Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

t.marev

Редовен Потребител
Ето колко са качествени. Имам чувството, че се е раздул цилиндъра, ама утре ще го разглобя и ще премеря. Иначе няма как да излезнат двете ушички на ригела от канала на цилиндъра. Ще видя какво ми трябва и ще поръчвам на англетата. Навремето толкова четох и я купих с такъв мерак. Още ги нямаше тези с бутилките. Ама явно е правена в петък.
Само не разбрах, какво е това което стърчи от прореза?! Прилича ми на закривен пирон....Колега, ти сигурен ли си, че тай пушка не е пипана?
 

Venco

Редовен Потребител
Прилича на края на пружината според мен...да не е счупена. Най-добре да я погледне някой преди да купуваш части, може и да не е толкова голям проблема.
 

Nikolai12345

Потребител
Прилича на края на пружината според мен...да не е счупена. Най-добре да я погледне някой преди да купуваш части, може и да не е толкова голям проблема.
И на мен ми прилича част от пружината, как се е завряла там най-вероятно се е счупила.Не виждам счупен или износен детайл?!
 

apapazov

Редовен Потребител
Пружината ти се е счупила. Ригелът е искочил и счупеното парче не му позволява да си иде на мястото. Купи си нова пружина за модела, разглоби пушката и си я смени и си стреляй на воля. Може и маншет да си поръчаш с пружината и ако е заминал и тоя от стоене го смени и него.
Може да смажеш леко с молибденова смазка където се движи ригела
 

wakafaka

Редовен Потребител
Не може ли да се навари това лостче,и след това на фрезата или с подръчни средства шмиргел,прав,или мини шлайф да се направи като оригинала?
Може и става.Аз съм го правил на Gamo Black Knight 5.5 IGT. Първо го наварихме с обикновен електрожен,оформих го и накрая го закалих и няма мърдане.Също така наварихме цялата шина по дължина защото е направена от 2 по-малки шини и ми се видя слаба..Но проблема беше че тая цялата шина за зареждането ходи на където си иска и трябваше да и изработя втори плъзгач който да я ограничава да не влиза навътре.Преди тази процедура шината е опирала и е стъргала по газовото бутало.

Имам чувството, че се е раздул цилиндъра
И от външната страна може да се измери.И моя беше се раздул.Проблема който следва е че след раздуването при зареждане на пушката задния край на буталото ще започне да задира в горния край на цилиндъра.При мен имаше доста голяма хлабина между задния край на буталото и цилиндъра.
 
Последна промяна:

harry_cool

Потребител
Колеги,
Имам следното питане: на Gamo Elite Premium IGT, може ли да се сложи стандартна телена пружина?
Знам, че ще е необходим водач на пружината, но дали има и някаква друга специфика (примерно разлика в спусковия блок)? Ако някой е правил подобни интервенции ще е чудесно да сподели опит.
Защо всъщност го искам това?
ГП-то е много готино нещо, но след 100-тина зареждания си става изморително + доста резкия откат и тогава кефа от лежерната стрелба отива по дяволите.
 

scorpion_mk

Новодошъл
Някой да сподели от къде да си поръчам газово бутало за gamo hunter 1250 4.5mm или някаква алтернатива от друг модел пушка би било паснало ,ако е пробвал някой ще се радвам да сподели
 

IvoMarinov

Потребител
Здравейте, вярно ли е, че има връзка между цвета на пръстена при задтилъка и мощността на GAMO Replay-10 Magnum IGT GEN 2 кал 5.5. Попаднах на това твърдение във фейсбук групата и ми стана любопитно. И наистина ли само с рапробиването на проходния отвор може да се отключи пълната мощност
 

Hidden

Редовен Потребител
И наистина ли само с рапробиването на проходния отвор може да се отключи пълната мощност
Това е вярно, назад в темата беше коментирано.
Твърдението за цвета и аз ги видях във ФБ, но нещо изгубих видеото преди да го изгледам. Би ли го сложил тук?
 

danim1972

Потребител
Здравейте колеги, имам едни питане. Може ли да се смени цевта от 5.5 на 4.5, на Гамо CFR IGT 5.5mm?
И евентуално къде да търся такава.
 

Hidden

Редовен Потребител
Пиши на магазин ВИП дали не могат да внесат. Вероятно ще е цев заедно с цевната кутия.
Впрочем, тя от какъв материал е?
 

danim1972

Потребител
По-принцип те отдавна нямат внос на обикновените консумативи като О-пръстените, така че незнам дали ще ме отразят
 

Hidden

Редовен Потребител
Все пак пробвай.
Преди време имах аналогичен случай с една Комета 400. Говорих със Сотис и, ти да видиш, предложиха ми да ми внесат.
 

danim1972

Потребител
Ще пробвам, но само за консумативите. Иначе цев+кутия ми се обезмисля авантюрата (финансово). Беше ми интересно дали някой е правил такава интервенция, и съответно дали аз ще се справя ;).
Но ти благодаря за съвета :)
 

Marto.

Потребител
Здравейте!Приятел си е купил gamo big cat 5.5мм.Бих искал да попитам ако някой има такова пушкало удачни ли са чашките на jsb 1.030грама или и идват тежки.От производителя я дават 220м/с начална скорост.
 
Нагоре