Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови диапазон.

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Нека това е тема , в която да се задават въпроси и да се пише за евтините пушки, а не да се правят отделни теми за всяка една от тях.
То и без друго те са екзотика в редиците ни.
Повечето от нас , които ги пазят , правят това заради сантименталната им стойност, но все се появява някой с такава, който има въпроси.
 

ininia

Потребител
ФТКС
Иво ме изкуши да напиша няколко реда тук.От подписа ми се вижда,че имам В3-1 на "Индустри Бранд".Имам пушката от първите внесени - купих я от едно изложение в НДК за около 35 лв.
Действително пазя е вече главно за спомен,но понякога си стрелям и с нея.Стрелял съм на разстояния до 35 м.Има монтирана оптика Таско 4х20 (най ефтината).
С прохънтър и промагнум има една и съща точност - на 25 м обикновено групирам в кръг 15 - 30 мм.Понеже с нея стрелям по-рядко,винаги в началото разсейването ми е по-голямо.Мисля че това е прилична точност.
По живи същества не съм стрелял,с изключение на два гълъба,които повече от година ми цапаха балкона и не можех да ги прогоня.Е и по един помияр,който ме ухапа, ама нищо не можах да му направя.
Скорости мерени с хронограф - от 140 до 160 м/сек.
Основни недостатъци:
1.При напълно свален мерник на 25 м стреляше на 10 см над прицелната точка.Затова турнах оптика.
2.След 20 - 40 изсрела задължително трябва да се притягат трите крепежни винта.
3.Отвратителен вид (боя) на приклада - сравнително лесно се подобрява и от начинаещ.
4.При мен - липса на гумен задтилък.
И все пак за първа пушка е доста добра.А ако в къщи имаш 8-10 м дължина и не ти се карат,можеш да си поддържаш формата по всяко време.
Мисля,че в момента може да се купи за около 45 лв.
Общо взето прилично и непретенциозно пушле за тези пари.
 

Silent_Assassin

Потребител
Ха, и аз така - първата ми е В3-1 или може би 3-2 (не съм сигурен) със фиксираната цев е. Като я купих от НДК (лов и риболов) - кев, кев, кев... :rambo: Ама и аз грам хабер си нямах от ППП... Та така, стоя си 2-3 год. в гардероба ама скоро нещо пак се подпалих на темата и се реших за Х95САС... Докато го чакам, взех китайката и .... с русенската група на поляната :rambo: С фронографа на poacher - 53.3м/с ... :eek: Ужасссссс !!! Срамммм !!! А толкова си я хвалех... Зачовърка ме - що така ? С огромната помощ на shooter, след седмица сменихме маншет, скъса се челото на буталото още при тестовото стреляне при сглобяването, но той имаше резервен, който "извади мача"... После пак на поляната и.... о, чудо - със същия хрон. - 140 - 155 м/с като с дизел извади веднъж и 177.8м/с :eek: Взе ми се акъла! Явно още има живот в нея като въздухарка, щото иначе и бях замислил друга съдба, ама т'ва не е тема за форума ;)
 
A

Anonymous

Гост
Първата ми пушка беше иж38. Стрелх с нея по мишенки и шишарки. Един път реших да целя шише от водка. Слагам го на 10 м и стрелям. Личи си че улучвам ама шишето не се разпада. Приближавам се и виждам че шишето даже няма драскотинка. Та изводът ми е че ПП от ниския ценови клас само може да те откаже от хобито. Познавам много хора с китайки от 50 лв, ама никой от тях не си е купил пневкатика повторно.
 

dinkata

Редовен Потребител
Ralfi написа:
Познавам много хора с китайки от 50 лв, ама никой от тях не си е купил пневкатика повторно.

А аз пък познавам хора, включително и аз, които първата им пушка е била Б3-1 и след това са започнали да търсят по - добро и по - добро и сега са на ПЦП-та !
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Моята първа пушка беше б3-2 бях малечко палечко в 3-ти клас таогава :) много кеф много стреляне изненадващо беше че беше адски точна и за мен беше доста силна може би ги засилваше чашките с 150 160м/с.Но аз тогава не разбирах нищо винаги я смазвах след стрелба и винаги стреляше с адския дизел :))).До скоро я имах,но я дадох на 1 познат и той и счупил зарядния механизъм и..........вече я нямам в общи линии но тя имаше морална стойност за мен,а и не беше лоша.Тогава струваше 125 марки спомням си баща ми ми я взе за толкова.
 
A

Anonymous

Гост
Ето какво може да се получи от оръжие от нисък ценови клас.След малко доработки ,около 170 м. сек.Група от 10 мм .на 15м. с прилични чашки.Желязото е купено преди10 години,абсолютен терминатор до 30 м.има над 6000 чашки изстреляни ,няма и помен от износване.И колкото да не ви се вярва цевта е перфектна за тази ефтиния. :pardon:
 

Attachments

  • 040509191631.jpg
    040509191631.jpg
    142.2 KB · Прегледи: 1,138

ininia

Потребител
ФТКС
Напълно съгласен съм с Андро-е.Моята В3-1 е на 7-8 години и е също като неговата - на 10 -15 метра няма грешка (група под 22-25 мм).Измерени скорости около 145-150 м/с (без дизел)
 

6tangata

Редовен Потребител
Имам "ИЖ-38 "и "ИЖ 38 П". Първата съм я купил за 70 лв. а втората за 60 лв."ИЖ 38" дава начална скорост около 170-180 м/с и със сигурност чупи бутилка(стандартна дебелина) от 10-20 м.Твоята колега явно има нужда или от нова пружина или от нов маншет.Много лесна за употреба,лека и точна."ИЖ 38 П" около 140-150 м/с.Oще по лека и според мен по-точна.На 10 метра със опора съчмите 8 от 10 влизат в 10 стотинки.
 

boceto84

Потребител
здраейте,първата ми пушка е някаква шанхайска ама е на повече от 7-8 годишна и е супер още на 15-20м няма пропуск
 

ssn

Потребител
Здравейте!
Търся пружинки за "предпазителя" на Б3-3, че едната излетя в неизвестна посока :(.
Живи и здрави!
 
A

Anonymous

Гост
здравйте колеги,за тези пушки май важи с пълна сила"да слу4иш на бройка"аз имам едно б3-1 на 10 години.много е то4на до 30м.излезе и доста здрава.смених пружина и маншет едва след 7000+изстрела.мисля 4е беше по моя вина защото стрелях в един доста студен зимен ден.още си я пазя и мисля малко да я тунинговам-приклад,утежнител и тнт.по-нагоре пишеше,4е много хора се отказват след такава ефтина пушка,но и много се палят то4но заради нея.в моят слу4ай-след нея купих още три други(по-добри естествено)и доста сериозно се замислих за пцп.за сега толкова ;)поздрави
 

luft9waffe

Редовен Потребител
здравей и добре дошъл ,78.
много си прав.ако случиш на добра първа пушчица(макар и евтина),е почти сигурно,че ставаш запален фен на пневматиката.
 
A

Anonymous

Гост
luft9waffe link=topic=115.msg29494#msg29494 date=1257365360 написа:
здравей и добре дошъл ,78.
много си прав.ако случиш на добра първа пушчица(макар и евтина),е почти сигурно,че ставаш запален фен на пневматиката.
добре заварил,колега luft9waffe :)така е(знаеш го от опит,предполагам ;))много от мом4етата с които стрелям в момента то4но така са запо4нали,с някоя ефтинйика,ама "добра бройка"и се по4ва една-дълга та широка :rambo:
 

lynx

Редовен Потребител
sniper78, поддържай огъня!
Нашата краста е като дрогата, няма спиране!
Само гледай в къщи да има пари за хляб и ракия , а останалото знаеш....пушки и екстри за пушки ;)
Леле, ще ти разваля семейството с тия съвети ;)
 

angelmr

Редовен Потребител
Ей ще ме накарате да си върна Б3-то. ;) И без това този на който го подарих не го ползва.
 
A

Anonymous

Гост
и се по4ва една-дълга та широка
на нас ли го казваш... :D

Почти всеки от нас пази поне спомена за някоя Б-тка.

А щом си се замислил за ПЦП значи скоро ще се замислиш и каква оптика да му туриш ;)

А добре дошъл!
:cheers:
 

bor1968

Потребител
bai a4o написа:
и се по4ва една-дълга та широка
на нас ли го казваш... :D

Почти всеки от нас пази поне спомена за някоя Б-тка.

А щом си се замислил за ПЦП значи скоро ще се замислиш и каква оптика да му туриш ;)

А добре дошъл!
:cheers:

Няма да е зле към заглавието да се прибави - Евтини пушки за зарибяване :).
Обикновено човек след като си закупи подобна пушчица и ,,оловото му влезе в кръвта" - следва една инерция. Докато се усети си е взел оптика и калъфче. Следва покупка на една или няколко по-сериозни пружинки + оптики, стойки, калъфи тунинги. След това иде ред на ПЦП, помпа, бутилка, по сериозна оптика /защото тези от пружинките идат вече слабички/, Куфари и т.н. и т.н.
Но това е кеф, а за кеф пари не се жалят.
Хареса ми и мнението на колегата lynx за хляба и ракията ;). Предполагам, че за хляб и ракия винаги ще остане нещо, но един познат казваше: - ,,Не искам да работя за хляба, искам да работя за вратни пържоли и луканка" ;)
Това го желая на всеки, - да има пари за хобито, но да остават и за пържоли. Колко малко му трябва на един човек за да е щастлив :pardon: :cheers:.
 
A

Anonymous

Гост
леле мом4ета,какво посрещане :)о4арован съм.(и мерси за което)и наистина тва си е "краста" и "дрога" ,пълна лудост ;) :rambo: :wall:
lynx написа:
sniper78, поддържай огъня!
Нашата краста е като дрогата, няма спиране!
Само гледай в къщи да има пари за хляб и ракия , а останалото знаеш....пушки и екстри за пушки ;)
Леле, ще ти разваля семейството с тия съвети ;)
тя госпожата,в на4алото скърцаше покрай пушките и такъмите,но сега ми вика"4истил ли си скоро съпругите ти,да не вземат да ръждясат" ;)
А за първата пушка,вси4ки знаете, 4е е като първата любов :)особенно,ако е била б3 :p
затова и първо писах в тази тема,понеже ми е доста скъпа на сърцето,тази пушчица
поздрави на вси4ки и :cheers:
 
Нагоре