Пушка за жена?

Vanses

Потребител
Здравейте отново!
Откакто взех пушчицата (Gamo Roadster), жена ми почна да се зарибява да стреля и тя :)
Взех я миналата седмица с мен да стреляме по бутилки и разни други предмети и сега е много запалена, иска и тя пушка. Проблемът е, че не успява да зарежда сама (с 2 ръце успява някак си, но пушката трябва да е застопорена някъде и с две думи - не става).
Имам една стара китайка от най евтините - нея я зарежда, но пък пушката не става.
Някой ако се е сблъсквал с такъв случай - да помага.
Бюджета е 400 лв. Най - вероятно кал. 4.5
Ще се стреля на около 30 м най много. Условието е да е точна, да може да чупи бутилки и буркани :)) и да е достатъчно мека да може булката да си я зарежда сама. Щото на въпросния излет аз почти не можах да стрелям, а само зареждах и й давах на нея. Другото интересно е , че за опора ползвахме един статив (триножник) за камера или фото апарат и става перфектно, понеже жената ако трябваше и да удържа тежестта на пушката - нито една мишена нямаше да свали.

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Weihrauch 50s зареждането не е трудно , от към точност е доста по добре от Гамо-то , има механични мерни прибори. Само цената е малко по висока от посоченият бюджет . С две думи покрива всички изисквания без цената .
https://www.krale.shop/en/weihrauch-hw50-s/
Гамото което е посочил колегата също е много добро.

Hidden

Редовен Потребител

t.marev

Редовен Потребител
Всичко изброено дотук е добро....и понеже ще се гледа навънка, само за изчерпателност добавямhttps://www.mundilar.net/en/air-rifles/-gamo-air-rifles/air-rifle-gamo-hunter-440-pack-feelings.html#/gun_bag_case-none/optional_scope-gamo_4x32_wr/caliber-4_50mm_177
Предимства - цена, оптика, светещи мерни прибори
Недостатъци - по-трудно зареждане /по-леко от твоето Гамо, но по-трудно от Вайрауха/

Hidden

Редовен Потребител
Всичко изброено дотук е добро....и понеже ще се гледа навънка, само за изчерпателност добавямhttps://www.mundilar.net/en/air-rifles/-gamo-air-rifles/air-rifle-gamo-hunter-440-pack-feelings.html#/gun_bag_case-none/optional_scope-gamo_4x32_wr/caliber-4_50mm_177
Предимства - цена, оптика, светещи мерни прибори
Недостатъци - по-трудно зареждане /по-леко от твоето Гамо, но по-трудно от Вайрауха/
Зареждането лесно ще се компенсира с монтирането на по-слаба пружина - примерно може да се отрежат витки и да стигне до 16 дж.
Ама спусъкът няма как да стане добър като Рекорда на Вайраух :(

Vanses

Потребител
Благодаря за предложенията!
Да разбирам ли, че Вайраух по българските магазини не се продава?Търсих и не намерих бг магазин който да ги предлага.
Този сайт Mundilar португалски е гледам?
Безпроблемни ли са пратките?
Интересно, че тукашните онлайн магазини не предлагат пратка на въздушни пушки по куриер, било забранено. В същото време пък ако идват от чужбина няма проблем..
Предпочитам да е пушка, която ще можем да идем в магазина и да я пробва жената как ѝ стои в ръцете и дали ще може да я зарежда. Щото да не се окажа изведнъж с 2 пушки, че и 3.
Относно тази:
предполага се че е добра, но вида ѝ е малко плашещ, прекалено има вид на самоделка, което не се нрави на булката :)

xpresident

Редовен Потребител
Вероятно е хубава, но с пластмасовата мушка и светещи пластмасички на мерните прибори не бих я избрал.

luft9waffe

Редовен Потребител
Не казвам че е лоша.
Наистина не е лоша. Малкият(12г.) разтрива една такава от 3години.Пушката ми я даде Владо(KILLER), при мен има 20-на излета и 2 кутии жсб 16гр.Детска пушка е за разлика от хв50 (много му е дълго разстоянието спусък-затилък). Ако жената е под 165, 50-ката ще и е неудобна.

Vanses

Потребител
Да, пропуснах да кажа, че ръстът ѝ е 169 см, но не е особено силна в ръцете :) Тази Дианка ми се струва подходяща, също и hw30-ката. Тъпото е, че тази Диана я няма никъде налична. Иначе видях, че съществува и вариант 4,5 на пантерата. Такава ако намерим ще е просто идеално!

bleu81

Редовен Потребител
Да, пропуснах да кажа, че ръстът ѝ е 169 см, но не е особено силна в ръцете :) Тази Дианка ми се струва подходяща, също и hw30-ката. Тъпото е, че тази Диана я няма никъде налична. Иначе видях, че съществува и вариант 4,5 на пантерата. Такава ако намерим ще е просто идеално!

Заповядай:
https://www.versandhaus-schneider.d...th/40_1678_942_944_192_2151/products_id/37459

същия сайт има и хв30ес

Плаща се с карта.
доставката е седмица и струва 14евро за пушка. Идват до врата със спиди.

Нагоре