защо става при ниските налягания/100 и надолу/До сега съм работил с тоя удърник и нямаше проблем,както и с тая пружина на удърника.Сега съм сложил даже много яка пружина на клапана,ама ще я смена че удърника не може да я преодолее

petkof

Редовен Потребител
Ниското налягане в резервоара не може да затвори клапана след отварянето му чрез удар от ударника. Не знам каква е конструкцията на клапана, но ако в следствие от работата му се е повредил или подбил може да не е възможно да уплътнява след отваряне и затваряне. Ако следствие от работата му се е увеличило сечението върху, което налягането в резервоара упражнява натиск за да го затваря, вече ще трябва по-високо налягане да го затвори.

andi

Редовен Потребител
И аз първо помислих за счупена , или усукана пружина на клапана . Но след допълнителното инфо, че отдавна е с тези части и пружини предполагам е подбит клапан , или променена геометрия . Така от преразказ по картинка е трудно за сигурна диагноза . Но моя съвет е отвори клапана и
внимателно го измери и разгледай .

Niki

Редовен Потребител
Малко яснота по въпроса,правих си втора игла с полиамид и след обстоен преглед се установи че иглата е крива,съвсем малко,почти невидимо,от там широката част на полиамида задира във вътрешната страна на клапана.............

Нагоре