Първа ПЦП пушка

JKatrandzhiev

Новодошъл
Здравейте, до колкото разбрах от толкова много прочетени дискусии в форума, имам някаква представа за това какво искам, но не разбирам много от термините които използвате дори и след терминологията в началото така де да се опитам да обясня какво си търся и се надявам някой да помогне
1) Спрях се на ПЦП пушка, която искам да е с барабан за зареждане (за повече изстрели, не като старите чупещи се)
2) Бюджета ми е малък но си мисля че е достатъчен за 1ва пушка - 1000лв.
3) Колегите в форумите казват че е по-добре с метанова бутилка.
4) Ако е възможно и оптиката да се включи в този диапазон + пушката да са 1000лв
5) Ще стрялям предимно за хоби, но си мислех нещо над 20джаула (не знам колко метра в сек са това но имам предвид че искам да си стреля силно )

Благодаря предварително за отговорите :) поздрави

Don

Потребител
Търси в Купува/Продава. Има предложения които отговарят на изискванията ти. Метанът е парников газ, зривоопасен и отровен при изтичане от бутилката. Не трябва да се съхранява в затворени жилищни помещения .

vanko

Редовен Потребител
http://shop.gunman.biz/kralarms-puncherbreakers-p-3588.html

Колега,вземи си Крал Брекер-а за този бюджет с който разполагаш и няма да съжаляваш! Стреля точно,имаш 50 изстрела от 200 до 120б (въздух). За оптика обаче ще ти трябват поне още 200кинта.Компромис няма как да направиш!

JKatrandzhiev

Новодошъл
Успях да вляза само в една турска страница, цената на този крал брекер беше около 400 лева, ако е тази цената, съответно с оптиката около 200-250, общо ще стане 650, и бутилка както каза колегата 1150, Правилно ли смятам ?

vanko

Редовен Потребител
Успях да вляза само в една турска страница, цената на този крал брекер беше около 400 лева, ако е тази цената, съответно с оптиката около 200-250, общо ще стане 650, и бутилка както каза колегата 1150, Правилно ли смятам ?

Правилно смяташ,но ако трябва да ходиш до Т-я.Тук на тази цена няма да я намериш.

emci74

Редовен Потребител
Съществува вероятност с турската пушка набързо да се откажеш от хобито. Поне гледай да е пипната преди това от някой който разбира. Евтиното понякога излиза скъпо . В този ред на мисли .....има един Аншуц за продаване във форума :winner: . Гарантирано удоволствие ще е да се стреля с тази пушка!
Както ти писаха по-горе колегите,има доста пушки които отговарят на изискванията ти в раздел купува- продава.

JKatrandzhiev

Новодошъл
Правилно смяташ,но ако трябва да ходиш до Т-я.Тук на тази цена няма да я намериш.
Добре ако всичко е от тук, колко ще ми излезе горе долу, готов съм и да дам някой лев отгоре, а и имам друг въпрос, ще трябва ли след като я взема да и се направи някаква настройка ?

joro_ihr

Редовен Потребител
С лаконични подмятания не става! Точно-не точно,кажи ако нещо знаеш относно намирането и по тънко у нас?
Не колега, поста ми не беше към теб, а към питащия. Просто сме писали по едно и също време. Съжалявам.

SvilenP

Редовен Потребител
По чети още и гледай видеа в тубата. Възможността от грешка в момента ти е голяма. Има много въпроси на които трябва да си отговориш, после питай и решавай. Това е моя не търсен съвет.

kosmev

Редовен Потребител
Уточни и как очакваш да я зареждаш с въздух, защото ако трябва да купуваш и бутилка, с тоя бюджет трябва да ходиш да си внасяш от Турция :)
Иначе с най-добри чувства, ама въпросът ти е малко в стил:
Каква кола да си купя?
Дизел, бензин, електрическа
Купе, Седан, Комби, СУВ, Джип
Японска/Немска/Френска/
Червена/Синя/Бяла
....

Както сам се досещаш, няма еднозначен отговор - Комбинации много, всяка си има почитатели и противници...

JKatrandzhiev

Новодошъл
Ами в момента имам само тази информация, ако можех да попитам точно какво искам щях до го направя.
Идеята ми беше да ми дадете насоки като кои марки са хубави кой не, кое е по-добре за начало въздух или метан,
не и цената ми е такава защото немога да скоча в нещо ново с 3000лв...

lynx

Редовен Потребител
Като за нов във хобито, бих ти препоръчал за начало да постреляш на въздух.
Във Варна има къде да зареждаш въздух на 300 бара.
По принцип метана се влияе повече от температурата и зимата ще имаш изненади, с които по-напредналите се справят.
Ако предположим, че вземеш втора ръка бутилка за около 300 лева и оптика за около 100, остават много малко пари за пушка.
Бих ти препоръчал да събереш още малко пари преди покупките.
Има доста колеги във Варна, разберете се да се видите примерно на стрелбището в мола и ще ти обяснят доста неща, които трябва да знаеш за въздушното оръжие.

kosmev

Редовен Потребител
Вариант е да зареждаш с помпа. Има китайски за 100лв, аз съм с такава, прекрасно работи вече поне 15 000 изстрела.
Тогава обаче е по-добре да се насочиш към калибър 4.5, там разхода на въздух е по-малък.
Може да се насочиш към европейските магазини, имат хубави търсачки и може да се ориентираш кое ти влиза в бюджета.
Ето примерно чехите, доставката е 16 евро до вратата за няколко дена.
Други варианти са:
https://www.krale.shop/nl/
https://www.mundilar.net/

Ха, португалецът е пуснал Гамо Чакал - яко звучи а :D - на интересна цена

Последна промяна:

Snaipera

Новодошъл
Здравейте,
Понеже реших да мина на PCP и след доста четене сведох избора си до 2 пушки:ХАТСАН AT 44 и БАМ 50.Изчел съм цялата тема за бама и доста за хатсана и горе долу добих представа за какво става дума(поне теоритично).За моите цели(развлекателна стрелба),която и да е от пушките ще ми свърши работа.И въпроса е коя пушка според вас е по подходяща за първо PCP?Задавам основно този въпрос,защото гледам за хатсана има,като резервна част:цилиндри спусъци,цеви,но за бама не знам може ли да се намери нещо,ако се наложи и дали изобщо ще се наложи.Бамовете вече не са нови и не знам примерно цилиндъра му колко може да изкара или по спусъка може ли да се прецака нещо?Която и да е от пушките ми се иска да е от човек "пипната"; не нова.
Благодаря предварително за отговорите.

joro_ihr

Редовен Потребител
И двете ще ти донесат удоволствие, в купува продава ги има и двете пипнати от Гадняра. На бама цилиндъра е несменяем, но пък е хубава пушка. Мисля, че сам трябва да вземеш решението.

Добрислав

Потребител
И аз до преди два месеца се колебаех между няколко турски модела ПЦП или китайски БАМ,но реших да отделя малко повече средства и взех от колега несравнимо по-добро ПЦП(Daystate MK 4 IS ST,cal.5(.20),34 J,(276 м./с.) в комплект с оптика от висок клас и саунд модератор.
С тази пушка нямаш грижи:иска само да и зареждаш батерията...а точността и е перфектна: на 50 м.вкарва проектилите в една дупка на мишената...
Мисълта ми е,че за нещо, което не се купува всеки ден,си заслужава да се отделят и повече средства, но да е качествено и надеждно,с което се спестяват много проблеми в бъдеще...

Последна промяна:
Нагоре