Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови диапазон.

didarai

Редовен Потребител
Оправи си маншета и пак ще се вдигне "много" ;).
А за отвора....зависи до колко се разширява,щото един друг от опит с разширяването ,после се чудеше как да го свива. ;)

Georgi Nedelchev написа:
Ебаваш се , ама маншета все още е добре ;)
Не се.Точно при прецакан маншет и уплътнения и паднала скорост,след подмяната им се вдига осезаемо скоростта.Не от отвора където може да разчиташ на 10 и малко отгоре м/с повече (евентуално ако не и надолу).При тези слаби пушки с малък цилиндър изречението "вдигна се много скоростта" без дизел не важи,освен ако уплътненията не са били прецакани предварително и след подмяната им си усетил разликата.
Виж за отката никак не се съмнявам,че се е вдигнал.Което обаче не повод за радост от никъде имайки в предвид защо се е вдигнал.
 
A

Anonymous

Гост
Ебаваш се , ама маншета все още е добре ;)
Стрелях преди и след рязането на цевта ;)
belyatamax1 написа:
от опит;
по-големия отвор на цилиндъра повдига скоростта и отката;
Да така стана - откат се получи, а преди изобщо липсваше ;) Предполагах го преди да го направя.
За бирата ясно. Знам че от тая пушка не става нищо, но ми се занимаваше. От тук на татък ще се озъртам за нещо по смислено :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Имаш все пак полза от упражнението.
Получил си опит от действията, който едва ли би си позволил с по-скъпа пушка. И увереност. Не е малко.
 

belyatamax1

Потребител
Отвора съм го "изпускал" и решението:
свредел;метчик(най-добре само I-ви номер,за да уплътнява);подходящ болт;някакъв фиксатор за кураж; и пак свредел.
пилиш,заглаждаш.......и да не забравим бирата ;) :cheers:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
С В1-2 или В2-1 беше не съм сигурен се учех в началото и с нея доста често уцелвах капачка от буркан на около 40 метра с оптика 4х20 ;) стрелба прав без опора имал съм и доста поредни попадения (5-6,без пропуск), че и брата на приятелката ми също си уцелваше, че даже и с турските чашки успявах да уцелвам което ме озадъчаваш ( говоря за преди 3-4 години) явно пушката беше добра (късмет) и колкото и смешно да звучи и турските чашки (да от тезо по 3лв кутията ;)) бяха доста по добри от сегашните които са я с проходна дупка през челото (главата) на чашката други (масово) направо си минават през цевта абе нещо невероятно са :wall: Така и така пиша в темата да покажа една пушка която май може по-скоро да стане заготовка за друга пушка някой ден :)
Това е Lion brand разбира се правена в Китай но за Френския пазар когато я намерих цялата беше покрита с прах всъщност се виждаше само една купчина прах почистих я за сега стрела но спусъка изстърва и в момента се мъча да пиля зъба на буталото щото се е откъртило парченце от ръба и затова изтърва , но се изгладиха и 2-те пили с който пробвах и нищо не можах да сваля ще търся шмиргел май. На времето е била много точна пушка както каза приятелката ми и баща и докато са стреляли с нея, но от как се е счупила пружината и почнала да стреля сама я бяха захвърлили че станала опасна (и с право) :) от пружината бяха отчупени около 3-4 витки дори и така скъсена сам ми е много ама много трудно да я вкарам затова за сега е с по-слаба пружина докато управя другото. Тъпото в тази пушка е че буталото и цилиндъра са кернирани и не мога да извадя буталото да видя маншета трябва да го увредя и разбия завинаги не знам и при другите китайки ли е така, пък всичко е от ламарина огъвано и заварявано. А цевта най ме изкефи иглежда ми много добра 12 нареза дълга 450 мм дебела в предния край 16,5мм а назад става 18,5 мм, много запезана въпреки състоянието в което намерих пушката мисля че е някаква неръждавейка въпреки че имаше съвсем малко ръжда по-нея когато я намерих но няма язви от корозия. Лошото е че не може да се закрепи оптика ако я оправя скоро и някой даде акъл какво мога да направя за нея ще покажа и резултати от групи ;)
 

Attachments

  • IMG_0016.JPG
    IMG_0016.JPG
    653.4 KB · Прегледи: 403
  • IMG_0017.JPG
    IMG_0017.JPG
    659.9 KB · Прегледи: 313
  • IMG_0020.JPG
    IMG_0020.JPG
    655.4 KB · Прегледи: 279
  • IMG_0021.JPG
    IMG_0021.JPG
    659.1 KB · Прегледи: 260
  • IMG_0022.JPG
    IMG_0022.JPG
    656.7 KB · Прегледи: 253
  • IMG_0023.JPG
    IMG_0023.JPG
    658.7 KB · Прегледи: 316
  • IMG_0028.JPG
    IMG_0028.JPG
    1.1 MB · Прегледи: 272
  • IMG_0025.JPG
    IMG_0025.JPG
    657.4 KB · Прегледи: 390

ininia

Потребител
ФТКС
@soundmax,
преди няколко месеца намерих същата пушка.Най-неприятното беше,че не може да се постави оптика.Най-големия й дефект беше,че според мен цевта е набита накриво в цевната кутия.Понеже мерника няма хоризонтална настройка,за да стреля в целта мушката трябваше да я завъртя на около 25 градуса на ляво - страшно грозно.Затова на мерника направих втори прорез - на около 4 мм в дясно.Притова положение на 15 м дава група около 17-20 мм с про хънтър - според мен учудващо за стрелба с механичен мерник.Е,не го правя аз,а мой племенник (аз не виждам без очила).Пушката е за него.
Наистина цевта е отлична.Аз се чудя дали може да се направи регулируем мерник,или по някакъв начин да се закрепи оптика.Защото всичко е на заварка.Но за цена от порядъка на 20 лв - бива.
С 1 гр. чашка скоростта е около 145 м/с.
 

cilindura

Редовен Потребител
Колега soundmax не е възможно цилиндъра да е керниран. До колкото виждам от снимката която си дал прозорчето на цилиндъра е деформирано, поръди лошото качество на стоманата от която е изработен. В следствие на тази деформация изваждането на буталото е трудно. Най - лесния начин да го отделиш от цилиндъра е да вкараш шпилка - 3мм в преходния отвор на цилиндъра и със силата на по - тежък чук то да бъде избито. След това с часовникарска пиличка да зачистиш стените на прозорчето и да му направиш вътрешна фаска.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Колега cilindura и аз си виках че не е възможно подобно нещо (тъпотия :wall: ) ама на, възможно е. Работя като инженер около 3 години и ако не мога да различа деформация от умишлено направено нещо направо да не ходя да си взимам дипломата за магистър ;) Обърни внимание на последната снимка (сигурно и нея си гледал) малко е лошо качеството за което съжалявам, виж канала на буталото той ще е напълно излише да бъде оставен ако не служеше да води буталото праволинейно спрямо цилиндъра без да се върти ??? , а именно затова е "керниран" (може да не е точната дума) деформиран цилиндъра, най-вероятно на преса със правоъгален поансон и се получило това чудо на пневматиката ;) единия вариант е да разпробия точно това място за да извадя буталото иначе има да си блъскам с тази шпилка която приказваш та свят да ми се завие ;)
 

petkof

Редовен Потребител
Колега soundmax с големия чук и вълшебните думи всичко се оправя! ;)
Знаеш ли случката дето два кораба се сблъскали и единият взел да се пълни с вода, и тогава боцмана/бил българин/ от единия викнал на юнгата:
-Бегай бързо до каютата ми и донеси големият чук!!!
-Кой голям чук??? - зачудил се юнгата.
-Как кой бе диване, оня зад вратата,петнайсе килограмовия дето набивам дискети в компютъра!!! ;)
После собственика на кораба пита капитана:
-Как се оправихте с положението? :eek:
-Боцмана оправи работата за 15 мин. с един голям чук и някакви вълшебни думички "Мамата-мамата"!!! ;)
 

cilindura

Редовен Потребител
Колега soundmax, аз пък за разлика от теб не съм инженер, а съм на обратната страна на "монетата" (художник съм) и моята работа е да интерпретирам и фантазирам имал съм същата пушка 1996 година. И това нещо което ти наричаш керниране е деформация породена в следствие от компетентните маниполации на някой "инженер". Спокойно можеш да отрежеш този участък и да направиш прозорче на срещуположната страна на цилиндъра. А що се отнася до керниранито то това е съвсем друга работа. Кернират се гилзите към куршумите на огнестрелните оръжия, кернират се корпусите на буталата на ГАМО към техните чела, така че кернирането е съвсем друга манджа. А на колегата, който намеси боцмана в темата мога да му кажа, че съм бил моряк, морски специалист първи клас на миночистачен кораб, където чука наистина върши добра работа и е един от основните инструменти не само на българските кораби.
 

andi

Редовен Потребител
на снимката в профила ми едната пушка е такава като на Саундмах . това е третата ми такава пушка , имам я повече от 15 год . и на трите съм монтирал релси за оптика . на 1 фрезоване в\у цевн.кут. на канали , а на 2те изрязах лента от от тръба и с СОто , както са си сглобени .
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Да колега cilindura и аз написах, че не е било правилно да използвам думата керниране
И това нещо което ти наричаш керниране е деформация породена в следствие от компетентните маниполации на някой "инженер".
не е необходимо да се повтаряме и намекваме
и аз съм записал, че е тъпотия, но просто исках да кажа че е направена умишлено ;). Отделно това че си художник е супер, и аз рисувах още от детската градина от там ме забелязаха и ме записаха 7 години в художествена паралелка, можех и художествената гимназия да влезна след това, но реших да тръгна по други пътища, но рисуването много ми е помогнало в учебен и професионален план, най-вече в чертането за което се иска също фантазия :cheers: Аndi и ти ли имаш такова "нещо" ;) на цилиндъра и махна ли го :cheers: а да и предпазителя действа ли ти или и ти ги отстрани като мен :)
 
A

Anonymous

Гост
Умението правилно да си представим даден обект, детайл, композиция, няма нища общо с рисуването. Познавам камара инженери, които имат прекрасно пространствено виждане, много добре чертаят (скицират) на ръка, но не могат да рисуват. Също така познавам художници, които ако не виждат непрекъснато обекта на рисуване пред себе си, не могат да го пресъздадат правдиво на белия лист.
По-важното в случая е, поне според мен, не кой какъв е, и колко голям разбирач е, а факта, че сме обединени от едно общо хоби. И ако ми позволите, ще цитирам девиза на ЕС по повод на някаква годишнина - "Единни в разнообразието" :cheers:
 

ininia

Потребител
ФТКС
@Andi,
Моля те дай повече подробности как си закрепил оптика на пушки без канали.
Главно ми се иска да закрепя малка оптика на моята "музейна" Дианка.
 
A

Anonymous

Гост
Защо ми се струва, че продават само в големи количества? Като за дистрибутори.
Това "packing 5 pcs/ctn"...
 
A

Anonymous

Гост
На мен също ми дадоха едно такова чудо като на колегата soundmax , но още не съм го разглобявал . Като я гледам от качените снимки на колегата е голяма порнография . :eek: А може и да греша , не знам :pardon:
 
A

Anonymous

Гост
Ralfi написа:
Първата ми пушка беше иж38. Стрелх с нея по мишенки и шишарки. Един път реших да целя шише от водка. Слагам го на 10 м и стрелям. Личи си че улучвам ама шишето не се разпада. Приближавам се и виждам че шишето даже няма драскотинка. Та изводът ми е че ПП от ниския ценови клас само може да те откаже от хобито. Познавам много хора с китайки от 50 лв, ама никой от тях не си е купил пневкатика повторно.
Ако е оригинален IJ38 съм съгласен. Обаче IJ38 с Титан номер 7 прожина, с тази дълга цев ела да видиш какво прави. Силата и е близо 1000 фпс - около 11.8фт лб.
Всичко се свежда до преработката. IJ38 не е най-добрата основа разбира се.
 
Нагоре