Първа въздушна пушка с бюджет до 500лв

bgstan

Новодошъл
Здравейте,
Искам да попитам след дълго четене дали избора ми е верен и като отмине кризата да закупя въздушната пушка. Пушката на която съм се спрял е -cometa fenix 400 galaxy GP -цената е към 400лв с газово бутало.
- Има ли в този ценови клас нещо по добро ?
- Може ли да се слага оптика и коя ще препоръчате ?
- 4,5 или 5,5 калибър предимства и недостатъци ?
- Знаете ли дали има магазин в Стара Загора който може да я достави защото все са в София ?

Благодаря предварително.

xpresident

Редовен Потребител
Ще си я ползвам на село. Ще си стрелям по мишени.
За тази цел аз бих избрал Славия 631 или 634 в 4.5 на механични. Най-доброто е Хайнел 312, но нея няма да я намериш нова и трябва да си по-наясно с пружинките. И трите са пушки които правят по десетки хиляди изстрели без проблеми.

bgstan

Новодошъл
За тази цел аз бих избрал Славия 631 или 634 в 4.5 на механични. Най-доброто е Хайнел 312, но нея няма да я намериш нова и трябва да си по-наясно с пружинките. И трите са пушки които правят по десетки хиляди изстрели без проблеми.
Не са ли малко слабички.

xpresident

Редовен Потребител
Достатъчно силни за хартиени мишени, капачки и кенчета до 50м. Ако трябва да се дупче стара тенджера или улук, може да дойдат слаби. Още HW30 и HW50 си заслужава да погледнеш, но първата е малко детска, а втората малко ти надхвърля бюджета.

batnan

Редовен Потребител
Пак се почна . Тенджери и тигани , малко над бюджета . Кажи какво не харесваш на кометата?

П.п Дори бих я взел с телена пружина че все пак е консуматив.

xpresident

Редовен Потребител
Пластмасовата скоба на спусъка, липсата на мерници (или ако има са свтещи пластмасички), скриптящия и извънредно дъдъг спусък, прехвалената ГП и качеството на изработка и оксидация.

batnan

Редовен Потребител
Пластмасовата скоба на спусъка
Голям проблем :bravo:
липсата на мерници (или ако има са свтещи пластмасички)
Човека иска да стреля с оптика.
скриптящия и извънредно дъдъг спусък,
Спусъка всеки може да си го регулира както му е кеф.
прехвалената ГП
Затова по добре телена.
качеството на изработка и оксидация
За това не знам как се справят , от моята съм доволен.

xpresident

Редовен Потребител
Голям проблем :bravo:

Човека иска да стреля с оптика.

Спусъка всеки може да си го регулира както му е кеф.

Затова по добре телена.

За това не знам как се справят , от моята съм доволен.
За скобата, ако не държиш на естетиката, може и пластмасова.
Ако иска да се прави на снайперист в очите на съседите, безусловно му трябва оптика. За свястна оптика трябват 500+ лв.
Спусъка ако всеки можеше да си го регулира, нямаше на скъпите ПП да слагат такива сложни спусъци.
Неизвестно защо всички класни ПП са с телена пружина и централно зацепване, сигурно конструкторите им не четат форума.

batnan

Редовен Потребител
Защо се хващаш пак за твоите критерии за пушка , оптика и.т.н. Оптика 500 лева? . Не всички ще ходят по състезания . За пружината сме на едно мнение. А класните ги видяхме / малко и аз да плюя / една Диана май седи още в бокса /жалко за колегата ,при толкова свободно време сега/ .
П.п. А спусъка се регулира с една отверка .

xpresident

Редовен Потребител
И двамата имате правилни аргументи. Ако аз трябваше да избирам - бих рискувал с една Комета в кал. 4,5 мм., с телена пружина.
Не твърдя че Кометата е лоша пушка, просто предлагам обосновано алтернативи, за да може колегата да избере най-подходящото за него.

Gadnqra

Редовен Потребител
Бих използвал пушката, задължително с оптика. Leapers или Hawke. 6x32 или 6х40. Излизат понякога във форума на около 120-140 лв. Нови са около 220-260 лв.

bgstan

Новодошъл

Todor bakalov

Потребител
Имал съм и имам все още едната пружинка славията.Кометатата която имах беше със го и 4.5,не е лоша но механичните и са зле а за оптика иска разширяване на отвора в цилиндъра за стопорния болт,защото блока мърда без него.Не като реклама ,защото продавам славията си ,но за мен тя е по добрата пушка като изпълнение и нея си оставих,но грам нямам време и я пуснах за продажба но не е задължителна,зор нямам да седи ако трябва като реликва.

didarai

Редовен Потребител
Пластмасовата скоба на спусъка, липсата на мерници (или ако има са свтещи пластмасички), скриптящия и извънредно дъдъг спусък, прехвалената ГП и качеството на изработка и оксидация.
Кометата и преди не се отличавала с добри механични . С този надулник отпред не ме и кефи на вид .
Светещи пластмасички ....:D ...имат почти всички ПП от класа и' ,че и за + 200 лв отгоре .
"извънредно дълъг спусък " ??? Ше се засмея само .:cool:
Също и на "скриптенето" , дето веднъж го има , ама не било баш скриптене , ама нещо си било и то на единствената спомената такава комета във форума(от доста много) , което стана банално да се споменава едва ли не вече като правило за модела . И да не пропуснем да споменем, че говорим , за може би най-добрият спусък (евентуално , щот не съм пробвал ) след вайха , при несъстезателните ПП .
Прехвалена ГП ? o_O Аз лично не съм я хвалил особено (на комета ГП-то пък не съм и чел да го е хвалил някой) , но със сигурност ГП-то си има (непрехвалени) предимства и удобства , стига да си го настроил според кефа си (не и за фабричните) . С фабрично ГП на комета не съм стрелял , но с пружината си е достатъчно комфортна пушка .
За качеството на изработката и оксидацията до колкото помня от сравнението ви , май не бяхте останали недовлни (че не ми се рови ся из форума ).
Та .. уточнавай се , че я сравняваш с Вайха , щото така както описа пушката излезе , че се казва Хасан !
После , ей тъй за обективност и ....разнообразие , може да я сравниш и с други пушки от класа и' .
Оптика 500 лв точно ...за да си прави кефа в двора, далеч не му трябва . Имам и една "но нейм " китайка (май 75 лв беше ...сега да е 150 лв макс) 4-16х40АО която не бих казал , че не би се справила със същото, с каквото и Лийпърс със същото увеличение , да не говорим , че дори х9 ти дава доста по-добро предимство и способности пред механичният + нови познания и "виждане" на грешките .
............
Относно Комета-Славия , без колебание бих избрал първата .

Нагоре