Пружинен пистолет Hatsan mod. 25 Supercharger

Gatio

Потребител
Здравейте, някой може ли да сподели как си поддържа Supercharger-a?
Благодаря предварително!
 

mitsco

Новодошъл
Здравей те, попаднах във форума след покупка на hatsan 25 SuperCharger. Вчера направих няколко изстрела от около 5 метра и останах изненадан. Добър пиштол. Та въпроса ми е за консумативите като оптика мерници и др. От куде ги купувате? А и моя е с черен спусък от Сотис.
 

Attachments

  • IMG_20210311_153451.jpg
    IMG_20210311_153451.jpg
    303 KB · Прегледи: 54

Gatio

Потребител
Да, и аз се чудя каква оптика да си монтирам. Моя е 5.5 и на 30 метра целя кутийка от Nan. Иска ми се да увелича дистанцията до 50м, ама за там вече си трябва оптика...
 

Licho

Редовен Потребител
Драги колега,
Връщаш ме 4 години назад,когато и аз като теб започнах със Суперчарджъра 25(но в 4,5мм)...
За съжаление,дори и с оптика,при такъв откат и такава пружина,точната стрелба на 50м е твърде непосилна за него!Не забравяй,че,все пак,това е пистолет,а не пушка!
Да,РСР Зораки би се справил по-лесно на това разстояние,но при него въобще липсва откат.
Не че кенчетата и кутиите, по които ще стреляш,няма пак да дрънчат,но то ще бъде много по-рядко,отколкото на 20,25 и дори 30 метра.
Желая успех!
 
Последна промяна:

mitsco

Новодошъл
Здравей те за мое съжаление кефа ми беше краткотраен. Има нема ококо 150 изстрела за 4 дни след закупуването,хасан умря. Зареждам махам предпазител натискам спусък и нищо,не се възпроизвежда изстрел. Почвам да го потупвам и хоп той стреля. Ко да правя незнам. Те това не е нормално. Почвам да се чудя дали не си купих върнат пиштол от някой преди мен.Едно че беше с pvc спусък ама и черен и някои други забележки които не видях на място, говореха за след заводска намеса. Някой ако има идея къде е пробле моля да пише.Дали ще го сменят с друг или ще пийна студена водица?
 

Licho

Редовен Потребител
Не се мъчи сам да го поправяш,колега!Ако може,най-добре е да го смениш! Би трябвало да не ти създават в магазина проблеми със замяната,,но кой ги знае!?Живеем в България!
Нали пистолетът ти има гаранционен срок?
Ако имат модела със "златния" спусък,помоли да го заменят с него!Ако трябва,нека да е с доплащане!
Явно ,колегата joro_ihr e прав,че моделите с пластмасовите тъмни спусъци са проблемни.Не знам дали прочете това по-назад във форума?
Успех!
 
Последна промяна:

mitsco

Новодошъл
Да споделя какво се случи. Занесох пистолета в магазина и обясних какъв е проблема. Момчето го зареди не пред мен дойде и каза че работи,и наистина всичко работеше. Пробвах на място всичко беше ок. Какво му бе станало незнам,при условие че аз пробвах пет, шест пъти вечерта и не работеше спусъка. Стреляше с удар от страни. Ако имате някакви съвети моля споделете.
 

lynx

Редовен Потребител
Може от студеното време да прави номера пистолета.
Напъхай го да постои няколко часа в хладилника и ще разбереш дали това е причината.
Пластмасите се разширяват и свиват при промени в температурите. Смазките също може да ти докарат ядове.
Погледни накрая и дали имаш болтове за регулиране на спусъка, ако е неправилно нагласен спусъка, ще прави проблеми.
 

mitsco

Новодошъл
Освен да го разглобя почиста от смаска и и да направя същите процедури с остри ръбове на пружина и други както колегата в началното на постовете е обяснил. Яд ме е че много празни изстрела направихме за проби дали ще окаже негативно влияние на пистолета.
 

lynx

Редовен Потребител
Не те съветвам да стреляш без чашка.
Също така не е добра идея да разглобяваш спусъка и да го чистиш, ако нямаш опит с тези спусъци, възможно е после да имаш проблеми със сглобяването.
Сложи го на първо време в хладилника, да видим дали ще си покаже рогата на студено. После ще се търсят начини за отстраняване на проблема.
 

mitsco

Новодошъл
Но сега се сещам че беше в колата около 2 часа на температура около 6 градуса и в магазина започна да стреля, но пак ще го пробам
 

mitsco

Новодошъл
Капнах по две капки машинно масло в буталото и на видимите механично части, както ми каза продавача, изстрелях на тавана 30 съчми и мисля да си полегна, спокоен съм но до кога? Отказах се от всякакви оптики и мерници то просто не си заслужава. Благодаря на всички които ми помогнаха със съвети и на колегите от форума. До скоро ще споделям какво се случва с 'Хасан'. С две думи за пистолета. Голям, мощен, лошо обработена пластмаса след отливката пилено е ръчно , крив мерник. Но пък възпроизвежда изстрел с голяма точност.Заслужава си парите стига да искара 3000 изстрела без проблеми.
 

Gatio

Потребител
Здравейте, смених пружината на Supercharger с ГП. Дали ще има разлика в стрелбата ако добавя утежнителя на старата пружина?
 

dzverdzer

Новодошъл
Здравейте , много бих искал да си сменя пружината на supercharger-а с газово бутало . Стрелям предимно на закрито и ми се искаше да намаля шума. Имам звуков модератор на хатсан и наистина редуцира леко звука , но все пак пружината си шляпа доста силно . Четох в темата и като цяло във форума , но не мога да намеря от къде да си поръчм . А и имам съмнения дали съм достатъчно компетентен да си поръчам точното бутало . Ще съм много благодарен , ако някой ми постне 2 - 3 линка за да си поръчам.
 
Нагоре