Първа пушка

Stefan.hs

Потребител
Здравейте :) казвам се Стефан от Хасково .
Четох малко из форума , но явно има доста работи които не са ми ясни .. а ми се иска да взема пушка . Ще я използван главно като сам на риба , да си стрелям по разни мишени , и ми се иска нещо средно мощно .. за сума около 500 лв .. и отделно някав лев за мерник мога да дам .. та .. кои марки / модели да гледам ? Каква мощт да търся ? Метри в секунда ? Калибър ? Общо взето на какво да обърна внимание при покупка на пушка ?
 
Последна промяна:

Stefan.hs

Потребител
Четох четох ... и теми четох ... но все обсъждат марки .. а в Хасково незнам дали ще намирам тези хвалени марки .. и за това потам .. 4,5 или 5,5 калибър да взема .. ще ми се 5,5 .. уж по голямо по добре .. ама знам ли ... колко метра в секунда трябва да е минимум ? 5,5 с 200 метра в секунда ли е по добре или 4,5 с 300 метра примерно .. кое играе по голяма роля :/ метри в секунда или калибара ? Иска ми се да купя и да му се радвам поне 1-2 години .. и после може би нещо по сериозно .. а не да купувам и продавам ... докато оцеля нещо свястно :/ нали за това е форума ? Да дадете идеии и препоръки
 

Stefan.hs

Потребител
Мерси :) но как ще го регистрирам ? Нали в полицията трябва да регистрирам ,че притежаван въздушна пушка ?!?
 

anibis

Редовен Потребител
Ако не се лъжа не подлежи на регистрация,а пък толкова като искаш,той е отписва,и е записва на твое име.
 

Stefan.hs

Потребител
Добре , но все пак ми се иск да е нов .
Бях чел че са читави тези , комета фусион , но 4,5 калибара ги хвалиха повече ? И дали мога да го намеря в града .. хич незнам .. знам едва 1-2 магазина кадето продават пушки .. няма ли някой от Хасково ? Да помогне от каде мога да намеря ... :/
Онлайн мига ли да си поръчам нов ? И ако да .. от каде ? Защото повечете сайтове не работят онлайн ... иммено заради закана .. защото уж е забранено , а в ОЛХ явно не е
 

didarai

Редовен Потребител
Е ...дай ся и в ОЛХ да го забраним. По едно време беше ...
Колега Пловдив не ти е много далеч. Звънни няколко телефонна на магазините им и се разходи до там за нова. Ако има , вземай в 4,5 мм без значение от приклада. Ако не ,...квото има.
Нориките също не са лоши , стига да не са с първата генерация спусък .
 

Stefan.hs

Потребител
Каква е разликата между Феникс и Фусион на комета ? Гледам феникс нов е около 370-380 лв
 

didarai

Редовен Потребител
Ала-бала. Разликите основно са на външен вид.
Каквато има , такава вземи .
Най-добре е с регулируема буза , в 4,5 мм и с ГП .
И пластмасов приклад в 5,5 мм с пружина да вземеш , пак е добра пушка.
 

Bay Mitko

Редовен Потребител
Колеги, да ви имам търпението, с което отговаряте на тъпи въпроси, да ме прощава Стефан от Хасково!
/Четох малко из форума, Ще я използван главно като сам на риба,отделно някав лев за мерник мога да дам, Каква мощт да търся/

Айде на враПчетата....!!!:rambo:
 

Stefan.hs

Потребител
И модератора писа :) ами да лъжа като 90% от съфорумците че ще стрелям по капачки от мин.вода ли ? Едва ли са много такива тук .. кадето взимат пушки за да стрелят по капачки и хартии ... казвам си за какво ми е ..
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Не сме само ние, дето четем форума. Иначе кой какво прави си е негова работа и отговорност. Но правилата забраняват писане за това.
 

Stefan.hs

Потребител
Да , тук сте прави :) моля да изтриите излишните спамове ... колегите по горе ме оривнтираха г/д кам пушка .. остава да потърся в града .. и ако има да купя и да се похваля :)
 

oblaka

Редовен Потребител
ФТКС
Колега ориентирай се към 4.5 с газова пружина. Комета по възможност. Това е моето мнение. С една оптика с малко увеличение ще ти върши перфектна работа за рибарските излети.
 

Ctan4o

Потребител
И модератора писа :) ами да лъжа като 90% от съфорумците че ще стрелям по капачки от мин.вода ли ? Едва ли са много такива тук .. кадето взимат пушки за да стрелят по капачки и хартии ... казвам си за какво ми е ..
Не че нещо ама го приех много лично защото стрелям по капачки, кенчета, дъски, хартия и след това си ги събирам. Пушката с оптиката и всичко останало което имам надхвърля 4000лв. С тези пари спокойно можех да стана истински ловец с друг вид пушка. Просто харесвам оръжията но мразя да бия животни. Когато реша отивам стрелям си колкото ми е кеф и се прибирам.
 

Stefan.hs

Потребител
Мнения за кросман мт77 ?
Гледам че Се предлаг в Хасково 4,5 мм е и иглежда добре , но като качество незнам .. някой по разбиращ ако може да каже нещо за пушката ..
А за колегата с такъма за 4к лв :) евала , обичам животните :) къщата ми е полу зоологическа градина ... няма да ходя да стрелям само пп животни... но ми се ще като стрелна .. да знам че няма просто да го раня :)
 

xpresident

Редовен Потребител
Точно така, излиза че шепа баламурници стреляме по хартии и капачки.
А това че се дават съвети за избор на пушка, след като е ясно за какво ще се ползва, означава че някои толерират това.
 
Нагоре