Пушка между 500-600 лева

xpresident

Редовен Потребител
Питай тука https://huntandguns.bg/bg/products/pnevmatichni-pushki---s-prujina/weihrauch, но не знам дали от вънка няма да ти излезе по-евтино. Аз знам само за този магазин в България да се продава тази марка, ако колегите знаят и другаде да пишат.
От този сайт щях да си купувам HW75 и ми казаха да чакам 4 месеца. След 4 месеца, казаха че още го нямат. Цената на 80-ката излиза 150лв над тази в mundilar и armasayala.
 

Genko82

Потребител
Продължавам с четенето и пробите. Каква е разликата между GAMO HUNTER IGT и GAMO BLACK IGT в калибър 5.5 освен прикладите съответно дървен и поломерен? Мнения за технологията IGT?IGT освен в Gamo къде другаде се среща:-[?
Благодаря предварително.
Поздрави.
 

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Тази "технология" е само за реклама както и спусъка и цялото ново производство на Гамо .
Печелиш сериозен откат мноооогоооо пластмаса в това число и цевната кутия и уникален спусък с който може да тренираш за предмишница :cheers:
 

t.marev

Редовен Потребител
Продължавам с четенето и пробите. Каква е разликата между GAMO HUNTER IGT и GAMO BLACK IGT в калибър 5.5 освен прикладите съответно дървен и поломерен? Мнения за технологията IGT?IGT освен в Gamo къде другаде се среща:-[?
Благодаря предварително.
Поздрави.
Технологията IGT /inert gas technolog/ се изразява във замяна на спиралната пружина на буталото, с газова пружина. Подобна газова пружина може да видиш на петата врата на автомобилите, но тя е малко по-различна. Освен това тези пружини на ГАМО са напълнени с инертен газ, който се влияе по-малко от температурата и осигурява по-равномерна скорост на топло и студено. Такива газови пружини се поставят и на други пушки, просто IGT е запазена марка на ГАМО.
Пушките на ГАМО никак не са лоши, надеждни са, добре изработени и се предлагат в различни модели и модификации, което ти позволява да избереш тази, която най много отговаря на твоите изисквания, нещо което при повечето марки липсва. Независимо от отрицателното мнение за тях тук във форума, политиката на ГАМО е "клиентоориентирана" тоест предлага много варианти - чупещи, с лостово зареждане, многозарядни, различни калибри, различна мощност, с газова или спирална пружина, пластмасови и дървени приклади, тактически или ловни, светещи прибори, повдигаща буза, пластмасово покритие на цевта и т.н.т. Както се казва- в програмата, за всекиго по нещо. Това за нЕкои тукашни "разбирачи" е нищо - за тях има само един тип пушка, едни чашки, един вид стрелба......но извън форума, Светът е различен.
Изборът на пушка се обуславя предимно от предназначението и......Това е нещо което само ти може да определиш и съответно да направиш своя избор. Не съществува идеална пушка, както и такава, която сама стреля!
Успех!
 

Genko82

Потребител
Да се похваля с подаръка за коледа :bravo:След дълго четене, и малко проби си поръчах Gamo Hunter 440 AS IGT в калибър 22 директно от Испания. Тук идва следващия въпрос :-[ : каква оптика да си купя да пасва на новата ми придобивка?
Благодаря и поздрави на всички съфорумци!!!
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
каква оптика да си купя да пасва на новата ми придобивка?
Колегите препоръчват с фиксирано увеличение. Например https://www.sotisbg.com/products/5122
ВАЖНО!: Хубави монтажи и след настройката на диоптричния коректор сериозна фиксация на диоптричния коректор към тялото на оптиката.
 

t.marev

Редовен Потребител
Да се похваля с подаръка за коледа :bravo:След дълго четене, и малко проби си поръчах Gamo Hunter 440 AS IGT в калибър 22 ,........
Ами честито! Със здраве да се гърмиш с нея! Отличен избор, класическа пушка, доказана във времето.
 

petkof

Редовен Потребител
Гамо разбира се!
Но истинска! Не менте! Желателно е да има такъв златист знак или сверяваш с gamo.com
Optika_GAMO_6x40_WR_686.jpg
 

LogiBG

Редовен Потребител
Оффтопик малко но аз съм с гамо 6х40 на над 2000 изстрела и още е здрава , дойде с моноблок на цена 99лв.Като минус до тук мога да кажа, че винтовете на моноблока към пушката се отвиват след около 250-400 изстрела.Няколко пъти ги пристягах , подчертавам грешката може да е при мен, не ги стягам много но и мисля че не трябва да се стягат.Overall оптиката е доста здрава или поне аз подпаднах на такава.Както са писали колегите задължително с фиксиран зоом.
 

Genko82

Потребител
Най-накрая пушката е в ръцете ми! Първи впечатления :изглежда много добре, приклада ми пасва и изглежда много добре! Малко само ме смущава спусъка... пластмасов, но ще го преживея. Зарежда се добре, спусъка е лек и чувствителен. Разконсервирах я като почистих цевта с балистол, памучен парцал и корда. После със сух парцал и корда пак до суха цев. Тези части, които движат и се виждат без разглобяване са смазани мнооогооо тънко с молибденова грес. Пуснах 5-6 изстрела. При първите три имаше дизел ефект като втория беше най-много и после намаляваше с 6 тия изстрел напълно изчезна. С мерните прибори на около 20 метра +, - един в пвц кофа от сирене 5 кг. прави група в квадрат около 10 см. За мен е много много добре. Ето и пушката
 

Attachments

  • IMG_20201221_161504.jpg
    IMG_20201221_161504.jpg
    188.3 KB · Прегледи: 138
  • IMG_20201221_161642.jpg
    IMG_20201221_161642.jpg
    104.2 KB · Прегледи: 128

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
За сега пушката със сигурност стреля по-добре от теб,изстреляй няколко кутии чашки и тогава може да се изравните ,като възможности:).За групи стреляй по пет чашки в мишена и така поне в три мишени,няма файда от 109 чашки,всякак ще се получи една голяма дупка и дали са 5 или 50....Пушката е красива,е надявахме се на друго,но пак е от класическите модели на Гамо,честито:cheers:
 

t.marev

Редовен Потребител
Най-накрая пушката е в ръцете ми! Първи впечатления :изглежда много добре, приклада ми пасва и изглежда много добре! Малко само ме смущава спусъка... пластмасов, но ще го преживея...........
С мерните прибори на около 20 метра +, - един в пвц кофа от сирене 5 кг. прави група в квадрат около 10 см. За мен е много много добре. Ето и пушката
Пластмасата не бива да те смущава....Днес има такива пластмаси, които не отстъпват по здравина на разните метали. Освен това, пластмасов е самият спусък /курок, блейд/ а фиксиращите части в спусковия механизъм са си стоманени и закалени колкото трябва. Нали си гледал по разни стари филми какъв е "спусъкът" на оръдията - въженце което се дърпа....:)
Не нагазвай в тресавището на стрелбата за групи - едно от най- безмислените занимания, извън спортните дисциплини.
Забавлявай се!
 

rivan

Редовен Потребител
Не нагазвай в тресавището на стрелбата за групи - едно от най- безмислените занимания, извън спортните дисциплини.
Без да стреляш за групи, няма как да разбереш какво може пушката и какво можеш ти. И ще търсиш грешката не там където трябва!
 

KILLER

Редовен Потребител
ФТКС
QUOTE="t.marev, post: 298778, member: 7216"] Не нагазвай в тресавището на стрелбата за групи - едно от най- безмислените занимания, извън спортните дисциплини.
Забавлявай се![/QUOTE]


По голяма простотия май не можа да кажеш!
 
Последна промяна:

rivan

Редовен Потребител
Да не говорим, че дори настройването на мерните прибори, независимо дали са механични или оптични, изисква да пуснеш поне три изстрела, за да откриеш СТП, а това по същество си е стрелба за група. Не вярвам дори ти/колегата Марев/ да не го правиш!
 

lynx

Редовен Потребител
Напоследък колегата Марев (дегизирайки се зад големия брой спамерски мнения), които натрупа бързичко и сега дава мега "компетентни мнения".
Лошото е, че новите хора във форума ще му вярват. А после като стане проблем, колегата Марев ще се завие през глава под юргана и ще чака да отмине бурята.
А някой друг ще трябва да помага на прецакалите се от мненията му ;)
Чудно е, как човек да си провери пушката дали стреля добре, ако не изпука една бърза групичка от 5 изстрела, примерно на 25 или повече метра, за да се увери че всичко е наред?
 
Нагоре