Пластмасовата скоба на спусъка, липсата на мерници (или ако има са свтещи пластмасички), скриптящия и извънредно дъдъг спусък, прехвалената ГП и качеството на изработка и оксидация.
Кометата и преди не се отличавала с добри механични . С този надулник отпред не ме и кефи на вид .
Светещи пластмасички ....

...имат почти всички ПП от класа и' ,че и за + 200 лв отгоре .
"извънредно дълъг спусък "

Ше се засмея само .

Също и на "скриптенето" , дето веднъж го има , ама не било баш скриптене , ама нещо си било и то на единствената спомената такава комета във форума(от доста много) , което стана банално да се споменава едва ли не вече като правило за модела . И да не пропуснем да споменем, че говорим , за може би най-добрият спусък (евентуално , щот не съм пробвал ) след вайха , при несъстезателните ПП .
Прехвалена ГП ?

Аз лично не съм я хвалил особено (на комета ГП-то пък не съм и чел да го е хвалил някой) , но със сигурност ГП-то си има (непрехвалени) предимства и удобства , стига да си го настроил според кефа си (не и за фабричните) . С фабрично ГП на комета не съм стрелял , но с пружината си е достатъчно комфортна пушка .
За качеството на изработката и оксидацията до колкото помня от сравнението ви , май не бяхте останали недовлни (че не ми се рови ся из форума ).
Та .. уточнавай се , че я сравняваш с Вайха , щото така както описа пушката излезе , че се казва Хасан !
После , ей тъй за обективност и ....разнообразие , може да я сравниш и с други пушки от класа и' .
Оптика 500 лв точно ...за да си прави кефа в двора, далеч не му трябва . Имам и една "но нейм " китайка (май 75 лв беше ...сега да е 150 лв макс) 4-16х40АО която не бих казал , че не би се справила със същото, с каквото и Лийпърс със същото увеличение , да не говорим , че дори х9 ти дава доста по-добро предимство и способности пред механичният + нови познания и "виждане" на грешките .
............
Относно Комета-Славия , без колебание бих избрал първата .