Първа Пушка

blagovest_plachkov

Новодошъл
Здравейте ,
от скоро ме запалиха по това хоби. търся си пушка нещо бюджетно втора употреба или да се ориентирам към Комета.
 

ATO

Редовен Потребител
Добре дошъл във форума.
Вземай Комета и не се замисляй. Тук Комета не е просто пушка, а религия, също като Айфон. Ако си купиш нещо различно, ще бъдеш оплют и анатемосан, че си направил грешен избор и не си в правата вяра. ;) :)
Сега сериозно.
Избора е много индивидуален. Ценови диапазон? За какво основно ще се ползва? То е ясно за какво де, за каквото ги ползваме всички, но все пак.
Отиди в някой магазин за оръжие, разгледай, пипни и което ти легне най-много в ръцете и като дизайн е твоята пушка.
 
Последна промяна:

sas

Новодошъл
Здравейте, аз на скоро си купих комета орион лонг. първа пушка ми е .Тоест втора. Имах хасан бт65 за седмица но ми я смениха от магазина защото имаше огромен преразход. И си доплатих за кометата.
Мномо ме кефи. Но стрелях с едно ФX на колега в стрелбище във Варна. и видях какво е ФX.Голям кеф. Не мисля че кометата може да стигне фх. не си правя илюзии. но се чудя дали с един регулатор ще постигна нещо по-добро. сега на 52 метра в стрелбище правя отлични за мен групи. но до 20-22 изтрел. след това падат и са в коридор от 10-15мс. пъпросните 20 изтрела. имам по някой заблуден изтрел. но и аз не съм кой знае какъв стрелец. Моля кажет да влагам ли сили и средства във редуктор.Гледам има едни в алтарос. Хубави ли са? И от къде да си взема 2рия манометар? Дето се слага отпред на цилиндъра. Николай Гадняра гледам е доста в час и ценя неговото мнение.Ако можи да помогни с някой съвет ще се радвам.Изчетох доста теми но за редуктори регулатори нещо не намирам достатъчно инфо.Иначе тая пушка я взех заради това, което прочетох тук. Исках synk но я нямаше в сотис и не знаеха кога ще я получат. а и ориона ме кефи че е лек сравнително.Не е като импакта но и е 4 пъти по ефтин. Благодаря предварително. Моля не ми отговаряйте с лаконични или съркастични отговори. Не съм изобщо на вашето ниво. Нямам познания в тая свера. И можи някой въпрос или моя констатация да е невярна. Също ме интересува регулатора в сотис който се продава по-добър ли е от другия който цитирах? Благодаря за отделеното време да ми прочетете въпросите. А още повече на отговорите ви.
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Здрасти, колега. Кометата също стреля с преразход от кутията. Когато и се помогне малко, си идва на мястото и спокойно си прави 24 - 26 изстрела в 8 метров коридор. Това, естествено без редуктор. Редукторите си имат плюсове и минуси и аз лично ги избягвам. Мисля, че тази пушка стреля добре и на правоток, когато се бутне, където трябва. Така или иначе, дори да си решил да сложиш редуктор, първо пушката трябва да се настрои както трябва на правоток, за да получиш максимума от редуктора. И Алтарос и Хума имат хубави редуктори.
 
Последна промяна:

sas

Новодошъл
До колкото разбирам ти се занимаваш с подобренията на пушките. Аз лично предпочитам без редуктор.Търся относително добър коридор за около 20-30 изтрела. Цитираните от теб 24-26 са супер за мен. Ако е възможно да ми я подобриш ти, какво би ми струвало и за колко време ще стани? Аз ти видях номера във форума направо ще ти звънна. Нещо не мога да се свържа с теб.Когато е удобно звънни пратих ти смс.
 
Последна промяна:
Нагоре