Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

didarai

Редовен Потребител
ГП за гамо не съм виждал да продават . Фабричната на норика става след минимална намеса , но е силничка , пък и нея май спряха да зареждат. Може би от Хасан страйкър също би трябвало да стане (непроверено) . Иначе , ... се прави от някой .
От 2г. не съм пазарувал , но по принцип до сега в СОТИС винаги съм намирал пружина и маншети .
Виж и в Бункера .
 

valentin gorianov

Новодошъл
ГП за гамо не съм виждал да продават . Фабричната на норика става след минимална намеса , но е силничка , пък и нея май спряха да зареждат. Може би от Хасан страйкър също би трябвало да стане (непроверено) . Иначе , ... се прави от някой .
От 2г. не съм пазарувал , но по принцип до сега в СОТИС винаги съм намирал пружина и маншети .
Виж и в Бункера .
По Руските сайтове е пълно с газови пружини,а тук не мога да намеря даже телена за схф.
 

tvt1968

Редовен Потребител
Здравейте, колеги!
Имам следното питане към, Вас - приятел има въздушна пушка GAMO SHADOW MATIC, в калибър 5,5 мм, която е със счупена пружина, което малко ме озадачава след като той казва, че пушката е на 200 чашки, какъв зор е видяла, но фактът си е факт, та може ли да ми помогнете с намирането на пружина или поне да ми кажете взаимно заменяема ли е с друг модел на марката или въобще на друга марка. Предварително, Ви благодаря!
 

tvt1968

Редовен Потребител
Колеги мога да дам размери на пружината - дължина 250 мм, дебелината на телта е 3 мм, броят им е 33, външният диаметър на пружината е 19,6 мм, а вътрешният е 13,5 мм. Ще съм Ви много благодарен за съвет и помощ!
 

didarai

Редовен Потребител
Колега , има тема за пружините някъде . Погледни там , че съм забравил вече размерите наизуст . Гледаш си размерите и си избираш най-близката до тях , по-дълга и си я срязваш колкото трябва . В моето гамо цфх стрелях известно време дори с пружина от хасан 125 слоу , така че ...гледай и сравнявай . Или направо отиваш в магазина с шублера и мериш .
Би трябвало да можеш да навреш (по диаметър , на дължина се скъсява ако има нужда) вътре почти всяка пружина на друга средна (че и магнум) ПП . Комета , Норика , от друго гамо или от средните хасани . Гамото го позволява и избор бол .Просто си сверяваш размерите.
 
Последна промяна:

tvt1968

Редовен Потребител
Съгласен съм с теб, Евгени, много си прав, но проблема знаеш ли го какъв е??? - сигурен съм, че ще останеш изненадан, но в Свищов останахме без оръжеен магазин..... и за съжаление просто няма къде и с какво да сравня.... Една кутия чашки си ги вземам от Павликени, добре че пътувам из областта... Затова и писах тук за някакъв съвет и помощ. Имаме един магазин който продава някакви патрони, но като искаш нещо питат какво е за да то поръчат - нали се сещаш, че и аз мога да си го поръчам... А с теб, Евгени мисля че се познаваме като ученици - учил съм в Горна, 68-ми набор съм.... или греша...
Лека!
 

дудин

Редовен Потребител
Получих мерника и мушката , справих се с монтажа , при прострелката се оказа , че минимално съм отклонил мушката , тъй като мерника отиде в крайно ляво положение , но пък стреля съвършено точно и няма да я пипам .
Купих чашки гамо матч и се случи нещо странно - нова прострелка за хънтъра и мерника си дойде в средата , но по-интересното е положението с кросмана (извинявам се , че не е за този раздел) - той стреля еднакво (съвършено точно) както с гамо хънтър , така и с гамо матч (предполагам заради почти 3 пъти по-ниска начална скорост - рядко стрелям с 5 напомпвания , най-често с 3)
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Колега, чашките на Gamo са популяри повече сред риболовците. Преди години Gamo Match и Gamo Pro Hunter ставаха, но уви вече не е така. Насочи се към H&N FTT или JSB.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Почти всички цеви, местят групата с различни видове(не само марки), направени от различни материали, с различен субкалибър и различни грамажи чашки. При повечето случаи, влияние за това имат и изходната и входната фаска.
Ако критерия ти за точност е групата да ти е в центъра( както се изразяваш, да не ти мърда мушката настрани), а не размера на групата, си пуцай както и с каквото си знаеш. Ако имаш мерак за повече, нема как, ще трябва да влезнеш във "филма", който може и "сериал" да излезе.
 
Последна промяна:

anibis

Редовен Потребител
Това за сериала ми хареса.:cheers:
Наистина не се знае кога ще свършат сериите на филма,ако почнеш да го гледаш.:dazzed:
 

дудин

Редовен Потребител
Ами да ви кажа честно , предвид годините ми - предоволен съм , че все още мога да стрелям въобще без оптика . А това , че групата ми на 10м е 2см или на 30м 10см - стреляйки прав , без опора , няма никакво значение разсейването от какво е - дали от муниции , дали от ръката ми . Важното е да запазиш "детското" в себе си и да изпитваш радост от стрелбата .
 

anibis

Редовен Потребител
Какво ви е мнението за тази пушка на гамо
Gamo black knight 5.5 или ако някой има такава да пише дали е доволен от нея
Прочети темата за ПП на ГАМО, и ще ти даде отговори темата, на много твои въпроси!
http://forum.airguns.bg/index.php?threads/Пружинките-на-gАМО-hunter-1250-hunter-440-cfx-и-др.25/
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Някой има ли представа как се различава испанското от английското Гамо,преди да го купи и постреля :)?
 

wakafaka

Редовен Потребител
Какво ви е мнението за тази пушка на гамо
Gamo black knight 5.5 или ако някой има такава да пише дали е доволен от нея
Изкарана от кутията е едно недодялано дърво.
1.~0 изстрела Всички ръбове режат и е възможно да има боклуци в цилиндъра.
2.~400 изстрела Има проблеми с задиране(от всички възможни страни) на лоста който бута буталото.В резултат на което надрана ГП,цилиндър в долната страна и стружки в цилиндъра.
3.~1500 изстрела Има проблем с задиране на буталото в цилиндъра при зареждане в горната част(вероятно се дължи на това че цилиндъра на места е по-разширен и други работи).
Пластмасовата цевна кутия която е изненадващо здрава но и се износва много лесно в грубите страни на цилиндъра като накрая цевта започва да хлопа на ляво и на дясно.
Но за стрелбата ако намериш мерен прибор с добро захващане до 25-30 метра може да цели капачка.Най-точните сачми с които стреля моята са JSB Metalmag(изненадващо добри на 75м)като след тях са JSB Exact 1.03
Не препоръчвам на никой да си взема от новите пушки на Gamo.
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравейте, колеги!
Със следната публикация искам да направя едно кратко ревю на карантиите на въздушна пушка GAMO CFR.
Пушката е на мой приятел, закупена чисто нова от магазина, с която са направени едва няколко изстрела. Първите впечатления, които останаха в мен са:
Зле изработен (въртящ приемник на проектила). Той е изработен от мека сплав, която трудно понася ударите на буталото, най-вече след износване на маншета. Публикувам снимки на този детайл, който вече има следи от съприкосновението си с входа на цевта. Детайлът има огромни кухини, които го правят рехав и лесно поддаващ се на деформация и счупване. Цевта надстърчаше с над половин милиметър. Това пречеше на нормалната работа на детайла и на обторацията между входа на цевта и на трансферпорта. Тук ще видите и стар такъв детайл, който вече е разрушен след около 3000 изстрела със здраво напомпена газова пружина. Изключително отвратително и гадно впечатление прави огромният луфт дори и при затворено положение на въртящият патронник спрямо цевната кутия. Другото недобре направено нещо е изключително твърдото уплътнение на трансферпорта, което на всичкото отгоре е много ниско и не върши никаква работа. Между приемника на чашките и цевната кутия съм бутнал картон, за да се види луфтът. При затворено положение и надуване на цевта с дим от цигара ясно се вижда как между въртящият детайл и цевната кутия тече дим. Всички тези недостатъци ще забележите на следните снимки:
 

Attachments

  • IMG_5433.JPG
    IMG_5433.JPG
    244.2 KB · Прегледи: 93
  • IMG_5434.JPG
    IMG_5434.JPG
    263.1 KB · Прегледи: 91
  • IMG_5435.JPG
    IMG_5435.JPG
    228.8 KB · Прегледи: 91
  • IMG_5432.JPG
    IMG_5432.JPG
    173.8 KB · Прегледи: 90
  • IMG_5436.JPG
    IMG_5436.JPG
    231.7 KB · Прегледи: 88
  • IMG_5413.JPG
    IMG_5413.JPG
    273.6 KB · Прегледи: 87
  • IMG_5414.JPG
    IMG_5414.JPG
    278.9 KB · Прегледи: 86
  • IMG_5415.JPG
    IMG_5415.JPG
    219 KB · Прегледи: 85
  • IMG_5417.JPG
    IMG_5417.JPG
    210.2 KB · Прегледи: 88

cilindura

Редовен Потребител
Първата стъпка, която предприех относно тунинга на въздухарката бе да изработя нов въртящ детайл с изключително високи якостни характеристики. Направих го от ножарска стомана 440 C подобрена. Детайлът вече е плътен и прогонен по вътрешния диаметър на цилиндъра. Оригиналният бе с доста по-малък диаметър и при заключването си към цевната кутия се кривеше по осевата. Това бе една от причините да липсва компресия и пушката да стреля както си иска. Първата снимка - 24.75 е на оригиналния детайл, а втората с диаметър 24.98 е на моя детайл.
 

Attachments

  • IMG_5442.JPG
    IMG_5442.JPG
    306.2 KB · Прегледи: 79
  • IMG_5443.JPG
    IMG_5443.JPG
    322.4 KB · Прегледи: 78
Нагоре